2017-12-17

Canyons - För sent


Äntligen, en andra platta med Canyons! Deras första skiva har varit mångas favorit, och uppföljaren gör en sådär härligt besviken som man ska bli på den här bloggen. Plattan heter "För sent" fastän det inte står med på omslaget, och låttitlarna är tryckta i en klassiskt kontrastlös färg mot bakgrunden. Men själva gänget är ju helt magiskt.

Överst till vänster står en karl som bär ett par väldigt lågt sittande glasögon som man kan läsa pyttesmå reseparlörer på en kilometers håll med. Även personer helt utan ögon kan se hjälpligt med sådana brillor, det är fantastiskt. Bredvid honom står en kille med indisk bindi i pannan.
Sedan kommer en snubbe som plötsligt kände sig mäkta förvånad och sa "nämen" precis när bilden togs. Chockat, vågar jag kalla hans ansiktsuttryck. Onödiga, vågar jag kalla hans solglasögon i den nedsläckta lokalen. Bredvid honom står hans son, Chit, nio år.

Damerna i gruppen har nästan lika sönderklippta kläder som på förra omslaget, och lutar sig in mot en man som lyckats somna för natten först i antiktssolariet och sedan i gräsklipparen.

Männen är klädda i hiskeliga kavajer som ser ut som smältande vaniljglass, något som de knappast kan bortförklara efter att bandmedlemmen Kerstin (till höger) kommenterade inlägget med den förra skivan:
"Vi var helt styrda av skivbolaget Ton i Ton (som gick i konkurs sedan - hihi!) "Jag har väntat på dig", som hamnade på svensktoppen blev i alla fall så bra att den öppnade alla dörrar och vi kunde välja låtar och kläder själva under några år."

De har alltså själva valt att se ut precis så där.

1976.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du är tillbaka!

Eva bara sa...

Tack för dagens garv!!

Anonym sa...

����������

Bertilone sa...

Till tjejernas försvar kan man ändå säga att de ser snälla ut.

Unknown sa...

Veckan startar mycket bra!
Är det säkert att andra killen från vänster inte bara gjort ett halvhjärtat försök att raka bort sin unibrow? Fick en fläck över i mitten och tänkte "Äh, va fan. Det är ingen som märker det."

Anonym sa...

Även jag har fått konstiga ansiktsuttryck på bild, men jag valde iallafall att inte ha porr-musche och solbrillor inomhus...

Anonym sa...

Känner mig mer exalterad över ett nytt inlägg än ett besök från tomten som jag fortfarande tror på vid 38 års ålder vilket inte alls är sorgligt.....

Unknown sa...

Mannen i mitten verkar ha lagt i en lättantändlig fönvätska i håret innan han fällde ner solariehimlen alldeles för långt, därav det aningen svedda burret. Skägget blev nog också det lite anfrätt av strålningen. Men han är ju glad ändå.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Välkommen tillbaka, Mr Dryck.
Kul att pennan är vässad och bettet i kommentarerna är giftigare är nånsin.
Jag hör till en av dem som försökt lugna ner stämningen här inne och saktmodigt hoppas du hittat din sug igen. Kul med din comeback!
Den här bloggen stärker mina krafter varje dag på jobbet. En kopp kaffe o omslagen så är man på bettet igen. Stärker den gamle backstuge-plebejkroppen!

Det finns omslag du ännu inte hittat - finns själv med på ett historisk kräkmedel. Hoppas du hittar det - o det gör garanterat resten av släkten också he.

En riktigt God Jul tillönskas nyblivna småbarnspappan Herr Dryck! May the force be with you - eller nåt sånt.

TADA! He´s back!

Herr Dryck sa...

Anonym 19 dec: Vad är det för skiva då? Jag har tusentals skivor som inte finns med här, antingen för att jag inte hunnit skriva om dem eller för att de inte platsar av olika anledningar.

Anonym sa...

Haha, nänä, försök inte, den säger jag inte. Hittar du den så är det kul men den mår bäst som bortglömd.

Unknown sa...

Det där tycker jag var snålt. Herr Dryck förtjänar att få veta.

Clipping Path Service sa...

This is lovely. keep it up

mim8209 sa...

Jag tror de har rätt.
Jag tror det är för sent.
Alldeles för sent.