2018-06-18

Jan Borseth's orkester - Festen fortsetter...


Det här trodde jag aldrig att jag skulle behöva skriva, men här kommer bloggens första och förhoppningsvis enda inlägg med ett kassettband i fokus. Jag fick den här tingesten skickad till mig av en läsare, och den är ju för gräslig för att inte lägga upp.

FESTEN FORTSETTER... jublar Jan Borseth's orkester och låter detta gestaltas av en kopp svart kaffe med en febertermometer i och svart dödsskugga runt omkring. De fem männen under koppen har tecknats av någon med på tok för gott självförtroende. Denna någon sa inte bara "jag kan rita omslagsbilden till er nya feta kassett", utan följde upp lögnen med att gå direkt på bläckpennan utan att passera blyerts. Det kan jag förstås inte veta, men det skulle förklara varför de ser ut som fem illa sydda handdockor. De ser ut som risiga snår i ansiktet allihop, den genom-onde farbrorn längst ner och Jan Malmsjö till vänster till exempel, men min favorit är ändå den översta vänstra muppen. Han har blivit gravt skelande, han har fått små arga ögonbryn och haklapp och påminner om en liten elak vessla.

Låt oss nu glömma att det här har hänt.

Årtal saknas.

28 kommentarer:

Jonas sa...

Jan, Stig, Toralf, Bård och.. Brÿnjer?

Anonym sa...

Att du lyckades läsa vad där står är nästan mer imponerande än namnet "Brynjer"!

Anonym sa...

MADs galjonsfigur Alfred E Neuman är det uppe till vänster. Och Salman Rushdie under honom. Bredvid Salman tror jag mig skönja snubben som spelade José i första "Sällskapsresan", och ovanför honom Ola Håkansson från Secret Service. Den sista har jag dock ingen aning om vem det kan vara... Verkar ha varit en synnerligen intressant bandkonstellation iallafall!

GöP sa...

Detta var rent ut sagt riktigt jävla dåligt. Uselt tecknade porträtt. Och så den förbannade genitivapostrofen bandnamnet. Tecknaren kan dessutom inte stava till Fortsätter.

Anonym sa...

Dessa herrar har under en längre period terroriserat vilda västern med irriterande smått sociopatiska "pojkstreck", en lokal sheriff som inte hade råd att anlita nån att teckna efterlyst affischen och dessutom är gravt alkoholiserad konstruerade denna tingest helt själv

Anonym sa...

Den där Brünjer,eller vad han heter, ser ju ut som seriemördaren BTK.

Unknown sa...

Gossen till höger är ju Ricky Bruch. Innan han började knapra ryssfemmor.

Anonym sa...

Jan är ju en alkoliserad Bengt Alsterlind. Bård är Christer Sjögren. Stig Strand är också med.Brünjar är en ung Birger Schlaugh. Längst fram en glad Christer Pettersson.

Migall sa...

Det här trodde jag aldrig jag skulle skriva på den här bloggen: Det är ju en kassett. Teckningarna är inte jättedåliga, de ser kanske ut så. Isåfall är det tramsig kritik. En kassett är inte samma sak som en platta. En kassett är samma sak som allt vi alla försöker eller försökt. Tycker det här inlägget gick över gränsen för mobbing helt enkelt. Men jag är kanske inte tillräckligt hårdhudad. Gillar allt annat annars, tack för underhållningen.

Anonym sa...

...så vi väntade en månad på detta? Fail.

Anonym sa...

Teckningarna gjordes sannolikt på festen efter inspelningarna. Tecknaren behövde en kopp starkt kaffe. Svart, utan hjemmebrænt som man druckit innan. Alla var nöjda och fick lägga till några streck på var och en utom sig själv. Sen fortsatte festen. Originalteckningen brann olyckligtvis - genom fylleslarv - upp på morgonkulan när de flesta lyckats ta sig hem och den ende kvarvarande försökte återskapa vad han kom ihåg och hoppades att ingen skulle märka vad han ställt till med. Det gjorde heller ingen..

Anonym sa...

En FORT-SETTER är kanske någon slags hund?

Anonym sa...

Fortsetter?
Hur kunde de missa den upplagda smashbollen "Festen fortsether" med tanke på gruppnamnet?

Anonym sa...

Det är inte en skugga under kaffekoppen, den läcker. Och Jan är Björn Ulväeaeeus.

Anonym sa...

Om det inte råkar vara kaffekask i den där koppen så känns det väl meningslöst att fortsätta festen!

Anonym sa...

Bård ser ut att ha fått nacken stelopererad i en ytterst plågsam ställning.

Someone sa...

Nja, jag tycker nog att omslaget ser ut att ha tecknats av någon med, i första hand, alltför ondsint fantasi och alltför hög grad av fylla mer än något annat.

Anonym sa...

Nej, den här bloggen får inte dö innan vi har sett Våra countryfavoriter 4 med Mats Rådberg.
Förresten, vad gör Ingmar Nordström längst upp till vänster i Jan Borseth's orkester?

Anonym sa...

Hellre att bloggen är död än att den ska uppdateras 6 gånger om året. Det är en skymf mot läsarna! Och alla jävla stjärtslickare som bara rabblar "herrbdryck uppdaterar när han vill, jag är glad över smulorna, och förresten har han blivit pappa och då är det omöjligt att uppdatera en blogg längre" kan dra åt helvete.

Herr Dryck sa...

Anonym 28 juli 2018: Du har rätt, det ÄR en skymf men riktad bara mot just dig! Det är därför du upplever det så orimligt starkt.

Anonym sa...

Fortsetter?

Anonym sa...

Stavas det "fortsetter" på norsk eller är det tecknaren som ikke heller kan stava?
/Fru Sylt

Robert LaQuq sa...

Helt fantastiskt omslag.
Bästa är att det är Norskt dansband/folkmusik och att de finns på Spotify

Anonym sa...

Migall: "En kassett är samma sak som allt vi alla försöker eller försökt."

Jag vet inte om jag helt förstår vad det betyder, men det känns ändå som ord jag kommer att bära med mig genom livet.

Anonym sa...

Fortsetter - Fortsätter. Är de från Norge eller är det felstavat?

Anonym sa...

Brynjar med brynjan

Anonym sa...

Av namnen att döma så är de normänn

Anonym sa...

Det är Borseth själv högst upp till vänster