2018-09-25

Chris Wagners - Tyck lite mer om varann!Sjuttiotalet var som bekant brunt, brunt och brunt med en liten dutt brunt i ena hörnet. Ett rätt extremt exempel på detta var att folk faktiskt använde riktiga glasögon med styrka, som nästan var solglasögon. De stängde inte ute solen men var färgade i en mesig kolafärg som gjorde alla färger blev lite brunare. Vips blev hela världen som en nyanskarta med titeln brunt.
Sedan tillkommer det här med storleken på glasögonen. Flourtanten längst till höger har ju råstora brillor, men kolla på insekten längst till vänster! Jag har cyklopögon som är nättare än så. En enkel tumregel är att om dina glasögon täcker 50% av ditt ansikte så har du gjort fel.

Chris Wagners (enormt bra bandnamn) har tagit sjuttiotalstemat och kört ända in i kaklet:
Golvet, bordet, skåpet, ljusstakarna, stolarna, byxorna, allt hår, prylarna på bordet, den lilla svepasken som visas upp helt oförklarligt, gardinstången, tapeterna och stövlarna är BRUNA.

Till detta färgtema valdes sedan textfärgen orange. Och små scarves.

1978.

30 kommentarer:

Ola sa...

Oväntat att John Cleese är med som tvåa från vänster

Anonym sa...

Han har väldigt långa hals, han längst bak.

Garnach sa...

Nu blev jag lite ledsen. Du är så språkligt begåvad med dina fantasifulla beskrivningar som även avslöjar en gedigen allmänbildning.
Men - et tu, Brute.
Varför kan ingen stava till grundämnet fluor?

Anonym sa...

@Garnach... inget bättre för dig än att klaga? Hacka-Pelitta!!!
Killen är ju sjukt rolig. Varför hänga upp sig på ett felstavat ord? För att man skall få känna sig viktig? Get a life!

Magnus naess sa...

Är det bara jag som stör mig på albumets titel? "Tyck om varann lite mer" borde det väl ändå vara?

Alex sa...

Det är ju inte säkert att de menar att man ska tycka om, alltså gilla, varann. Det viktiga är att man tycker något. Om varann då. (var det begripligt?)

Anonym sa...

Den lille stackaren vid bordet med ett kulhål i halsen har just förstått att han har blivit kidnappad av zombiefamiljen från helvetet. Därav hans osäkra leende när han precis sett klubban som ligger lägligt placerad på bordet.

Unknown sa...

Den typ av glasögon som vi ser här på insekten i fråga har i alla fall den fördelen att de är utmärkta att ha tillhanda då man ska hacka lök. Plockar alltid fram mina egna 70-talare när jag ska till.

Stefan Andersson sa...

"Och kvällens dans börjar vi med en liten tryckare, Götterdämmerung."

Jenny sa...

Tur att Pille Valium i mitten fick en stol att sitta på så de andra inte behövde hålla upprätt honom i nackhåret...sheeshus så sonkad snubben ser ut.

Marre sa...

-Hur fick dom in det jättestora skåpet i det jätte lilla rummet? Takfoten är ju i höjd
med axeln på mannen i mitten!
Byggdes huset kring skåpet eller passade man på att lyfta in det när man renoverade taket?
Jag måste få veta, nu kan jag inte sova.

Anonym sa...

Undrar SÅ om alla i bandet hade likadana boots på sig...

Anonym sa...

Bootsen. Dojorna. Skobeklädnaderna. Kan vi inte ta fem minuter i tvärgrupper och prata om dem?

Anonym sa...

Höger och vänster är omkastat i det andra stycket.

Unknown sa...

Kanske går att dela på skåpet.

Anonym sa...

Marre: Du är rätt korkad, va? De flesta förstår att det går att vicka på skåp och bära dem på andra sätt än upprätt.

Unknown sa...

Förr i tiden byggde man ofta skåp och annan inredning på plats. Kan vara så skåpet gjorts.

Anonym sa...

...eller så kan det vara så att man vickade skåpet 90 grader från upprätt position innan man bar in det genom dörren! Idioter!

Anonym sa...

Är inte tanten till höger en man?

Anonym sa...

Jag tror absolut att man först byggde ett golv, sedan skåpet och till sist satte man upp lite väggar och tak och sådant. Måste vara klart mest praktiskt.

Anonym sa...

En av de fem var sen till fotosessionen och fick knyta sin scarf alldeles själv.

Anonym sa...

Han hade säkert andra skor också men de dolde dessa bakom bordet, som jag tror de bar in genom dörren.

Anonym sa...

Tanten till höger är inte en tant. Det är Hugh Jackman.

Queen Esther sa...

Hur är det möjligt att Sveriges allra sämsta kommentatorer lyckats samlas på den här bloggen? Har aldrig läst så värdelösa och meningslösa kommentarer som här...

Stäng av kommentarsfunktionen, Dryck. Du förlorar ingenting på det, tvärtom.

Anonym sa...

För att stava rätt till "fluor" brukar jag tänka "flUmskOla", som också fanns på den tiden det fanns fluortanter. De där brillorna är väl förresten högsta mode nu igen?

Anonym sa...

Det är ju kommentarerna som gör bloggen. Nästa!

Anonym sa...

Varför har hanhondendet till vänster vid bordet smakat på dammsugarmunstycket, med dammsugaren igång? Hur har den andra gardinstångskulan hamnat i John Cleese's kalsonger?

Grillvante sa...

Kroppspråket på fluortanten till vänster indikerar med övertydlighet att någon mera "Tyck mer om varann" kommer det inte bli tal om.

Anonym sa...

"Tyck mer om varann" är antingen ett språkfel av guds nåde (!),alternativt något sorts medvetet,politiskt ordvrängnings-budskap (typ "En rak vänster slår ut högern",etc.).Överhuvudtaget så känns bilden väldigt svenskt-70-tals-politisk.Näbbstövlar var lika mkt extremvänster som palestinasjalar i mitten på 70-talet,om inte mer.Det bruna färgidealet,möbler/tyger i gammal bonderomantik,den uppenbara frånvaron av allehanda sorters smink och kosmetika (och kanske även fotografens val av rumsbelysning). Proggrörelsen hade många förgreningar,och en av dem inriktade sig på vad vi idag skulle kalla för "Etno".-"Urgammalt folkligt,med inriktning på nordisk medeltid och ännu tidigare" (troligen dock,ofta med en klangbotten av samma unkna,bittra,samhällsomstörtande,självömkande och extremsocialistiska grundsyn som hos de flesta andra proggare/hippies,a´ la´ 70-tal). Hur kan det vara "progressivt" att blicka bakåt,kan man fråga sig ?

Vidriga Magnumbrillor av den typ som hos damen till vänster,kan man faktiskt se även i amerikanska långfilmer från denna tid,så de fanns tydligen internationellt (de har delvis dykt upp igen på senare år,men inte SÅ stora,tack å lov !).

Det som slår mig är: ÄR DETTA ETT DANSBAND ÖVERHUVUDTAGET ?. Namnet skulle ju kunna vara en satirisk ironi över riktiga ("kommersiella") dansband från 70-talet. Bara en tanke.

Unknown sa...

Jo då! Dansband är allt. Och ett flitigt turnerande var det.Ett heltidsgäng som spelade mer än varannan dag hela året, och i flera år.