2013-01-02

Evangelii-Teamet Värnamo - Jag är frigjord


 - Hörni, behövs det inte lite mer kontrast?

Detta tycks vara ett helvitt skivomslag som de har tryckt en bild på i endast kolsvart bläck. Varför inga gråskalor? Med den där hyperkontrasten är det fullkomligt omöjligt att känna igen flera stycken i bandet, och även de tydligare delarna av bilden ser ut som gamla kassa fotobevis av den förfärlige snömannen eller Nessie.

Det är svårt att ens kommentera de enskilda karaktärerna eftersom de smälter ihop hur som helst som ett rorschachtest, men vi kan ana en mäktigt tjock lugg på den vänstraste typen och så ser vi att skapelsen längst till höger har vita hovar istället för fötter.

1969.

17 kommentarer:

Wagner sa...

"Det är svårt att ens kommentera de enskilda karaktärerna eftersom de smälter ihop hur som helst som ett rorschachtest"

En bild säger mer än tusen ord. Vi nöjer oss så.

Wagner sa...

Eller ändå inte. Hovarna är nog vita träskor med svarta strumpor.

Mr P sa...

Men vem är det egentligen som är frigjord? Är det hen som den högraste hukande pysen avundsvärt tittar efter?; när hen sparkat av sig trädojorna ut på åkern och galopperar iväg ut i rorschachvimlet...?

LGR sa...

Men hallå!!! Det är ett mycket roligt omslag men inte beroende av några svartvita kontraster utan beroende av det faktum att Evangeliteamet i Värnamo hävdar att det är just de som är riktigt riktigt frigjorda.

Ola sa...

Låt mig gissa:
du har ett av fem överlevande exemplar - inte av hovarna eller de frigjorda, utan av LPn? De andra fyra ligger väl tryggt gömda i Värnamo? Var hittar du allt?!?!?!

Markus sa...

Det är som en sån där bild bestående av massa vita och svarta fält som inte tycks föreställa något. Så plötsligt framträder en bild ur intet (en hund är en klassiker på detta tema).

Frågan är vad vi ännu inte har lyckats se i denna bild. Eftersom de påstår de är frigjorda är det säkert något riktigt smaskigt.
Jag skall fortsätta stirra maniskt på bilden, hela natten om så krävs, och prova regelbundet med periferseende. Jag återkommer när jag skådat ljuset.

Bertilone sa...

Jag tror att det ligger en avsiktlig förstärkning av begreppet frigjord här. Frigjordhet från banaliteter som rodnad, finnar, störande ärrbildningar, födelsemärken och liknande som skulle kunna stjäla fokus från själva budskapet...

Kiki sa...

Hahaha I löve you! Den bästa blogg, alla kategorier jag hittat! Har skrattat bort halva eftermiddagen och kommer förmodligen fortsätta med kvällen. Tack! Sluta aldrig lägga upp katastrofala skivomslag!

Kiki sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Bliden kunde ju sett helt bra ut i svart och vitt om bara rastrering hade använts (precis som i dagstidningar). Man kan fråga sig om tröskelkonverteringen till svart eller vitt skedde pga okundskap eller om killarna verkligen ville ha det såhär...

Anonym sa...

Hade det inte stått att skivan var från 1969 så hade jag kunnat sätta en peng på att det var saneringsarbetarnas kör vid Exxon-Valdezolykan som sjungit in vaxet.

Anonym sa...

"Jag är frilagd"?

Anonym sa...

Oj oj, Evangelii-Teamet Värnamo!! Respect Motherfucka!!

Anonym sa...

Troligen kan man ana ett Jesusfejs i skogen...

PGA sa...

Är bekant med två av herrarna som fortfarande spelar och sjunger. Jag är frigjord såldes i över 10 000 exemplar! Ja, ni läste rätt!

Oblina sa...

Den hårda, svartvitt "designade" titeln känns som den ropar ut desperation och själslig misär. Vem är det de försöka övertyga om sin "frigjordhet"? Inte är det lyssnarna iallafall...
Hela omslaget verkar vara LP-skivornas svar på Munchs "Skriet" - fast utan några konstnärliga kvaliteter!

Sambandsadjutanten sa...

Kan det vara så att den fräcka fotografiska effekten beror på att fotot är taget i samband med ett kärnvapenprov i Sibirien