2015-03-06

Pippis - De svänger


Bandet heter Pippis, och någon hade tydligen hävdat att "de svänger". En märklig sak är att de året innan hade gjort en platta till med samma konstiga uppdelning i tre olika fält. Den hade det måttligt sexiga namnet "Ordning på torpet" och har varit med här på bloggen för länge sedan.

Jag blir inte klok på den nedersta bilden, huruvida någon ritat dit de flummiga ögonen och bandets logga i efterhand eller om de faktiskt hade en så väldigt märklig backdrop på scenen. Men med tanke på att de på scenen även har en grön nalle, en orgel utklädd till grankotte, någon slags skogskuliss och att två av killarna står uppe på rosa lådor så kanske det inte är så otroligt.

Ta förresten en extra titt på basisten nere till vänster som gått all-in på frisyren "boxningshjälm".

1976.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Skaplig rigg de har. Rickenbacker bas, två strator varav den ena utspökad med någon slags kantbelysning, och kan någon se vad det är för klaviaturinstrument?

Someone sa...

Något som tycks ha svängt rejält hos den eller de som kom på det här omslaget var deras omdöme. Var de på fyllan?

Wolf sa...

Här ser man tydligt vilka mutationer som kunde ske om man tillbringade för lång tid i en trång gillestuga/replokal med giftigt plastgolv på det glada 70-talet.

Hel-Robban sa...

Scenkläderna är av äkta 70-talssnitt, mer behöver väl inte sägas. Detta matchar verkligen scenlayouten. Härligt att börja dagen med ett stort garv, tack.

Anonym sa...

Bandnamnet bjuder onekligen in ordvitsarna som lär bli våta i brallan av upphetsning.

Anonym sa...

Basisten - Elvis (ännu) fetare brorsa?

Anonym sa...

Antingen är grankotteorgeln väldigt stor eller så har han bakom den inte mycket till mellankropp. Det ser iaf inte ut som han sitter...

Anonym sa...

Bandloggan i nedre bilden är ju deras blinkers, som de använder för att visa att de svänger.

Micha sa...

Det är inte Elvis bror på bas, det är en Ewok.

Anonym sa...

Jag tycker mest synd om basisten, inte för att han ha låttit pollisarna växa ut på hakan så de nästan möts och liksom mer blir till ett skägg med mittbena, utan för att han ju i den utstyrsel de valt blir helt fyrkantig. Bandet borde varit lit ehyggligare och sagt att "Om kläderna gör att Runolf skall behöva se ut så där, så skiter vi i dom och hittar på nåt annat". Men nej då, han fick stå däre i givakt kväll efter kväll som en jävla Botero staty.

Mustafa sa...

Kan nån förklara raden med numrerade stolar längst ner i bilden? Är det tänkt att man ska sitta med ryggen mot bandet? Eller är det Pippis som svänger så mycket att dom fått hela rummet att rotera?

Anonym sa...

Blev nyfiken på hur dåligt de lät. Hittade två youtube-exempel:

https://m.youtube.com/watch?v=lrDljL7-Jao
https://m.youtube.com/watch?v=alUgopTxF9M

...needless to say spelade jag inte någon av låtarna till slutet.

spamalot sa...

Deras turné buss står i skogen i min hemby

Unknown sa...

Jag ska nog skapa ett band som heter "Svängers" med debutalbumet som ska heta "de pippar"