2018-01-07

Francesco Salvi - Esatto!


Francesco har valt att stoppa in sin sweatshirt med polokrage i sina höga jeans, så gör man bara inte. En annan grej man inte gör är att posera på en partyskiva med fyra ledsna djur.

Till att börja med sitter han på en ovanligt raggig ponny som ser ut att behöva en lång dusch med farligt starka tvättmedel, pälsklippning och eventuellt nödslakt. Men i nuläget står den där och ser deprimerad ut, vilket ju känns festligt. I famnen håller Francesco en misstänkt trött retriever med ledsna ögon, och uppe på den slarvigt övertäckta byrån står en rädd höna. Den står och spanar oroligt på en liten gris som är så tungt bedövad att den kanske snarare borde kallas sövd. Men det är klart, det är himla svårt att få en alert gris att ligga kvar uppe på en smal avsats.

En möjlig drogfri lösning hade kunnat vara att skippa den där jäkla grisen. Hur många potentiella köpare kan ha sett det här omslaget och blivit särskilt imponerade eller köpsugna tack vare ett litet svin med trötta ögon och en gris på en byrå?

Det väldigt skitiga golvet skvallrar om att de nog försökte sig på fotograferingen utan narkosmedel först, men gav upp efter ett långt svettigt slagsmål där det yrde päls och bajs åt alla håll.

Musiken på plattan är en vanvettigt dålig låt med samplade djurläten, det är närmast omöjligt att lyssna vidare ända till slutet. Det är sällan ett gott betyg, men å andra sidan matchar det ju det katastrofala omslaget.

1989.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Blev för nyfiken på låten, och kunde inte hålla mig. Det finns ett liveklipp på Youtube, men man blev definitivt allt annat än klokare av att se det!

https://g.co/kgs/qE1gJK

Stefan sa...

Hans andra skivomslag platsar också här

http://www.francescosalvi.it/album.html

GöP sa...

Hur ända in i glödheta helvete har man tänkt här???????? Den här killen måste vara en riktig dårfink.Kollade även videoklippet som Anonym i inlägg 1 länkar till. Det kan sammanfattas med två ord: Pinsamt dåligt!

PS: Det är Underbart att se att Herr Dryck inte tappat stinget trots andra mer högprioriterade saker.Det kanske dröjer några månader mellan uppdateringarna, men när de väl kommer så är det en fröjd att läsa dem, så det är värt all tid i världen att vänta på nästa.

Carl sa...

Are we not gonna talk about uppsynen hos artisten? Herrejävlar vilken drogdimma

Unknown sa...

Uppsynen? Jojo, Francesco måste vara Italiens svar på Peter Wahlbäck. Jag trodde faktiskt för ett ögonblick att det var han som satt uppflugen på den stackars ponnyn.

Unknown sa...

Jag lyssnade på hela. Men det kommer nog dröja innan jag gör det igen.

Anonym sa...

Besatto...

Anonym sa...

Personligen upplever jag en viss likhet i denna blog som i Den Bruna Maten, samma stringens i språket, med ett stort mått av humor. LYSANDE!

Anonym sa...

Han visar upp hela sin restaurangmeny. Färskt närodlat alltihop, förutom han själv och hans skor.

Anonym sa...

Är det här en uppföljare till Eros Ramazetti?

Anonym sa...

Stajlad av Andrea Boccelli