2013-04-03

Tommy Elfs - Nummer tre


Vad håller ni på med grabbar?

Tommy Elfs har fått färgglada band knutna kring halsar och handleder, och står uppställda på ett ytterst märkligt sätt. Alternativt kanske bilden är tagen under ett hysteriskt slagsmål. Det skulle kunna vara så att killarna är fastknutna i varandra via de där banden, och är mitt inne i en udda lek som går ut på att vara den enda Tommy Elfen vid medvetande vid lekens slut. Som en ovanligt färgglad variant av den dödliga tvekampen "spänna bälte", ett gladiatorspel i skojfrisk dansbandstappning.

Den översta killen (han med femstjärnig combover) ser ut att vara mitt i ett vilt angrepp mot de andra och det är uppenbart att detta kommer sluta med gråt.  Längst ner står E-Type i en särdeles krum ställning, mitt i skaran står Maria Lundqvist och hela gänget är inramat av en särdeles skev stjärna.

Citationstecknen i titeln är inte alls onödiga, utan de finns där eftersom detta egentligen inte alls är skiva nummer tre, utan Tommy Elfs sextiotolfte skiva. Om ni känner igen namnet sedan tidigare kan det vara från det här mästerverket, som jag presenterade redan 2007.

1975.

25 kommentarer:

X-pert sa...

De firar så klart Quatorze-Juillet. Därav trikoloren. Hur lättbegripligt som helst.

Jonathan Newton sa...

Är omslaget slitet eller är fotot verkligen så dassigt och uselt som det ser ut här på sajten?

NickeK sa...

Nummer Ett och Nummer Två vet vad jag vad det är, men vad är Nummer Tre? Kanske är det något som pågår i brallan som exalterar combover-bjässen.

NickeK sa...

En kuriositet är att om du vänder på skivan hittar du en låt, Du tror du är den jag älskar, signerad av en viss Errol Nordstedt (mer känd som Eddie Meduza).

Anonym sa...

Robinhoodfrilla heter det...

Daenske sa...

"Nummer 3" kallas det tjuvknep som combover-jätten kommer utföra på de tre herrarna i mellersta raden. Han lägger helt enkelt vardera handen mjukt på de yttersta pudlarnas hjässor och smäller ihop dem med Kenneth Mars i mitten. 3-in-1.

Wagner sa...

Nummer tre är när man gör ettan och tvåan samtidigt som man spyr i handfatet.

bastubögbengt sa...

Det här var inte mycket att tajja efter drycken, mer bulor!

BackstugeBengt sa...

Jag vet inte om ni förstår varför gruppen upplöstes?

Slitningarna mellan ComboverJätten och de övriga hårfagra härligheterna måste varit enorma!

Vilka fick alla brudarna till motellrummen och vem fick gå ensam genom höstmörkret till det lokala korvhaket efter spelningarna?

Bastubögbengt sa...

Jag sade inte VAR de var hårfagra ovan men det förstår ni säkert, vi killar i bastun runkar och ylar!

X-pert sa...

Mystiken tätnar. Det är TVÅ trikolorer: Bleue-Blanche-Rouge (tygbanden)dvs Frankrike, och Schwarz-Weiß-Rot (halsdukarna)dvs Tyska Kejsardömet eller möjligen Nazityskland. Är det fråga om något slags "historical reenactment"? Av vadå i så fall?

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Den evinnerliga gasen/dimman återkommer igen! Herr Dryck: Borde inte denna platta också ha etiketten "gas" ?

Ullabella (densamma) sa...

X-pert: Killen I mitten kör ju amerikanskt (red, white, and blue) på sin högra arm, medan killen överst verkar köra franskt på högerarm (bleu, blanche et rouge) och troligen amerikanskt på den vänstra -- ser nog ut som om det är menat att vara R-V-B trots att vitt och blått har kommit i kors på grund av att killen inte kan stå still utan maniskt fläktar med armarna som nån sjuttons propeller...

Ullabella (densamma) sa...

Först nu la jag märke till de blåa och röda stjärnorna på deras vita pyamasar. Kombinerat med the red, white & blue så verkar det nog som om Tommy's lagt till med nåt tidigt Captain America tema på denna platta. Med detta i beaktande så smälter ju också en låt av Errol bra in i sammanhanget...

Anonym sa...

Fem killar som spända står och väntar på att få vara med på en tidig audition för Ipren-mannen?

Anonym sa...

Miffot längst upp verkar säga: "Nuuuu tar jag er!".

Anonym sa...

Vaddå Tommy Elfs?

Det står ju TOMMYOO OOOOELFS.

BastubögBengt sa...

Min pojkvän gick precis förbi dataskärmen och konstaterade att gasen som killarna njuter av att stå i, givetvis är samma gas som vi har här hemma (host host). Tätare än Lutzen efter att vi tittat på Brokeback Mountain och käkat bönor....

NickeK sa...

En Cocker-spanielörontagg hade väl också varit på sin plats, minst 2 fina exempel här.

Anonym sa...

Det är på tok för få comb-overs på den här bloggen!

X-pert sa...

HURRA!! Jag har funnit det: comb-over är patenterat. Ni som tvivlar Googla "Patent US 4022227" så har ni det svart på vitt med pedagogiska illustrationer och allt.

Allan Oerfel sa...

Killen till vänster är "Kryddan" Peterson från helt Apropå!

Anonym sa...

Är inte Tommy Elf den gamla synt-reparatören som håller till vid Getebergsäng i Göteborg?

Jorge luis sa...

Download album. Tommy Elfs ‎– Nummer Tre

Jorge luis sa...

Tommy Elfs ‎– Nummer Tre. Download album