2015-05-24

Baskerville - Bye bye butterfly


Om du kommer hem från en omslagsfotografering och plötsligt slås av insikten att kläderna ni hade på er var helt åt skogen, då kan det fortfarande finnas sätt att lösa det på. Man kan ta en ny bild, använda en bild av ett djur eller en häftig maskin, eller så kan man skita i hela konceptet att göra en skiva. Men sätt dig inte och rita dit flugor för hand, gör inte det. Det må kännas larvigt att påpeka detta, men bilden ovan är ett bevis på att sådana knalldumma idéer kan drabba människor som sedan kör på utan att idéerna eller människorna skjuts ner på ett tidigt stadium.

Längst till vänster finner vi en man vars mustasch är tätvuxen som en skövlad regnskog i en WWF-reklam. Bredvid honom står en som påminner om en dödstrött Pete Townshend, med en frisyr som slår upp som en krevad åt alla håll ur hårfästet. Han har just kommit på att man kan luta sig framåt.

I mitten står en man med MacGyverfrisyr, och här har vi kanske ursprunget till de där vanvettiga flugorna: han har knäppt upp betydligt mer vågat i halsen än de övriga. Kanske var det för hett för den tilltänkta publiken, kanske bar han en halskedja med en högs tveksam symbol eller kanske hade han ett födelsemärke i halsgropen som såg ut exakt som en pille.

Bakom honom står en pojke vars frisyr är dundersämst. För det första har han en vråltjock lugg som ligger som en dörrmatta över hela pannan, för det andra har han närmast perfekta cocker spaniel-öron som tillsammans med luggen får frisyren att se ut som en stor samuraihjälm. För det tredje så brinner håret.
Han har fått en ännu sämre fluga än de övriga, den överlappar gitarren på ett alldeles omöjligt sätt. Han har just kommit på att man kan luta sig bakåt.

Nere på golvet bredvid gänget står en hob. De borde bara ha skrämt bort den oinbjudna hoben, knäppt upp i halsen och tagit en ny bild. Då hade det kanske bara blivit fult. Nu blev det katastrofalt.

Från Skammens år 1977.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Samtliga bandmedlemmar ser ut att ha ätit en kraftigt gasbildande måltid innan fotografering. Synd.

Wagner sa...

Nu tycker jag vi fokuserar på det positiva. Enhetlig uniform, åtminstone från brösten och uppåt.

Skulle det vara så att underdelarna består av träskor och olikfärgade kalsonger så kan vi väl bjuda på det.

Anonym sa...

2-an från vänster MÅSTE väl vara en peruk?

Anonym sa...

De två flugorna till höger är så värdelöst ritade att det inte ens är roligt. Antar att det gjordes under ett drog-rus?

Someone sa...

Anonym 25 maj 00:20: Ja, så måste det vara.

Vill förresten minnas att det finns en rysare som heter "Baskervilles hund." Jag har inte sett eller läst den men kan inte tänka mig att den är så läskig som det här omslaget.

Wolfmonkey Pancake sa...

Oki....det som gör mest ont i mig är att 1977 är året då jag föddes. Och att min mamma lite liknade gossen med samuraihjälmen. Min fader hade de mest utvecklade cockerspaniel öron jag någonsin sett. Folk såg liksom ut sådär och gick omkring i brun manchester och orange velour. Och de såg på varann och tänkte; " men det där var väl en läckerbit"

!

Wolf sa...

Märkligt att det alls kopulerades under 70-talet med tanke på hur folk såg ut. Ett under att inte en stor del av mänskligheten dog ut under det årtiondet.

Spiring sa...

Wolf: Jag tänker tvärtom. Inte konstigt om man tog varje chans att slita av sig kläderna.

Anonym sa...

Spiring: Fast man hade ju fortfarande cocker spaniel-frisyrerna, de vildvuxna buskagen mellan benen och under armarna, och de (föreställer jag mig) något mer framträdande kroppsodörerna att tampas med.

Anonym sa...

Men vem av dom är Baskerville? Och varför har Ville inte på sig sin basker?

nada sa...

Den vänstra snubben var egentligen flintskallig, men för att han inte skulle känna sig utanför fick han låna samurajhjälms-Kenneths sadelfäll från dennes Puch Dakota.

Anonym sa...

Jag säger bara: They are sexy, and they know it!

Anonym sa...

Jag har en teori: Baskerville tyckte att de var så fantastiska att de tjatade på gitarrtillverkaren om reklampengar. När inte det än nån outgrundlig anledning inte blev verklighet blev dom syrak och placerade en snygg fluga framför gitarrlogon, kan det vara så?

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att han i mitten påminner lite om Stefan Löfven.

Wagner sa...

Förmodligen är du ensam om det.

Anonym sa...

Jag får också lite Löfven-vibbar... Huvva!

Anonym sa...

andra från höger är ju petra mede :)