2015-09-27

Samuelsons önskesånger


I likhet med resten av den kända världen får jag aldrig nog av Samuelsons. I olika konstellationer har de gjort en monumental promenad hela vägen från 60-talet fram till idag, och på ett sällsynt pricksäkert sätt har de lyckats hänga med tidsandan i genren katastrofala skivomslag längs hela vägen, och på så sätt leverera plattor som är fula på alla möjliga olika sätt. När det var inne med utställda brallor med cameltoes hade de det, när man skulle ha enorma skjortkragar hade de det, gasfylld studio - check, Legogubbefrisyrer - check. En ändlös smörig vandring längs ögonsmärtornas Via Dolorosa.

Så kom åttiotalet, och med det kom en märklig fluga som varade precis så länge som det tog för folk att se bilderna en enda gång och upptäcka att det såg ut som skit, nämligen att färglägga fotografier. Som redan var i färg. Kanske tänkte någon att det skulle se "friskt" ut med lite rött på kinderna, tippexvita tänder och rosa läppar, men naturligtvis såg det istället "sjukt" ut. De ser ut som tre obehagliga dockor som små barn har lekt skönhetssalong med, klätt i färger som trotsar optikens lagar och sedan ställt upp snett under en hysterisk titeltext som någon kastar in hårt från vänster.

1985.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Gud skapade regnbågens färger.
Samuelsons nöjde sig inte med det.

Wagner sa...

Stomatol. Friska, starka, pärlvita tänder.
http://www.nostalgica.se/art/stomatol.php

Someone sa...

Anonym: Om Gud har skapat regnbågens färger måste det ju också vara den drummeln som ligger bakom regnbågsflaggan?

Minns f.ö. ett väckelsemöte i Färjestaden där jag var med och där Kjell Samuelsson hade bjudit in en norsk artist. Denne sade att det berodde på att ondskan styrde i världen att homosexuella nu fick demonstrera på gatorna.

Riktigt härligt!!

Anonym sa...

Jard är helt enkelt en stilikon av Guds (bokstavliga) nåde. Mattsvart och skrikrosa känns helt enkelt fräscht som fa... förlåt, jag menar känns att det känns jävli... nä, nu skiter jag i det här.

Anonym sa...

Cyan, magenta, gult och svart - det här är helt enkelt ett provtryck för att testa den nya offsetpressen, det var aldrig meningen att det här omslaget skulle komma ut i handeln.

Leon Ljunghorn sa...

Hej Herr Dryck! Älskar sidan gränslöst o undrar om du kan rescensera ett omslag jag hittade:

https://www.youtube.com/watch?v=Wka6ZKUd8WQ

(Apollo Stars med L.RON.HUBBARD!)

puss

Stefan sa...

Ser ut som dom anlitat samma perukmakare.....

Hel-Robban. sa...

Trist att de glömde att vräka på med axelvadd.
Då hade 80-tals-gräslighetetn blivit total.

Gustav Larsed sa...

Dom ser ju face swappade ut alla tre!