2018-05-20

Jubelkvartetten


Många felräkningar har vi sett, men en felhöftning på 75% är något i hästväg. En kvartett med SJU pers kräver en ganska rejäl fylla för att klinga rent, helt i likhet med Jubelkvartetten.
Mannen längst till höger heter Theofil, något som jag tänker mig är en diagnos som ställs till någon med allt för stark dragning till just sådana här andliga sammankomster.
Walter Erixon berättar på baksidan att sången "Vi förstå hans vägar bättre ovan skyn" kanske är den av hans egna låtar som han tycker bäst om. Sedemera skrev han även "Han har öppnat pärledörren", "Jesus älskar alla ungar" och "En vänlig grönskas rika DRÄK".

Årtal saknas.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka..... JUBEL-IDIOTER!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(fyndigt)

Anonym sa...

Noterar även att Zlatan proddat plattan...

Anonym sa...

Theofil betyder mycket riktigt "Guldsälskare".

Anonym sa...

Men vafan. "Gudsälskare" skall det ju stå.

Lennart Regebro sa...

Google moogle:

"Vi förstå hans vägar bättre ovan skyn" tycks först ha gett uts på skiva 1940.

"Ovan där" (med den välkända textraden "Vi förstå hans vägar bättre ovan där" kom först ut på skiva med denna svenska text 1939.

Det är med andra ord en helt skamlös ripoff, precis som man kan misstänka.

Anonym sa...

"gett uts" är ju helt obetalbart

Anonym sa...

Vad... betyder... DRÄK?

Anonym sa...

JAG DÖR!

Hel-Robban sa...

Jubelkvartetten har ju figurerat tidigare på den här bloggen. Den gången nöjde man sig att helt korrekt med vara fyra i kvartetten. Katastrofklassen var gick inte av för hackor den gången heller.

Anonym sa...

Hehe... Detta är den fjärde av de skivor jag skickade till Herr Dryck som gåvor, utan publiceringskrav, som en del av min solo-kampanj "Herr Dryck aid" när det var långt mellan uppdateringarna.

Väntar dock ivrigt på att få se och läsa hans reaktion på det enligt mig mest katastrofala omslaget!

Marre sa...

Dragspelaren är misstänkt lik Banarne

Anonym sa...

Fast nu är det ju Hans vägar som vi förstår bättre ovan skyn.
Vem nu denne Hans är? Någon på Trafikverket?

Bacchus sa...

Vill understryka det som Anonym säger ovan; Zlatan är inblandad i produktionen (Ibra)! Otroligt oväntat...

Byxstolarna sa...

Det där med Jesus älskar alla ungar och de där andra låtarna var ju kul. Misstänker också att det var Walter som skrev: "Har du kvar din vuxentro?" (låten som Lapp-Lisa ratade) samt låtarna som trots titeln aldrig blev sjungna på julavslutningarna i skolan: "Den juletid nu kommer" och "I denna ljuva vintertid". Killen som spelar trumma på omslaget har jag tidigare inte sett på kvartettens omslag, så han måste vara ny. Liksom de två killar som sitter längst fram på omslaget.

Robert LaQuq sa...

Vilka ingår i kvartetten? Jag misstänker att det är de yngre gossarna och att de äldre är deras andliga mentorer.

Tomas J sa...

Än mer imponerande med tanke på att Zlatan måste ha gjort en tidsresa för att kunna ha varit med.

Anonym sa...

Det där med 6 å 7 handlar om att General Kriegsmarinminister och Führer II Karl Dönitz i sin uniform där i mitten inte ska räknas eftersom han bara är på studiebesök.

Anonym sa...

Sen fattas det ett par till för att bokföringen ska stämma, men det var lätt att ordna i Tyskland april 1945. Gräv där du stod, som de sade.