2013-01-23

Eldorados - I min lilla värld av blommor


Välkomna till Eldorados värld! Här blir alla tilldelade helt sjukt fula dräkter i varsin färg och man får äta glass när man vill.

Fem snubbar är redan här. Från vänster till höger står de, först en lång typ med fascinerande hår- och skäggcombo, sluttande axlar och alldeles raka ben. Sedan en glad skit med lejonman och blicken fixerad rakt ner i marken framför fotografen. Därefter ännu en med mycket speciell frisyr, en man som hittat en skön ställning med tummarna nedstoppade framtill i byxorna. Bredvid honom står en långhårig hårding som inte var riktigt beredd när bilden togs, och som därför fångades när han artikulerande något ord. (Han påminner mycket om Theo tycker jag.) Sist har vi en liten man med lidande ansiktsuttryck och en extra lång högerarm.

Allihop står samlade i en blomstrande trädgård, i en liten värld där dansbandskulturen utrotat allt vad smak och reson heter.

1974.

24 kommentarer:

Daniel sa...

Extra coolt att killen i orange låter sitt hår sömlöst övergå i trappan. Detta ger hans frisyr en extra dimension, fast inte på ett bra sätt.

Wagner sa...

Det där lilla tyglåset som man vanligtvis brukar se på dassdörrar var bland det värsta jag sett i osmaklighet.

Sen funderar jag på om den oranga skjortan eller den turkosa svider mest i ögonen. Får bli den först nämnda som "vinner" på grund av överlägset störst kragvingar

Så var det nämnda högerarmen som är längre än det verkar då snubben är medveten om sin abnormitet och försöker kompensera genom att lite diskret knäböja på motsatta sidan.

Anonym sa...

Med risk för att låta oinsatt: Är det inte en antydan till Roland-hållning på den lila snubben?

Anonym sa...

Har mannen i mitten spillt kaffe på sina byxor?

Anonym sa...

Nej, mannen i mitten håller i sina byxor för att han är rädd om dem.
Han VET inom sig redan här att de där brallorna en dag kommer att komma väl till pass för hans son, som för övrigt ser precis likadan ut som honom själv.
Och si, han hade rätt!
Sonen, Renārs Kaupers sångare i det lettiska bandet Brainstorm, bar dem stolt vid Eurovision songcontest i Stockholm år 2000!
Kolla här: http://youtu.be/N1y9xhmMSDk

Anonym sa...

Orange-killen är en klockren Roland, men som har pimpat sig själv. Han försökte göra en make over med hjälp av duplo-krage, förvirrande hårighet, ståfräs och såna där styltor inuti byxbenen.

X-pert sa...

Mesigt små kragsnibbar. Freddie King hade större. Se till exempel
http://www.americanbluesscene.com/2012/04/freddie-king-to-be-inducted-into-rock-hall-of-fame-by-celebrated-texas-rockers/

Typografen från helvetet förtjänar ett hedersomnämnande för R:et med en jätte-hemorrojd.

Anonym sa...

En "snibb" är ju liksom en ganska liten del av något större. Tänk på t ex "örsnibb". Hur stor kan en kragsnibb vara och fortfarande få kallas snibb...?

Anonym sa...

är det inte en ung ulf lundell näst längst till vänster?

Anonym sa...

Tycker bandloggan förtjänar ett hedersomnämnande, vet bara inte inom vilken kategori...

Anonym sa...

Men det är ju teletubbiesdräkter, snyggt!

Ravin sa...

Det går inte att förstå hur de tänkte i det här valet av vit kavaj/bolero, men detta är ett band med fler förbrytelser mot den optiska moralen.

Anonym sa...

Från vänster: PTV, PTH, troligen PTH, PTV, oklart.

nada sa...

Det känns som om både herr orange och herr lila var tillsagda att göra en Roland... lite för symmetrins skull.

Men precis innan fotografen förevigade denna underbara komposition av kräks bestämde herr lila sig för att lite nonchalant slänga fram vänsterbenet. Typ sådär som folk gjorde när det bugade för Gustav III.

Är det en Roland då eller en variant av en Roland? En gustaviansk Roland?

Michis sa...

Är dem i Parken Zoo i Eskilstuna?? Ser ut som det!

Anonym sa...

Förlåt, förlåt förlåt, men det heter "är DE i Parken". Är överraskad över att så många har svårigheter att skilja på "de" och "dem".

Ännu en gång, förlåt en gammaldags besserwisser och ordmärkare.

nada sa...

Man ser att det är Parken Zoo på alla djur som blivit uppätna och därför inte syns i bakgrunden.

Anonym sa...

Good one, nada!

Nisse sa...

Kan det verkligen vara möjligt att dom ställt upp på allt detta frivilligt? Frisyrerna, kläderna, hållningen, miljön? Jag gissar på "pistolhot från Bert Karlsson".

Makarov sa...

Rolandhållning längst ut till vänster, ja.
Sen skulle jag kunna döda för ett par av byxorna

Hellstream sa...

Ja, det är Parken Zoo och de står på gräsmattan framför "blomsterklockan"!

Dr.Kuno sa...

Varför har snubben längst till vänster limmat fast två kaveldun på sina kinder!!!????

Dr.Kuno sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dr.Kuno sa...

En del känner kanske inte till att Eldorados efter en falnande dansbandskarriär gav sig in i livsmedelsbranschen och började producera varor åt Willys...Dock utav samma billiga och tvivelaktiga kvalitet som deras musik.