2015-09-19

Zamfir - Hommage a...


 – Vänta, vänta, den här kan jag. Alltså jag vet vad det här är för något, jag har sett såna tusen gånger men jag kommer inte på det just nu. Ett räffel...räffelbräde? Räffel-rörbricka? En rör-kruk? Jag har sett en sån här på Skansen, det är något man silade utsäde genom förr i tiden. Eller nej! Det är en grej man blåser i!
Jag ska blåsa i den nu, det ska bli en hommage till...vänta, jag har det på tungan. Hommage till...

1980.

15 kommentarer:

Ola sa...

Zamfir kanske betyder minneslucka på serbokroatiska, vad vet vi...

Hel-Robban. sa...

Hommage a...?
Det kanske är därför han ser så fundersam och lite småskeptisk ut.
Vem fan skulle vi tillägna den här plattan?

Anonym sa...

Ja ja, lite småtråkigt ändå, va? Hög tid att slänga upp något svenskt 70-talsdansband igen så det blir lite livat här på bloggen igen - det är ändå alltid dom som är katastrofalast.

Max sa...

Bäste hr Dryck. Ska det vara nödvändigt att traggla igenom skillnaden på orden "genom" och "igenom"? Jag följer med hygglig regelbundenhet herrns publiceringar i denna hans webblogg och gläds bl.a. åt det goda språkbruket. Jag känner nu dock att omständigheterna och det faktum att gode herrn i ett inlägg bestående endast av två korta stycken lyckats med konststycket att få till en felanvändning av ordet "genom" tarvar ett påpekande; Förr i tiden kan man möjligtvis ha silat utsäde igenom något, men fasen i mig inte "genom" detsamma. Basta!

Anonym sa...

Gheorghe Zamfir, född 6 april 1941 i Gaesti i Dambovita, är en rumänsk panflöjtspelare. Han har släppt över 200 album, varav 90 har sålt guld eller platina.

Anonym sa...

Håkan: din tråkiga atityd tarmar ett påpekande. Efter som det bara kan finas en menniska som är alldra bäst, och den platsen just nu är upptagen av deg, så betyder ju det att alla andra män i skor måste vara lite sämre. Vi gör så gått vi kam! Skriv en egen blågg för folk som är pärfekta och imtollerranta. Du kan kalla den "Katastrofala bloggkommmmentarer". Du har fallen het.

nada sa...

I helvetets nionde krets straffas förrädarna med panflöjtsmusik i all evighets evighet...

NickeK sa...

Men, det står ju faktiskt vad som hyllas:
Nicolae Licarets organ

pappaouzo sa...

Aha... ja det finns olika slags flöjter som kan blåsas på olika sätt.

Anonym sa...

Jag är bra på skinnflöjt!

Anonym sa...

Hmmm...min far var busschaufför och hade växelmynt i en sån här på magen. Tänk vad mycket mynt det har varit i denna....

Anonym sa...

Finns dina katastrofala omslag (som verkligen är helt katastrofala!) till salu på Blocket? Eller är det inte värt tiorna i annonsavgift? För Zamfuck här skulle jag själv inte bjuda mer än halva portot. Även om det är sällsynt med avbildningar av rör-krukar. Dessutom skulle jag behöva går till Röda Myrorna eller zigenarlägret för att leta efter en begagnad vinylspelare till salu. Fast du kanske bara säljer förpackningarna och behåller skivorna för dina egna örons fortsatta behag?

Anonym sa...

Bästa spåret är "Umläüt umläüt hur jag lärde mig om umläüt" av Nicolaetin Cigarett himself på bärbart flåsverktyg. Kvalitetsmärkt i hörnet av Philips.

Backstugebengt sa...

Det var roligt att se så många hängivna skinnflöjtsvänner här bland kommentarerna.
Det behövs ju så lite för att folk skall gå över till den s.m.s bruna sidan.

Jag och min pojkvän BastuBögBengt skulle vilja se dryckfan blomma ut totalt i en bulor-i-jeans-kavalkad från det glada 70-talet och verkligen komma ut med en avdelning för oss könsrockare. Ett omslag med Vrävarna eller Onkel Kånkel kanske?

Someone sa...

Vad glad man blir av att se på det här omslaget!