2018-04-11

Yuri Loza - All life is a journey


Yuri sitter med nollställd blick och kör en sällsynt smal bil där axeln tar i sidorutan. Hockeyfrillan håller absolut världsklass, en sån där kvalitet som bara ryska, tjeckiska och eventuellt polska frisyrer formgivna omkring 1988-1990 kan leverera. (De håller idag ett högt andrahandsvärde och går för stora pengar till samlare på auktioner.) Puffluggen och nacklockarna kombineras perfekt med styggelsen "naken överkropp under svart skinnjacka" som ju alltid är skitläbbigt men som får sig en extra skjuts när det bärs av en man som stirrar på en inifrån sin bil. Låt oss vända på skivan.Där finner vi Yuris band. Vi finner även att Yuri är tokig i huvudet och inte alls kör bil på riktigt utan bara går omkring på gatorna med en ratt och troligen har något välkänt öknamn i sin hemkommun, något i stil med Dum-Jonas eller Plingplong-Preben.
Längst till vänster i bandet står en kille och spänner sig med nävarna framför kroppen, även han har en majestätisk hockeyfrilla. Nästa snubbe tycks vara fångad mitt i en blinkning och har tagit på sig något som ser ut som en mellanting mellan en bygghjälm och en tropikhatt som han dragit ner alldeles för långt.
Sist ute på högerkanten står en man som ingen vågade säga till på skarpen. Någon borde ha sagt ifrån redan när han dök upp med sitt första nitbälte som han drog åt runt sin halvt instoppade T-shirt. Sedan kändes det väl för sent eller nåt, för alla höll käften när han avancerade till ett andra, diagonalt nitbälte, läderarmband, höga boots med klackar och slutligen dinglande strasskedjor för att riktigt hoppsparka måttfullheten i pungen.

Plattans höjdarspår heter "память", "minne", eller på engelska "memoru".

1990.

16 kommentarer:

Ola sa...

Tycker det är både logiskt och skönt att de förberedde en internationell karriär genom att trycka på två språk.

Anonym sa...

Lite Ludgo-stuk på killen till vänster.

Anonym sa...

Alltid kul att kolla upp dessa artister på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_yJ4T1duPjw

Han satte iallafall på sig en skjorta under skinnpajen på scenen...

Anonym sa...

Inte ens en ordentlig Roland-hållning kunde de fixa på snubben längst till vänster...

Nalleliten sa...

Mannen med hatten är ju en ung Mats Wilander.

Unknown sa...

Lysande. Helt lysande!!
Dagen blev just lite ljusare. Vilket väl är det enda positiva med detta omslag.

Anonym sa...

All life is a journey är dessutom en helt idiotisk översättning eftersom det inte går att säga så på engelska. All life is, is a journey, All of life is a journey, All: Life is a journey eller helst då kanske Life is a journey (eftersom det ju inte är nån skillnad mellan livet och hela livet) ja, alla dessa hade varit grammatiskt korrekta...

Anonym sa...

Fanns ungdomskultur i vår bemärkelse i Sovjet?

GöP sa...

Anonym 22 april 21:19

Det korta svaret är nej. I stort sett betraktades västerländsk ungdomskultur som dekadent och skadlig. Beatles musik var exempelvis förbjuden i Sovjet ända till 80-talet.

Someone sa...

Blicken får mig att tänka att han ser ut att vara redo att mörda någon.

Fredde sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Den här kommentaren kommer eventuellt tagas bort av skribenten.

Anonym sa...

Den här kommentaren har inte tagits bort av skribenten.

Anonym sa...

Jaha, bloggen har dött igen. Sämst.

Tommy sa...

Yuri Loza är en ung Erik Blix!

Anonym sa...

På svenska ska man translitterera namnet Jurij