2015-04-18

Ari Finn - Finland sjunger


Det här är det konstigaste på länge. En skitsuddig finsk man vid namn Ari Finn sitter iförd någon slags folkdräkt i en skitsuddig cockpit som har fotograferats med en sån där fin dunderblixt. Baksidan avslöjar att han sitter i "cock-pitt" på Finnairs DC-9:a "Ohjaamosta" vilket de varmt tackar luftfartsmyndigheten för. Varför i hela friden han sitter där inne låter de dock förbli ett fullkomligt mysterium.

Han har som synes välseparerade mustascher och en våldsamt rejäl comb-over, men frisyren har även den udda egenheten att det tycks ligga en tjock matta hår på huvudets vänstersida, men ingenting på den högra.

De satsade på en rejäl internationell framgång och textade därför skivans titel (och alla låtbeskrivningar) på fyra språk. Baksidan består av en lång märklig text som börjar med meningen "En alldeles speciell LP håller Du nu i Din hand?" och förtäljer sedan att "Aris sång ger dig alldeles säkert ett budskap", men inte alls vad det är tänkt att vara. Finlands rakryggade folk framhålls dock.

Från Skammens år 1977.

10 kommentarer:

DJ 50 Spänn sa...

Det måste ju vara en passning till det klassiska "opålitliga typer i cockpit"-fotot som vi t ex såg på omslaget till Silver Apples andra album? https://sacvs.files.wordpress.com/2012/10/725543237712.jpg

Hel-Robban. sa...

En riktig mästerfotograf har varit framme igen. Den här håller mycket
hög katastrofklass.

Anonym sa...

Ruskigt värre !

roadrunner sa...

Jag vill kliva av planet!

Wagner sa...

Jag kommer bara att tänka på en viss tysk (som också lämnades ensam i cockpit) när jag ser dom där galna ögonen.

Spiring sa...

Jag misstänker att motivet ska leda tankarna till en kombination av gammalt och nytt, tradition och teknik.

Många idéer är kanske bättre i tanken än som fullt genomförda.

Anonym sa...

Tack, jag tror jag avbokar denna flygning och tar bilfärjan Estonia II istället. Simma kan jag, bara jag slipper höra finsk "sång".

Anonym sa...

Jag tror att det är en ordlek. "Ari Finn" > "Air Finn" > "Finn Air" > "Finnair". Men det gör inte hans uppenbarelse mindre ruskig.

Anonym sa...

Man blir nyfiken. Tydligen en finsk kulturpersonlighet som arbetade på Arlanda... ja.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5002974

Wagner sa...

Sångare var han också så det är nog den snubben. Inte lika som bär direkt men ögonen brinner med samma intensitet.