2015-04-25

Sven-Erics - Santa Maria


Sven-Erics har varit med här på bloggen flera gånger tidigare, då har det i regel handlat om sjuttiotalets vansinniga dansbandsestetik. Men åttiotalet drabbade även Sven-Erics, och med full kraft slog det till med sin dödsnyans "gammal stelnad vispgrädde" och höga Seinfeld-jeans.
Till plattan "Santa Maria" knäpptes en bild som till 30% skyms av en stor suddig ormbunke, och bakom den tornar de sex ståtliga herrarna upp sig. Det är inte mycket som ser bra ut i den här konstellationen, men finns ett par detaljer vars fuldom utmärker sig särskilt:
  • Andra frisyren från vänster. Någonting slant fullständigt här, eventuellt frisörens hand eller sinne. Eller så har jag missförstått alldeles, och så har killen helt enkelt dragit på sig en vanlig hårmönstrad vintermössa. Notera även den uppvikta kavajkragen och slipsen som hänger som en ledsen remsa bacon.
  • Countrysångar-greppet i bältet längst till vänster. Få lyckas ro det i land och här funkar det förstås inte alls.
  • Mannen längst till höger som sket helt i att klä upp sig och dessutom står alldeles lealöst med armarna längs sidorna. (Se Roland-hållningen)
  • Han näst längst till höger som ser ut att ha behållit kläderna från sitt jobb som funktionär i en gokart-hall, från ett distriktsmästerskap i orientering eller från en jobbigt seriös position inom Sveriges bangolf-scen.
Den avslutande egenheten är så grav att den inte kan stå som en futtig punkt i en så tramsig lista. Jag syftar naturligtvis på nummer tre från höger; där allt har gått fel som kunde gå fel, plus en grej till som gick skitfel.
Med skolbespisnings-frisyr och hårtunt guldhalsband står han och vränger bak kavajen genom att klia sig i häcken med båda händerna samtidigt (personer som gör det bör man se upp särskilt med, särskilt om man jobbar som rekryterare för offentliga positioner). Denna armplacering får till följd att höften skjuts fram och lägger fullt fokus på den kluvna pungen. Många cameltoes har varit med på denna blogg, och dessa har nästan alltid uppstått till följd av svintighta byxor. Men den här snubben ser ut att ha rätt rymliga jeans förutom just runt the pouch area; detta är någonting alldeles nytt men inte särskilt fräscht för det.

1980.

14 kommentarer:

BackstugeBengt sa...

Nummer tre från höger gör en sk. "forced cameltoe", populärt bland hormonstinna tonårsgrabbar på 80-talet om man ville se lite extra utrustad ut.

Man trycker ner händerna i bakfickorna och drar i jeanstyget nedanför skinkorna bakår/uppåt genom att knyta nävarna. Fram med höfterna, och... Voila! Du får en cameltoe värdig John Holmes.

Med örat mot rälsen sa...

Plantan i förgrunden är förstås Audrey från Little Shop Of Horrors. Men det förklarar inte varför de sex herrarna inte ser mer rädda ut. Men de håller förstås avståndet, så lite försiktiga är de allt.

Wagner sa...

Ser mer ut som ett klassfoto från fordonstekniska. Symmetri någon?

Jag googla det där "cameltoe" och det var inte alls så illa som jag befarade.

Anonym sa...

Men stopp och belägg: hur kan man låta mannen i mitten gå fri från kommentarer?! Med en uppsyn likt en pingstpastor eller ekonom inom Livets Ord, och en klädkod som gjord för att inte synas, måste ju denna person vara den som är ansvarig för allt tragiskt: Sven-Eric!

Stefan sa...

Andra från höger, inte visste jag att Richard "Jaws" Kiel spelat dansbandsmusik....

Saralito sa...

Mannen i de röda byxorna ser dessutom förfärligt kissnödig ut stackarn. Med tanke på hur lite tid de tycks ha lagt på den här bilden borde en kisspaus ha hunnits med.

GöP sa...

Herrejävlar! ALLT - precis ALLT - har ju gått så in i helvetes fel i den bild. Hur fan lyckas man med det konststycket?

Wolf sa...

2:an från vänster har ju en klassisk medeltida skål-klippning. I en skolkatalog, som är gömd på ett säkert ställe sen 80-talet, hade även jag som 7:e klassare en sådan eminent frisyr. Man fick tyvärr garanterat vara ifred från allt vad tjejer hette tills man blev långhårig hårdrockare nåt år senare.

Anonym sa...

Jag är hyfsat säker på att det är mannen längst till vänster som är Sven-Eric Gissbol. Det gör ingenting bättre, men aningen mer korrekt.

Anonym sa...

Den där baconslipsidén utvecklades senare av Lady Gaga.

Wolfmonkey Pancake sa...

Men jag FÖRSTÅR inte varför de två männen längst till höger inte har annammat kavajer i nyans gammal grädde?! Det är ju inte logiskt........

Anonym sa...

Killen längst till höger måste ha målat tänderna med Tippex.

Kim sa...

Jo, men det är ju Danny (Ilkka Lipsanen), ser ni inte?

Johan sa...

Roland-hållningen lever och frodas bland våra svenska journalister. Kanske @Herr Dryck kan tipsa artikelförfattaren till detta alster http://andrev.cafe.se/handproblemet-den-riktiga-mediakrisen/ att bruka adekvat nomenklatur?