2017-01-20

Ma belle province avec Marie


Direktiven till Marie var klara och tydliga, och levererades via telegram i form av en punktlista redan veckan innan fotograferingen. Denna lista har bevarats och hänger nu till beskådan på Marie King-museet i Montreal. Nedan finner ni en ordagrann svensk översättning.

Förberedelser hemma
  • Styla håret så att det ser ut som att ett stort dött mårddjur ligger uppe på ditt huvud. I värsta fall går det bra att använda en peruk.
  • Rita stora iglar med spritpenna där dina ögonbryn borde ha suttit.
Inför fotograferingen 
  • Smörj in ansiktet med mjölkfritt margarin eller kokosfett. (Fotografen är akut laktosintolerant, så inga mejeriprodukter i studion tack.)
Vid fotograferingen
  • Pressa in gitarrens stämskruvar i ansiktet. Bara kötta in dem, vi kommer inte ha tid för något fegande.
Vid efterbearbetningen
  • Bara lämna det åt oss. Vi kommer beskära dig snyggt och klistra in dig ovanpå en dassig bild av en stad. Fotografen har meddelat att han bara har en orange fondtapet, så möjligen kommer det se ut som att ditt "hår" glöder. Det vore i så fall en bonus menar vi.
1966.

(Den alldeles sanna sanningen är ännu tråkigare: porträttbilden togs direkt från hennes föregående skivomslag och klistrades in ovanpå en ny bakgrund.)

8 kommentarer:

Alf Tycker Om Öl sa...

Härliga pyrotekniska effekter, ser ut lita grand som tomtebloss!
På originalomslaget finns det en skön ljuseffekt i bildens nedre centralare delar, väldigt genomtänkt.

Anonym sa...

Fan, det var inte ett omslag värt att vänta så länge på sedan senaste uppdateringen. Bara tråkigt ju...

Anonym sa...

En helt fantastisk beskrivning. Katastrofala omslag är ett ljus i vintermörkret.

Dr.Kuno sa...

Sanningen överträffar ju dikten med råge!!! Vem fan kommer på idén att klistra fast ett urklipp från det tidigare omslaget på det nya och göra det så uselt dessutom/misslyckas så katastrofalt???? Det borde fanimej klassas som kriminellt!!!

Anonym sa...

Ser att fotografen har haft resurser. Två flashlights frontalt riktade för att få plattheten och hudsvett att redovisas.

Anonym sa...

Detta är något så sällsynt som kanadensisk släp-country på franska. Klicka min namnlänk för att se hur kärringen ser ut idag samt att höra det vedervärdiga titelspåret från den föregående plattan som Dryck länkade i slutet av inlägget. Jag får Lasse Stefanz-vibbar, så dåligt är det,

GöP sa...

ordet "återanvändning" har fått en ny innebörd

Anonym sa...

Vem kom på den där sneda friläggningen i underkant som ser helt wacko ut? De kunde ju låtit bli den och låta henne fortsätta ner till omslagets underkant. Nej, det hade inte sett ut som hon stod framför en stad i fyrverkeriljus, det hade fortfarande varit ett dåligt hopklipp, men det hade ju inte varit totalkatastrof.

Mitt favoritinklipp är nog det där en gigantisk Kjell Kraghe dyker upp någonstans i Kattegatt.