2014-10-25

Sven Ulatofta - Byn som försvann


Sven var en av de sista musikanter som förgäves sökte lyckan genom att spela musik för säd; en genre med en föga köpstark målgrupp främst bestående av råg, hirs och dinkel. Många hävdar att hans gitarrspel hade kunnat bli mycket bättre om han hade börjat spela tvåhändigt, istället för att bära runt på ett glin under sina konserter.

På skivomslaget rapporterar Sven från platsen där hans by senast skådades. Han mottog ett fåtal tips från folk som sade sig ha sett byn ligga och skräpa på olika ställen, men den återfanns aldrig. Troligen stals den nattetid, Sven hävdar dock bestämt att den var låst. En annan förklaring är att den helt enkelt gled iväg, eftersom allt på platsen tycks luta åt vänster.

Typsnittet tycks vara tecknat för hand, och skivans namn fick det charmiga tillägget "2". Ännu märkligare och otäckare är det att ännu en tvåa ligger och smyger hotfullt bakom Sven.

1990.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan vara så att Sven inte håller ett barn. Han ser sammanväxt ut. Han fick en hel (halv) person stället för en vänsterarm.

GöP sa...

Man blir ju onekligen lite förvirrad, då bilden inte tycks ha ett dugg att göra med titeln.
Hur fan har man tänkt?

Anonym sa...

Byn med dess invånare försvann nog efter att ha lyssnat på denne man. Hoppas inte att det är återväxten som sitter på armen :\

Anonym sa...

Hade Sven valt att INTE använda stentvättade jeans, så hade nog byn inte försvunnit.

Anonym sa...

Efter att ha hört "Skål, abborrar" hade jag också försvunnit om jag varit by.

NickeK sa...

Herr Dryck, du skrapar bara på ytan. Sven från Ulatofta har gjort fler mästerverk, som "Glada dagar med Sven Ulatofta - Toner från Frenninge - 5"

Lars Johansson sa...

Det är olagligt att trampa ner säden. Vilken idiot.

Anonym sa...

Men hur håller han ungen?

oskar svenlert sa...

Jävlar vilka jeans.