2015-06-30

Tommy Bergs - Dansgoa låtar 1


Denna skivas titel är alltså "Dansgoa låtar 1", ett solklart plagiat på Vikingarnas monstruösa skivserie "Kramgoa låtar" som inleddes redan 1975 och sedan följdes av inte mindre än 29 plattor med samma namn.

Mitt i gänget av spårvagnskonduktörer står en man som ser ut att precis ha avslutat ett finalheat i bastu-VM, och han blir busigt petad i sidan av den andra mannen från höger. Till höger om den högröda killen står en man som blinkade i fotoögonblicket och därför står halvblundande och ser superstenad ut. Ännu ett exempel alltså på skivomslag där de tydligen bara knäppte en enda bild.

Dragplåstret på plattan är en svensk version av "I just called to say I love you", minst sagt stapplande översatt till "Det är dej som jag behöver".

Tommy Bergs har varit med två gånger tidigare, här och här.

1984.

10 kommentarer:

Syster yster sa...

Fööörst!

Flavia sa...

2a plats

Hel-Robban. sa...

Solarier var ju väldigt hipp på den tiden det syns på flera av dem, trean från vänster måste legat för länge i grillen.

Anonym sa...

Nummer FYYYYYRA!

Wagner sa...

Dom två till höger delar frisör. Troligen någons mamma.

GöP sa...

De är ju karikatyrer av sig själv. Det påklistrande leendet de alla har, känns så stelt och konstgjort ut att det måste göra något så in i helvetes ont. Snubben med de korslagda armarna, verkar dessutom som klippt och skuren för nån roll som galning i en riktigt dålig skräckrulle

Wolfmonkey Pancake sa...

Plats nummer 7!

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Orsaken till rödheten är säkert sprit och inte bastubadande. Orsaken är nog den att fotografen var sjuttons försenad. Då han väl kom hade grabbarna redan börjat ta, endel mer än andra. Det är nog så att den superstenaded bredvid bastubadaren inte bara ser stenad ut - han är det efter att ha lyckats med konststycket att tömma eh 75:a helt på egen hand...

Berra sa...

Århundradets sämsta översättning? Kan det mycket väl vara. Regel nummer 1 - en bra sång låter sig inte alltid översättas.

Jörgen sa...

De undvek trots allt de värsta excesserna i dansbandsklädsel.