2015-03-01

Nils Gunnar Karlsson och Ruben Neander till ackompanjemang av Madeleine Westin


Den tråkigaste och längsta titeln på länge tillhör kanske det oskarpaste omslaget någonsin. Det är faktiskt så suddigt att man börjar undra om det fanns en tanke bakom det. Kanske fotograferades gänget genom en duschkabinsdörr av frostat glas? Kanske är det någon slags konst, som inte blev så bra?

Det går inte att ta miste på den otäcka, spöklika stämningen i den där kyrkan. Damen är absolut likblek och tillknäppt upp i halsen, medan den mittersta mannens suddiga hypnosblick är den läbbigaste på länge.


Den lutande mannen till vänster saknar ögon helt och hållet, och extra läskigt blir det när man upptäcker den osaliga barn-ande som står bredvid honom på det genombruna fotografiet.

(Ruben sysslar inte bara med sång utan även med talframträdanden, och kan bokas via sin hemsida www.neandertalare.se.)

Kanske 1970.

16 kommentarer:

Wagner sa...

Det är nog Hannibal Lecter i mitten som glufsat i sig ögonen. Konstigare saker än så har ju han haft på gaffeln.

nada sa...

Men hallå! All suddighet till trots så ser man ju att Madeleine är (var) en riktig kalas-pingla!

Someone sa...

Jag tycker barnanden ser ut som en gammal gubbe.

Anonym sa...

Var ser ni någon barn-ande? Är det skuggan? Är jag blind?

GöP sa...

Det är väldigt märkligt med alla dessa religiösa skivomslag. Bilderna tycks vara tagna av någon okunnig amatörfotograf (som förmodligen är medlem i deras trossamfund) och inte av någon yrkesfotograf. Därav oskarpa, sneda och fullständigt ointressant och ofta väldigt deppiga bilder.

Anonym sa...

Apropå GöP: Svårt religiöst skadade personer brukar ibland resonera som så att det som vi usla små människor åstadkommer inte får vara för perfekt, får då börjar man liksom konkurrera med Gud Moder själv. Så det kanske mycket väl kan vara ett medvetet drag att göra skivomslagen såhär pissiga, för det bevisar ju att Gud är allsmäktig och god, och att vi omöjligen kan klara oss genom livet om vi skulle få för att tänka själva.

Men det är inte jag som tycker. Det är gud. För jag tänker inte själv.

Wolf sa...

Undrar om man hör "Barnatro" om man spelar skivan baklänges?

Anonym sa...

Jag tycker nog allt att de lutar lite allihop, eller är jag vindögd? Och Madeleine Westin, är/var hon inte väderpresentatör på Tv4? :O

Lillan71 sa...

Jag kom genast att tänka på det där tricket från Star Wars som Johan Glans brukar prata om. (Jedi mind trick eller något liknande) Mannen med hypnosblicken säger: Ni ska lyssna på vår skiva! Ni SKA lyssna...

Anonym sa...

Ruben Neander är en välkänd talare.

Anonym sa...

Den skräckslagne yrkesfotografen kopplade på ett 800mm tele och gick in i grannhuset, hittade ett fönster som vette mot kyrksalen och tog bilden. Att den är suddig beror säkert på objektivets längd och tyngd samt sviter efter då han handhälsade med trion.

Anonym sa...

"Neander är en välkänd talare". Ja, jävlar - finns det fler evolutionsskämt?

Someone sa...

Deras ögon ser ut att bara ha vitor.

Göran T sa...

Ruben Neander var min morbror.
Skivan fanns i mitt föräldrahem.

Viktor sa...

Osmakligt inlägg. Att smutskasta personer som inte längre finns med oss och som varit de varmaste och mest omtänksamma personer. Tänk om det var era föräldrar eller syskon ni skrev om? Hoppas ni kommer till insikt och tar bort inlägget!

Anonym sa...

En utav dessa är otroligt nära i band med mig. Fy vad tråkigt att ni som inte ens kände dessa hånar på detta vis.