2019-02-03

Matthew Ward - Fade to white


Vi måste prata om Matthew. Bilden är inte ett montage utan den där frisyren har burits på riktigt och det är vår plikt att aldrig glömma.
Det är ett mysterium hur den där övernaturliga frisyren har kommit till. Jag har två teorier.

1. Matthew hade långt vackert hår, en riktig äventyrsfrisyr. Men så började han bli alltmer tunnhårig uppe på hjässan, en långdragen och gradvis förändring där han inte själv såg hur det såg allt sjukare ut. Kanske slog det honom att något inte stod rätt till då han inte kunde gå in i ett rum med nya människor utan att folk började skratta sig till bröstsmärtor och spruta mjölk ur näsorna. (Denna teori rimmar väl med titeln: Matthews hjässa tonades sömlöst över från brunt till vitt.)

2. Matthew brukade en gång gå på gatorna som en vanlig man och hade en vanlig människofrisyr. En dag emellertid började han tappa håret. Då slog det slint av bara helvete.
I full panik över sitt glesnande barr tog han det vanvettiga beslutet att låta det kvarvarande håret växa sig långt, i ett försök att kompensera på sidorna. Ungefär som en comb-over, fast där en sådan försöker dölja flinten med rena camouflagemetoder tänkte Matthew att tillräckligt mycket hår på sidorna skulle förblinda åskådarna på ett mer psykologiskt sätt: den rena fascinationen över det voluminösa öronhåret är skulle lura hjärnan till att se en farlig rebell istället för en märklig liten flicka, med mustasch och pippilotter, som lekt frisör med pappas hårtrimmer.

1988.

42 kommentarer:

Anonym sa...

Matthew? Näe..det är Putin.

Unknown sa...

Åh, äntligen ett riktigt vrålgarv! Så jag har väntat och längtat. Tack snälla Herr Dryck.

GöP sa...

En yngre och långhårigare Dr. Phil

Anonym sa...

Äntligen! Det var jobbigt att hålla andan, men det var det värt.

trogen följare sa...

Men det är inte BARA håret! Porträttet är beskuret lite smalare än omslaget på ett helt obefogat sätt, men så att en suddig tumme och kanske något mer av Matthews(?) högra hand syns. Hade de bara råd att ta ett enda kort och var tvunget att ta detta? Men sedan har de photoshoppat hans ansikte till en obehaglig släthet. Så många frågor...

tboj sa...

Det kallas "skullet" (skull mullet / flint-hockey). Sök upp gamla bilder på Devin Townsend. 👍

Unknown sa...

En huvudbonad hade räckt..

Zendur Keldraaf sa...

Liket lever!

Anonym sa...

Undras om det är G:son som skriver hans låtar? Vilket par de hade varit!

Anonym sa...

Ganska kul ändå att läsa alla kränkta kommentarer om att bloggen inte uppdateras tillräckligt ofta. Den ende som kan förlora på att inte uppdatera sin blogg är ägaren = färre läsare. Helt upp till ägaren.

Att läsa en blogg måste väl ändå vara bland det mest frivilliga som finns.

Anonym sa...

Och märkligt att det är så vanligt med folk som kollar in en blogg som de tycker är kass. Och skriver kommenterar. Att den bloggen borde dö.

Så att de slipper skriva kommentarer...?

Anonym sa...

Jaaaaa! ��������

Hel-Robban. sa...

Varför inte en rejäl hästsvans, bättre eller ännu värre. Vad tycker ni?

Queen Esther sa...

Herr Dryck, du har uppdaterat bloggen tre gånger på över fem månader, vilket får mig att undra vad din plan är. Det verkar som att du tröttnat och intresset lämnat, och du bara ger konstgjord andning för att hålla skenet uppe.

Anonym sa...

Citat;

"Jag har inte prioriterat bloggen på sistone som ni märker, jag har haft annat för mig. Men jag ser ingen mening med att lägga ner eller ta bort sidan, folk är fortfarande inne och tittar på gamla inlägg så jag låter den finnas kvar som en slags skräpmuseum. Då och då kommer jag säkert lägga upp nytt också."

Slut citat.

GöP sa...

Herr Dryck har för ca ett år sen skrivit att han blivit pappa och prioriterar därför sin nya roll som familjefar. Inget konstigt med det. Att bli förälder är en stor lycka men även en stor omställning. Man får andra värderingar och prioriteringar. Det är fullkomligt naturligt och självklart. Att spy galla och skriva en massa meningslösa kommentarer om att bloggen inte blivit uppdaterad på många månader är bara barnsligt. Herr Dryck gör rätt i att sätta sin familj före bloggen. Jag önskar honom och hans familj lycka till och tackar honom för alla goda skratt jag fått genom åren tack vare den här bloggen. Jag kommer alltid att återvända och läsa ett och annat gammalt inlägg och åter få mig ett gott skratt. TACK HERR DRYCK OCH LYCKA TILL I FORTSÄTTNINGEN.

Queen Esther sa...

Anonym 12:12: Källa?

GöP: Eftersom ingen spytt galla och skrivit meningslösa kommentarer verkar din kommentar fullkomligt meningslös.

Anonym sa...

Queen Esther:

Läs kommentarerna till förra skivan J.C 001 - Never again.

Det finns dessutom betydligt fler exempel på liknande kommentarer som GöP nämnde, om man tittar på gamla kommentarer.

Anonym sa...

Hej Herr Dryck! Många kul inlägg kan man gå tillbaka till. Men jag längtar ju efter ett nytt. Hoppas det kommer. Ha det gott!
/Per

Anonym sa...

Nu har drycken raderat inlägg som klagade på hopplöst infrekventa uppdateringar igen. Att han inte kan fatta att folk ifrågasätter meningen med att bara posta inlägg 1 gång i halvåret? Om du ändå är här och raderar, varför lägger du inte till en stor blinkande skylt längst upp med texten "BLOGGEN NERLAGD - KVARSTÅR I ARKIVSYFTE" så slipper du förväntningar och klagomål?

Anonym sa...

Snälla Herr Dryck – kom tillbaka! Jag behöver dina fantastiska omslagsanalyser som får mig på gott humör varje gång. Jag har gått genom arkivet tre gånger och väntar otåligt på nästa inlägg... Snälla....

Anonym sa...

Anonym: Efter fyra månader är det nog dags att inse faktum: Bloggen är DÖD. Om Drycken överhuvudtaget kommer hit är det bara för att radera inlägg som pekar på det redan uppenbara! Bränn liket!

Anonym sa...

Snälla Herr Dryck, kom tillbaka! Du har säkert fler omslag i nån skivback nånstans som förtjänar att dras fram i ljuset!

Susie sa...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

Anonym sa...

...men för att återgå till ämnet: är det inte en ung Dr. Phil? Då spelar det ingen roll vad han har på huvet, han är lika otäck oavsett frisyr!

Anonym sa...

Nu var det nog slut i rutan på denna bloggen.
Men det var kul så länge det varade, sa han med liggsåret.

Ha en fin sommar alla och Herr Dryck i synnerhet :)

Anonym sa...

Fast det finns en hel del bra inlägg sen tidigare. Allt tar slut, inget konstigt med det. Dr Dryck gjorde det bra länge. Sen har jag fan svårt för när det blir som i detta inlägget, att det handlar om utseende. Men visst, det går att vända till ett dåligt beslut om sidohår. Det roliga är ju när någon tänkt fel. E det på upphällningen så tack Dr Dryck å låt för guds skull allt va kvar! Jag återvänder hela tiden till gamla inlägg å kan än idag tipsa människor som inte varit här.

winberg sa...

Det är ett kristet album. Jag vet inte om det hjälper.

Unknown sa...

:-) Tänkte det samma. Kan se hur Matthew så gärna ville att tummen, som han döpt till lillebror skulle vara med i bild!

Digiman14 sa...

Ser ut som dette ble den siste oppdateringen fra Herr Dryck. Trist i så fall. Takk for årevis med latter uansett.

Digiman14 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hel-Robban. sa...

I väntan på nästa inlägg här kan du gå ut på Youtube söka på "30 Awful Album Covers". En hel del smaskiga gräsligheter att beskåda.

Anders Plassgard sa...

Tack Herr Dryck! Du förlöste ett år av sorger med en hel dag av skratt! Hoppas du kommer tillbaka!

Instagram sa...

https://www.instagram.com/p/B60iT77px0V/

Zendur Keldraaf sa...

Han är inte död och begraven! Finns på FB https://www.facebook.com/Katastrofala-omslag-111731768929764/ samt Instagram, https://www.instagram.com/henrikwahlstroem/

Uno sa...

Kryptogrävare minsann. >:(

Anonym sa...

@Zendur: Man måste skaffa konto för att se hans inlägg; något jag aldrig haft och aldrig kommer att skaffa på någon av siterna - så för min del är han död. Det var kul så länge det varade, men det finns andra bloggar av samma typ som inte låser in sig bakom social media, so, whatever...

Herr Dryck sa...

Coolt.

Anonym sa...

Cryptominer blockerad på sidan. Det trodde jag inte om dig, Drycken. Nåväl, ingen idé att komma tillbaka hit igen i vilket fall.

ROBERT HARBOUR sa...

Buy Herbal Care Products online. We provide Natural Herbal Remedies, health and skin diseases information. Natural herbal products use men and women without side effects.

Anonym sa...

Trodde hans fru kastat hans konstiga skivor

Unknown sa...

Lägg ner den här mobbarsidan.