2014-12-09

Åter till Bibeln - Maranataförsamlingarnas sommarkonferens i Malmköping


På framsidan kan vi läsa att detta var en lågprisplatta, och det får man verkligen hoppas. Detta är kanske den tråkigaste skivan jag äger, sett till hela rasket med omslag och innehåll. Hela plattan är en oredigerad liveupptagning från en konferens som Maranataförsamlingen hade i Malmköping. (Maranatarörelsen är ett helfestligt gäng som förespråkar barnaga men tycker att abort och evolutionslära är dumheter som folk borde lägga av med.)

Omslaget består av två kartongskivor i nyansen "jättegammal människas hy" som helt enkelt tejpats ihop med maskeringstejp. Partytiteln "Åter till BIBELN" har gjorts med någon sorts utklippt mall som man målat över, det är skevt, kladdigt och dant åt alla håll. Under texten sitter en bild i svart och smutsbrunt som visar upp några hundra glada figurer som säger nej till livet.

"FÖR MASSPRIDNING"
står det gång på gång längs baksidan, detta är en platta som verkligen skulle vräkas ut. En hel massa människors utsagor om konferensen står tryckta på baksidan, så att alla lyssnare ska fatta vilket jävla röj det var.

"Stunderna vid brödbrytelserna var oförglömliga" säger Arnold från Göteborg. "Jag känner nästan som om jag vore i himlen" låter Rudolf meddela. Ernst från Vansbro bangar inte ta i från tårna och hävdar att "Gud har skrivit ett nytt blad i väckelsehistorien. Jag tror att det kommer få oöverskådliga konsekvenser för hela vårt land."

"Jag blev lagd" skrev ingen.

Ingenstans står det vilket år evenemanget gick av stapeln och skivan blev till.

19 kommentarer:

GöP sa...

Lågpris = lågvattenmärke.
Men Arne Imsen är nog själaglad där han sitter i sin himmel och blickar ner över oss dödliga syndare. Om vi bara hade tagit oss tid att lyssna på hans budskap, så skulle nog världen varit ett himelskt paradis.

Anonym sa...

Såååå typiskt!! Här skriver Gud ett nytt blad i väckelsehistorien och så missar man det helt och hållet! Man tycker väl ändå att Gud kunde sagt till i förväg.

Wagner sa...

Jaså Maranata. Trodde först det var en ny sändning "EU-migranter" som strandat utanför Italien.

Men det brukar å andra sidan inte generera några skivomslag. Så vi vänder blad...

Anonym sa...

Men GUD vad festligt!

Someone sa...

Varför lyckas just de religiösa göra sina skivomslag så outsägligt tråkiga?

Anonym sa...

På bilden ser man en barnvagn tidstypisk från 70-talet, men det är lite läskigt att de lyckats samla så många i Malmköping..

Anonym sa...

Ja herre jösses!!!

Anonym sa...

Min morfar och dramatikern Staffan Göthe skrev nån gång på 60-talet en satirlåt om Maranata som kom att sjungas i en lokal (Luleå) revy. De skickade den till Imsen, som faktiskt svarade "Jag tror Vår Herre har humor." Det har Hen nog, men Maranata har det definitivt inte.
Fortsätt förgylla vår vardag, Herr Dryck!

/Fru Sylt

Anonym sa...

Enligt bloggen http://antigayretorik.blogspot.se/2008/03/holm-har-inte-ens-tnkt-p.html kan året ha varit 1968.

Anonym sa...

Tänk att det skulle dröja ända till 2014 innan den skulle börja få sin spridning.

Undrens tid är nu! Pris ske Gud!

Anonym sa...

Året var 1968

Someone sa...

"oöverskådliga konsekvenser för hela vårat land."

Ja, vilken jävla skillnad det blev...

Someone sa...

GöP. Jo, typ...

Someone sa...

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Vi kan nog konstatera att de oöverskådliga konsekvenserna har uteblivit med andra ord.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Eller också är det sekularisering som blev konsekvensen av denna katastrofskiva?

Someone sa...

https://www.youtube.com/watch?v=nkbd9ngqf2w

Videot sa...

http://docplayer.se/16137759-Nr-7-8-1978-arg-18-pris-3-50-maranata-du-var-herre-kom.html

Enligt detta transkript gjordes en "ny grammofonskiva" av "sista Malmköpingsveckan" där "mötesatmosfären ger efterton". Året för detta var 1978, men ovanstående exemplar kan ju givetvis vara någon av de många tidigare hitplattorna från gruppen.

Larz Gustafsson sa...

Samma gamla hat och samma gamla ältande.
Att ni aldrig tröttnar och att ni inte skäms!