2015-11-17

Poul Krebs - Langt fra en ordentlig by


Poul kan man inte heta. Krebs kan man inte heller heta. Men där går han ändå omkring och surar i en uttorkad flodbädd och heter Poul Krebs.

Han traskar runt i boots, blindglasögon och skinnjacka utan någonting under bortsett från en bolo, ett sånt där cowboystetoskop som män tar på sig när de vill markera att de inte åker på dansbandsfestival med en svindyr husvagn för att lyssna på Sannex och Jhohans (nej, så kan man inte heller heta), utan att man tillhör den mystiska gubb-elit som tycker om country. Det vill säga dansband med steel guitar.

Poul surar därför att han är besviken. Två veckors semester bokar man in, och så hamnar man i något gammalt dammigt röse. Vad de än påstod på resebyrån så är inte det där vad han kallar en ordentlig by, inte på långa vägar.

1989.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Krebbs hette väl den där onda sovjetiska tanten i Bond-rullen From Russia with love?

Anonym sa...

Krebbs hette väl även den där onda tyska tanten Hildegard i Robinson 2000? Kanske är Poul på Mensirip och rekar inför sin morsas medverkan? Gräver ner några paket med bratwurst lite här och var? Tyskar fuskar ju som bekant med allting.

Anonym sa...

För att inte tala om Ray Krebbs i Dallas...

roadrunner sa...

Lyckligtvis är han inklippt i denna stenmiljö. Montaget gjort i Photoshops barndom med de verktygen som då fanns. Det blev inte bättre än så.

nada sa...

Det är klart att Poul är långt från en ordentlig by när han, spritt språngande blind, ensam ger sig ut på den mexikanska landsbygden. Då slutar det så här: sur och halvnaken på en mexikansk motorväg (vägverket i det landet har ÄNNU lägre krav än vägverket här hemma).

Det hade för övrigt inte hjälpt att stanna hemma, då Poul kommer från ett land där man i byarna har för vana att dreja röda korvar och snickra ihop motorcyklar av plattjärn.

Skrivaren sa...

Krebbs heter väl också den ena personen som Hitler säger åt att stanna i den berömda scenen i Der Untergang?

Skivspelare sa...

Men detta ÄR ju motorvägen! Och en trafikpolis i tjänst mellan buskarna.
Gillar f.ö. trianglarna upptill och nedtill, de dramatiserar hela skapelsen. Och även utan åäö i sitt alfabete, så spacade de ändå respektfullt mellan varje bokstav. Den beige ramen har jag dock ingen förklaring till. Mysterium.

Anonym sa...

Det tycks som om P.K. dessutom i hastigheten när klädde sig (!) för bilden råkade få på sig en svart och en brun stövel.

Johnnie Boy sa...

Lång väntan mellan omslagen, men detta var värt all väntan.
Väl skrivet Herr Dryck!

Buster sa...

Anonym, 18 november 2015. Hette hon inte Rosa Klebb (ett ännu värre namn), den mycket fula och stygga tanten I From Russia with love? (Hon spelades f.ö. av Lotte Lenya, som var gift med Kurt Weill och som även samarbetade med Berthold Brecht. Ifall nu någon minns eller över huvudtaget bryr sig...)

Anonym sa...

By betyder iofs stad på danska...

/Fru Viktigpetter Sylt

Anonym sa...

Herr Dryck kan man inte heller heta.

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

Country: dansband med steel guitar. Spot on, säger jag!