2018-08-02

The Gayes - Tvåa


Efter The Gayes första platta måste det rimligen ha blivit uppenbart att deras val av bandnamn varken uttalas eller betyder "The Guys" som de hade tänkt sig. Någon gång måste någon ha vågat nämna elefanten i rummet med bandmedlemmarna, kanske någon hade druckit lite för mycket eldvatten på dansbanan och brölat något upplysande som "ni vet väl om att ni är bögar eller vahettere att det betyder det".
Då var det alltså dags för ett dementerings-race inför platta nummer två, för man kunde ju inte stolt och glad gå runt och kalla sig för bögar. (Kom ihåg att detta var 1978, bögdom var fortfarande klassat som en mentalsjukdom i Sverige.)

För att slå hål på alla tänkbara ovälkomna associationer valde de därför att göra hela skivan rosa, och att även klä sig helt i rosa med vida kimonoärmar, titeln fick syfta på The Gayes "tvåa", och att om det under denna tid skulle göras grejer i nämnda tvåa fick det "hända bakom knuten". Succé.

1978.

13 kommentarer:

XC sa...

Eller också handlar det om rebeller dvs namn, titel och färgval är helt och hållet "listigt" kodade meddelanden. :p Det tog bara 40 år innan någon knäckte koden (eller köpte skivan).

Anonym sa...

Killen längst till höger, är inte det Ingemar Stenmark med peruk?

Anonym sa...

Peruk är nog en överdrift. Verkar mer som påmålat.

Anonym sa...

Mer som Max von Sydow

Linda sa...

Brösthår. Det allt jag har att säga. Brösthår.

*ryser*

Wolf sa...

ja Hitlerluggen i mitten & Max von Sydow med påmålad legogubbe-frissa ser riktigt käcka ut. Undrar om de spelade några Slayer covers på skivan?

Anonym sa...

Jag väljer att tro att dom sa "folk kommer ändå att pika oss så vi kan lika gärna go all the way med gaytemat, embrace it liksom"

Hel-Robban sa...

Det händer bakom knuten. Ja, det är ju där som fickpluntorna kommer fram plus en väldigt massa annat som vi i anständighetens namn inte bör ta upp här.

Anonym sa...

The Gayes...Tvåa...bakom knuten... ehmm, hallå? Snedtänkt i kvadrat!

Anonym sa...

Var de släkt med Marvin? De kanske gjorde dansbandsversioner av What's going on, Inner City Blues och Let's get it on?

Anonym sa...

Herr Dryck och övriga kommentatorer tänker fel. Hur kan röven på en man vara "tvåan"? Män har som bekant bara ett hål. Det funkar ju att säga om en tjej att "hon tar den i tvåan" just p.g.a. att hon redan har en "etta" som hon normalt tar den i. "Tvåan" kan inte betyda analen på en man, så bögskämten faller platt.

Anonym sa...

Du har tydligen inte hört talas om "sounding". När du ändå är i farten kan du även kolla upp "docking".

Johan sa...

Du måste ju vara festens höjdpunkt vart du än är