2017-01-05

Simsa labim - Vårat partyVilken höjdare! Den här plattan har ALLT.
Bandnamnet har skrivits isär på det mest vanvettiga sätt. "Simsa Labim" låter som någon nyckelperson inom ett terrornätverk eller en jävligt stark maträtt med lamm och spiskummin som gör fullständigt kaos med tarmfloran. Så varför skriva isär "simsalabim"? Jo men självklart var det en nödvändighet eftersom man annars inte fått plats med en tveksam teckning av en anonym man i hög hatt mitt i ordet. En lösning hade varit att skita i den där trollkarlen, men det var tydligen orimligt.

Under bandnamnet är gänget samlade på en bergshäll, och titeln "Vårat party" får mig att minnas plattan "Kennys - På festplatsen". I likhet med det gänget så ser vi här en fest som inte blev så värst lyckad. Arrangören bjuder på ett tanigt barrträd, grillförbud-torrt gräs och gnejs. Men vem behöver mer än så när man på köpet får ett närmast komplett kit med katastrofattribut:
Lurviga frisyrer som ger en illusion av cocker spaniel-öron.
Glansiga skjortor i poolöverdrag-material.
Snäva utsvängda brallor som är så vita att man som åskådare blir nästan lika bländad som de närmast blundande männen som ser ut att stirra rakt in i solen.
En man som sitter på huk och en skitmärklig hållning hos killen på högerkanten.

Och ja, det finns en fanclub. Skriv till S:a Drottninggatan 21 i Uddevalla om ni vill gå med.

1976.

13 kommentarer:

Ola sa...

Jag tror man ser havet längst ut till vänster. Det garanterar ju en bra grillkväll?

ajn1957 sa...

Det er få personar som kan få meg til å le slik som hr. Dryck! Helsingar frå Norge.

Anonym sa...

Vårat party? Känns som talspråk. Vårtparty ska det vara!

Daniel sa...

Gul text på gulbrunt gräs? Check!
Icke-centrerad bandlogga? Check! (är lite halvdant högerställd)
Icke-centrerad albumtitel? Check! (är lite halvdant vänsterställd)

Om det är svårt att centrera, skit i det. Släng texten någonstans på sidan så kommer ingen bry sig. Men försök inte centrera och misslyckas.

Nu till det positiva!
De verkar ha försökt kombinera fotot och bandloggan. Varför skulle de annars placera sig på det sättet på bergknallen? Den långa killen i mitten försöker ha den taffligt ritade hatten på huvudet. Typ. Nästan.

Hel-Robban. sa...

Den här var från 1976, här har men tydligen smygstartat skammens år.

Åsa Lindberg sa...

Alltså jag blir helt fixerad vid detta bresande i vida byxor. Sittande manspread är ju klassiskt. Men kan detta vi ser hos dansbandsmusiker från 70-talet ha berott på att ett normalt stående skulle ha gjort att de sett ut att ha långkjol på sig? Eller har jag fel? Står män så???? Måste nog kolla runt lite.

Lillan71 sa...

Killen högst upp, under hatten, måste vara Ronnie Petersons okände tvillingbror. För att spinna vidare på samma tema så skulle killen med näven på knäet kunna vara James Hunts brorsa. Tänk lite ljusare och kanske lite längre hår, bara.

Förstår för övrigt inte varför så många dansband, med den klädsel vi ser här ovan, envisades med att fotograferas ute i naturen. Det känns bara så malplacerat. Varför inte en cool bild inne på ett häftigt disco eller något istället?

Arakun sa...

@Anonym: "Vårtparty"

Som ett vattkoppsparty fast för häxor.

Anonym sa...

Fotografering inomhus var krångligt förr eftersom film med hyggligt korn krävde massor av ljus. Därför är bilderna på denna blogg med relativt få undantag tagna i studio eller utomhus.

Anonym sa...

Herr Dryck har gjort det igen! :-) Sen måste jag säga att jag retar mig på skjortorna, varför har inte alla samma färg alt. 3+3, eller 2+2+2 i färgkombination? Nu är det 2+2+1+1. Och att tre av dem har skjortorna utanpå byxorna, en har den instoppad, en har något mellanting, och den sjätte går inte att se (den gula). /Bengt

Anonym sa...

Det där är svenska landslaget i Blundning. Vovven i mitten är världsbäst på 30 minuter hårdblundning.

Björn Jakobsson sa...

Var jag den ende som vid första anblicken läste "Sms:a Laban"?

Anonym sa...

Och de finns på tuben också!
https://www.youtube.com/watch?v=y0oVAr9Y1Dw