2015-06-14

Tom Hooker - Atlantis


Ni som hörde avsnittet av "Dj 50 spänn" för ett par år sen där jag talade om fenomenet Den Harrow kanske minns den märkliga beefen mellan Den och en snubbe som hävdar att han sjungit på hans skivor. Tom Hooker var den snubben.

I korthet kan man säga att några producenter skapade en artist som hette Den Harrow: de använde en snygg fotomodell från Boston som hette Manuel Carry, men han sjöng så förbannat illa att de fick plocka in en kille som fick vara Den Harrows röst. Det gick galant tills båda två ville vara den riktiga Den Harrow. Skivbolaget medgav att Tom Hooker var den som sjöng, dessutom visade det sig att Manuel Carry egentligen hette Stefano Zandri och inte alls var amerikan. Allt var alltså genomljug: killen på skivan kallade sig "Den", fast egentligen hette han Manuel, fast Manuel hette egentligen Stefano, fast Stefanos röst tillhörde Tom Fnask, fast Tom kallade sig för T. Beecher.

Med åren spårade det ur genom en rad youtube-klipp där de två gubbarna runt 50 bast anklagade varandra i någon slags hemmagjorda presskonferenser, Hooker hävdade att Zandri hade hotat honom med stryk på facebook medan Zandri fortsatte mima i köpcentrum till Hookers sång.

Dagens platta är en av Tom Hookers försök att klara sig utan Den Harrow, och han valde förstås att omotiverat ha bar överkropp. På framsidan står han genomsvettig och tafsar läskigt på någon avrättad stackare, och på baksidan satsade han på nervgas, tighta jeans och ett bälte som heter Tom.


1987.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Såg att en annan Tom, nämligen Hulce, gjorde en platta när det begav sig. Inget höjdaromslag på den heller.

Unknown sa...

T Beecher? Finns ju en figur i fängelseserien OZ som heter Tobias Beecher.
Kan det finnas någon koppling till T Hooker där, måntro?

Wagner sa...

Hooker! Ja något ska man ju heta...

Stefan sa...

Tom som i Tom of Finland?

Anonym sa...

De pillar på varandras bröstvårtor. En sån stimulans kan leda till ensidig oralsex i det här fallet.

Someone sa...

Vad skall man säga om denna kolossala röra? D.vs annat än att den som inte kan sjunga eller spela något instrument skall inte ge sig in i musikbranschen!

Anonym sa...

Kanske är det ingen på denna sidan som bryr sig, men jag skulle ändå vilja upplysa om att Tom Hooker är verksam fortfarande. Denna gången under pseudonymen Tam Harrow. Både musiken, men framförallt uppträdandet, är ganska humoristiskt vinklat. Finns en del på YouTube, om någon är nyfiken.

Vi Italo-diggare har denna man att tacka för många hits genom åren!

Mvh Micke

Anonym sa...

Underbar Blogg!

Vill även påpeka att Den Harrow som artistnamn kommer från det italienska ordet för pengar: Denaro. Något som antagligen förklarar ambitionen bakom projektet.

Unknown sa...

Han ser lite otäck ut där han pillar på bystens... byst. Kikar lite under lugg och ser ut som en som vill tafsa på små söta flickors fasta bröst trots att han kan vara pappa till dem. Numera farfar då.