2014-05-30

Stampes band - Gamla låtar


Stampe och hans band behövde en riktigt säljande titel för sin nya skiva, som dessutom råkade vara deras första. De enades om det upphetsande namnet "GAMLA LÅTAR", och det passade ju som bajs i handske när det gällde att sticka ut och väcka nyfikenhet hos kundkretsen.

Plattan är utgiven på det strålande skivbolaget "MaNi". Den enda skiva som jag har sedan tidigare på det bolaget är "Uddegruppen 10 år"; en körinspelning från ett dagcenter för vuxna förståndshandikappade. Det har varit lockande många gånger att lägga upp den katastrofskivan här, men att lyckas skriva om den utan att tangera gränsen till elak lyteskomik vore en större bragd än att baka eget guld eller bli bjuden på brunch hemma hos Storsjöodjuret. Att MaNi lockades att signa just Stampes band efter Uddegruppen säger dock en hel del.

Typsnittet är i typiskt hemsk ballongstil med ett deformerat M, och den väna mannen till vänster hänger uppträdd till skulderbladen på en så kallad rektalpelare.

1982.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Och de övriga tre väntar tålmodigt och förväntansfullt på sin tur.

Carl Hult sa...

https://www.youtube.com/watch?v=Q8xLyLVFWUo

De verkar lite senare ha funnit en dam vid namn Helene. Kanske var det på henne de väntade?

Wagner sa...

Det osar religiöst...

Jag tror åtminstone dom haft fler gig på ålderdomshem än i folkparkerna.

Här är en till där samma gubbe parkerat arslet på en piedestal. Dock kör dom Rock'n'roll-stilen med ena handen käckt i byxfickan. Vågat och lite vulgärt. http://www.svenskadansband.se/img-stampes-band-2885.htm

Zelda sa...

Men tacka vättja Katastrofala Omslag under en katastrofalt trist jäkla fredag.

nada sa...

Om man kollar länken i Wagners inlägg ser man att Bjürgen längst till höger uppenbarligen har blivit mycket, mycket, mycket gladare... av att stoppa handen i fickan... inget annat... bara handen i fickan... jodåsåatteeeh.... bara handen i fickan... det blir man glad av.

Anonym sa...

Vem är Stampe? Han som trätt röven över pålen antar jag?

Och nej, det osar INTE religiöst.

Anonym sa...

Haha, jämför det här omslaget med http://www.svenskadansband.se/img-stampes-band-2885.htm

Tvåan från höger har EXAKT samma ansiktsuttryck!

Anonym sa...

Och varför dessa jävla citationstecken runt "Gamla Låtar"? Är det inte gamla låtar? Eller är de inte fullt så gamla låtar som vissa vill ha de till?

Anonym sa...

Hade de inga nya låtar?

Anonym sa...

Men visst är det Jimmie Åkesson längst till höger?

Anonym sa...

Håller med om att dom ser gladare ut med händerna nerstuckna i fickorna. Han, trean från vänster, har ett litet avvikande leende som möjligen visar att han kommit längst i den genitala hanteringen.

Jonathan Newton sa...

Icke mindre än TRE Roland-hållningar!! :-) :-)

Anonym sa...

När jag är död kan dom släppa ett postumt album och döpa det till "Allt skit som är kvar". Dom kan använda ett foto på min likkista (som egentligen är min gammelfarmors) - Instant bestseller.

Anonym sa...

Ja, vad är det *med* mannen längst till höger - Tomas? Lägervakt? Husförhörare? De övriga heter Bengt, Bengt och Kent. Kallades Bengan, Benke, Kenta och Tompe... inte.
Intervju med Helen och hennes partner idag, Elvistolkaren Glenn:"The King and Queen of rocka loss" http://www.infobladet.com/?p=6262.