2013-05-14

Little Jimmy Osmond - Killer Joe


Jimmy har blivit iklädd lila skjorta och boots, och därpå har han regisserats till att stå i en pose som är bortom denna värld. Det är ju uppenbart så att en vuxen kommit på det här, troligen var det fotografen Ed som tyckte att det vore käckt om Jimmy ställde sig på det där viset. Problemet är förstås att ingen någonsin står så där, man kommer kort sagt inte undan med en sådan pose. Ställ dig med näven mot hakan själv om du tycker det ser så gulligt ut, gubbjävel. Så sa inte Jimmy, och därför kan vi idag beskåda det dumma omslaget.

Detta är en skiva från en annan tid, då man inte oroade sig för fula gubbar i samma utsträckning som idag. Därför kunde man skicka pengar till en adress tryckt på baksidan, och få hem bilder på Jimmy och hans bröder som man kan titta på medan man hör honom sjunga "Let me be your Teddy bear - Put a chain around my neck and lead me anywhere".

1972. 

6 kommentarer:

 1. Ibland blir det fel..

  - "Jo, vi tänker oss ett oförargligt välkammat litet gossebarn i lila, placerad i en ljus och grönskande trädgård, framför en blommande rosenbuske... trevligt och oförargligt eller hur?"
  - "Alla överens??"
  - "Jodå, vi kör på det!"

  ... och sedan döper titelsättaren albumet till 'MördarJoe".

  SvaraRadera
 2. Vad är det där på pallen han står på - rost, fågelträck eller båda?

  SvaraRadera
 3. Underbart att tredje kommentaren är ett spam med länk från 'nude male'!!! :D

  SvaraRadera
 4. Här har vi en skiva med en liten religiös pojke, den måste ha ett fromt namn. Vi kaller den "Killer Joe".....

  SvaraRadera
 5. Eftersom killen heter Jimmy (eller möjligtvis Jim) så är ju denne Killer Joe någon annan (fotografen?) vilket gör det hela ännu lite mer obehagligt.

  SvaraRadera
 6. ...en tid när homofili betraktades som en sjukdom men sex med barn var tillåtet och påbjudet! Ahh, det härliga 70-talet!

  SvaraRadera