2018-08-27

Monotones


Nu sitter ni där och tänker att "Monotones" låter ju som ett grått och dystert gäng. Men en färgsprakande klädedräkt kan vara monoton den också, så länge hela skiten har samma banangula färg! Det tog det här gänget fasta på, och var nöjda och glada tills de kom på för sent att det var en smälldålig idé. Färgen var förstås inte det enda som var fel med dräkterna. De hade även långa korvformade kragar, som gula fläskfiléer hängda runt nackarna.

På vänsterkanten står en man i björnskinnsmössa med ett lidande ansiktsuttryck och klarar inte alls av solljuset. Snoppen har han lagt åt vårt höger, av bekvämlighetsskäl och av gammal vana.
Näste man har en makalös frisyr som kombinerar sidbena, vädurskanin-öron och jättelurviga polisonger, och han står i en märklig kontrapost som får honom att verka gömma sig bakom sin kompis. Snoppen åt höger.
Mittersta mannen
är ungefär jämnlång med sin vänstra kamrat men har betydligt längre armar och andra lemmar, varav en ligger åt höger. Han väcker samma fråga som så ofta väcks i samband med de här omslagen: huruvida de bara tog en enda bild när det var dags för fotografering. Varför valde de annars en bild där personen i mitten blinkade? Men i det här fallet har jag faktiskt hittat en pressbild som uppenbarligen är från samma tillfälle, och även där blinkar den där snubben! Det verkar inte ha varit hans dag.Om något känns underligt med snubben längst till höger så beror det på att han aldrig stått med armarna i kors förut, men fick klura ut det genom instruktioner från fotografen. Därför ser det inte det minsta naturligt ut.

Och givetvis, givet-fucking-vis har EN i bandet sabbat deras unisona dresscode genom att ta på sig bruna skor på fotograferingsdagen. Det slår aldrig fel.


1974.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Han kanske blundade även när han valde skor...??

Anonym sa...

Blinkmannen har ju tokigt stora händer också, särskilt på svartvita bilden. Han måste vara typ en gorilla. Kanske bandets livvakt. Fast gorillor har ju jätteliten kiss. Så nä, han är nog inte det. Men glad ser han ju ut. Och lustig. Han kanske är resultatet av många generationers inavel.

Dr.Kuno sa...

De ser ju ut som sex monotona senapstuber!

Anonym sa...

De första tre har väl ändå draggen åt vänster?

Linda sa...

Jag har sagt det förr och säger det igen: brösthår.

Fast snopparaden slår nog det hela. 5/6.

Wolf sa...

Så här ska ett ultimat Herr Dryck-inlägg vara. Fullmatat med lyteskomik & inte bara en kort kommentar. Fick mig ett gott snörvlande fniss då jag inte ville väcka någon familjemedlem med ett hysteriskt gapskratt.

Alf Tycker Om Öl sa...

Jag hävdar också att snopptrion kör med vänstertrafik i brallan. Killen med björnskinnsmössan (på huvudet) har ju dessutom renrakat bröstet (i alla fall den delen som syns i bild...).

Anonym sa...

hahaha!

Hel-Robban sa...

Det var ett märkligt namn på ett band, de kanske tyckte att det var enformigt och monotont att vara ute på vägarna och spela samma musik jämt.

Anonym sa...

2an från höger är Jon Voight.

Anonym sa...

Han i fittslickarmuschen har försökt sig på en solokäarriär och inte helt oväntat helt oväntat därmed hängts ut här tidigare. http://katastrofalaomslag.blogspot.com/2012/08/rolf-karlsson-san-ar-jag.html

Det finns ju förresten en chans att blinkarn är blind, vilket ju skulle förklara skovalet också...

Anonym sa...

Det är sådana här inlägg som får mig att återvända till bloggen trots ibland månateliga uppehåll. Mer sånt, Herr Dryck! (Och oftare... snälla!)

Nils sa...

Jag reagerade även jag på att den ser ut att ligga åt vänster, men läste då igen och såg att Herr Dryck faktiskt skrivit "vårt höger". Det gladde mig förvånansvärt mycket.

Unknown sa...

Mannen längst till vänster är ju sjukt lik en sprittjock Per Dunsö!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag undrar om de även hade bestämt innan att alla skulle lägga den åt (sitt) vänster, och vem som i så fall ofelaktligen glömde sig och gjorde tvärtom? Vi kan ju i all fall se att det inte är samma kille som tog fel skor.

Anonym sa...

Undrar även jag över det mystiska valet av detta udda paret mockasiner. Det finns flera tänkbara scenarier, men mest troligt är nog:
Blundkillen: "- Shit, jag glömde pjucken".
Fotografen "- Ok, asså vi löser det. Gunilla, kan du kika i rekvisitaförrådet, jag tror det ligger ett par överblivna skor från skolföreställningen "Nils och mohikanerna". Vi täcker det mesta med det supervida byxslutet, det är ingen som ser."