2015-12-07

Bröderna Lindqvist - Härligt med semester


Bröderna Lindqvist jobbar med att spela gammaldansmusik. Deras semestrar består följaktligen av dagar då de inte spelar gammaldansmusik, och det tycker de är härligt som sjutton. De har dock lite olika inställning till semesterkonceptet.

Mannen längst till vänster klär sig ledigt under sina fridagar, men släpper helst inte dragspelet trots att han får. Ledigheten består istället i att han bara spelar andra genrer som skweee, gabbertechno och filmmusiken från den med rätta bortglömda barnfilmen "På vift med Hambone".

Bredvid honom står han som aldrig riktigt kan koppla bort jobbet. Hans närstående ligger ständigt på honom om vikten av att inte ta med sig jobbet hem, att ta paus på riktigt innan man går in i väggen. Men trots alla välmenande uppmaningar så står han där iförd folkdräkt idag igen, och hans påpekanden om att han faktiskt spelar "Fjällnäspolska" i G istället för C lugnar ingen, även om det är rätt crazy gjort för att vara han.

Längst fram i stolsläge finner vi den som lyckas koppla av med stil. Det är likadant varje säsong: i samma stund som semestern sparkas igång kliver han in i en James Bond-livsstil fullt ut. Alltid skumpa eller en cocktail i handen, boende på lyxhotell alla dagar i veckan, snabba bilar och vanan att alltid slänga smutsiga kläder istället för att tvätta dem. Detta leder naturligtvis till att han är fullkomligt ruinerad efter högst två veckor, och det avgör därför längden på Bröderna Lindqvists semestrar.

Sist ut är han som alltid tar semester på riktigt. Den här killen skiter i allt. Iförd fullt jeans-ställ och höga damstövlar kliver han på charterflyget till Gran Canaria, och från det ögonblicket ger han upp all form av självrespekt och eftertanke, så som man ska göra på charter. Efter två veckor av all inclusive på Playa del Inglés vallas han hemåt av reseledarna, rödbränd nästintill cerise, sju kilo tyngre av all blaskig öl och bakteriehärden till efterrättsbuffé, med ännu en skitslarvigt gjord tatuering av en drömfångare/Tiger från Nalle Puh/kinesiskt tecken som inte alls betyder "hjälte" utan "hålslag" på kroppen, resväskan full av stulna hotellhanddukar och ett vagt ångestminne av att ha knullat med Vargen från Bamseklubben på minigolfbanan.
Mitt på dagen.
 
1976.

15 kommentarer:

Pistmaskin sa...

Jag gillar James Bonds fluga. Är det propellern från Silja Serenade?

Ola sa...

Verkar som mamma och pappa Lindqvist höll igång med barnaproduktionen rätt långt upp i åldrarna med tanke på åldersspannet på bröderna?!? Respect!

Anonym sa...

Trodde aldrig jag skulle få se Skweee på bloggen!

Stefan sa...

Bröderna Lindqvist, kan det bli mer 70-tal?

Anonym sa...

På den notoriskt toxiska etiketten Round Up

Anonym sa...

Det är fullkomligt uppenbart vad som hänt här. Två bröder hade en hyfsat framgångsrik dansorkester med mogen profil och trad. stil. Plötsigt en dag på kontoret dök en italienare upp. Med sig hade han sin strong man, en sån där typ som bara känns ännu farligare för att han har en helt egen syn på vad begreppet klädstil innebär. De två gästerna lät förstå att de borde tas up som fullvärdiga medlemmar, få kred som låtskrivare, och tillgång till groupiepoolen, efter eftersom saker i allmänhet och musikinstrument i synnerhet, lätt kan gå sönder. Likaså kroppdelar. Efter att ha fått ett förslag som inte gick att säga nej till gav bröderna vika. Tyvär visade det sig att varken italienaren eller hans henchman kunde traktera några instrument, och vad värre var, inte hade några planer att göra det. De dök bara upp på omslagsfotograferingar och i slutet av konserter, då de stod och viftade lite med tamburin och triangel för att säkerställa att brudarna i publiken, samt arrangören som betalade, förstod att de var med i orkestern. I övrigt var de mest intresserade av att stå som låtskrivare och tog med tiden allt större delar av bandets kassa tills bröderna slutligen hamnade i en aldrig upphörande skuldspiral.

Wolfmonkey Pancake sa...

Alltså, jeansmannens semester är ju kung!

roadrunner sa...

Han till höger, med charkvarorna, försöker förgäves att trycka ner köttet med fingrarna men med resultat att det kryper allt högre upp. Fotografen borde ha brutit och gett människan 5 minuter på toan.

Anonym sa...

Fast, alltså, är inte detta det första pojkbandet? En kille för varje smak, läggning och ålder. Ännu idag kan bröderna L bråka om vem som egentligen var "den snygge" i bandet.

Anonym sa...

Hålslag!!! Jag säger som Claes Eriksson "Den hjärnan skulle man bra gärna vilja titta in i". Håller med Wolfmonkey: Jeansmannens semester - kung

Anonym sa...

Kan vara Dryckens roligaste omslagsbeskrivning någonsin!

Imperial58 sa...

Hur mycket är självupplevt och hur mycket är fantasier i beskrivningarna egentligen?

Anonym sa...

Åke Lindqvist med fiolen var privat en väldigt kul typ. RIP.

Anonym sa...

God jul! Härligt med semester!

mim8209 sa...

Jag har nu skrattat ihjäl mig igen och allt är som vanligt Herr Drycks fel, men jag kommer osökt att tänka på min polare Rooster (eller ja, han hette någonting helt annat men alla kallar honom Rooster), som fick veta den hårda vägen hur liten skillnad det är på de japanska tecknen för ”Rooster” och ”Chicken”.
Då lärde han sig att inte tatuera in främmande språk utifrån Google translate.