2012-09-01

Eric Carmen – Tonight you’re mine


Eric ville slå ett slag för kvinnokampen, och ett slag med handens baksida kändes lite gjort.

Det fick bli ett skivomslag istället, där han med ena handen håller bruden stadigt nere genom ett gött nackgrepp, och med andra handen vant knäpper upp brallorna.

De enades om den lämpliga titeln "tonight you're mine" efter att ha diskuterat underrubrikerna "vare sig du vill eller inte" och "sluta slingra dig".

1980.

18 kommentarer:

Unknown sa...

Ett nej är inte alltid ett nej

Anonym sa...

Hahaha, det ser ju ut som hon står och kräks, och han hjälper till att hålla henne uppe ju. Det kanske är det som titeln antyder? Att han tänker " fan va packad hon är, här blir det åka av"

Mia Smith sa...

Vidrigt! Hur kunde han få publicera ett sånt omslag? "Hej, ikväll ska jag våldta. Bara så ni vet." Usch!

Anonym sa...

Det ser ut som att de har försökt göra bilden lite mer barnvänlig genom att retuschera bort något redskap eller nåt som han höll i sin högerhand.

Anonym sa...

En annan teori är att tjejen inte alls skulle vara motvillig. Hans grepp tycker jag ser helt neutralt ut. Och tjejens tag om axelbandet kan tolkas som att hon är på väg att slita av sig kläderna.

Jag får en känsla av ett hollywood-samlag här, där det är ett sjuhelsikes stånkande under täcket, och när samlaget är över, sliter paret av sig täcket från överkroppen och då visar det sig att den snygga tjejen under, the fuck of her life, har valt att knulla under täcket, och utan att låta sin partner se hennes nakna barm.

På samma vis tror jag att detta omslag egentligen är tänkt att visa vad Eric gör med sina kvinnor när de bägge är nakna, men det går ju inte för sig på ett skivomslag. Därför tar man till detta krystade substitut.

Omslaget visar alltså inledningen på ett samlag utan att visa för mycket hud.

Oavsett om jag har rätt eller fel, så kan vi nog vara överens om att omslaget med råge kan betecknas som katastrofalt. Det är inte det roligaste omslaget i Herr Drycks samling, men jag kan inte komma på något som är pinsammare.

Anonym sa...

Jag skrev i mitt förra inlägg att hans grepp var neutralt. Ett bättre ordval hade varit; dominant. Jag har väldigt svårt att ta in att en sådan etablerad artist skulle komma undan med en påtvingad sexuell handling på sitt omslag. Även om årtalet var 1980. Det funkar bara inte.

Spinal Tap kom inte undan med sin "Smell the Glove", som var bra mycket snällare och dessutom fiktiv.

Jag är inget fan av Eric Carmen, men jag vill ändå gärna tro att han omgavs av riktigt usla rådgivare vid den här tiden. Det här är inte direkt en skiva som "råkar" ligga framme när Eric har besök.

En sak till... Kung Erik, kom tillbaka!

Anonym sa...

Glömde anledningen till att jag gjorde ett till tillägg till mitt tilligare tillägg.

Jag är väl bekant med Two Virgins av Lennon & Ono, och den skivan är inte relevant i detta sammanhang, så däcksparkare göre sig icke besvär!

GöP sa...

Den hemska färgläggningen, som ska ge ett intryck av handkolorering, är fruktansvärt dåligt gjort. Pinsamt är bara förnamnet!

Anonym sa...

Och sen kom snuppen ut...

Hanna sa...

Hur kan jag ha missat denna genialiska blogg? Lägger direkt en beställning på Adlibris, detta kulturarv måste man ju ha sina ägor.

nada sa...

@ Mia

Våldtäkt är ett så otrevligt ord. Överraskningssex låter mycket bättre. Eric är ju på väg att överraska en kvinna han aldrig träffat tidigare med lite sex. Se inte allt så negativt!

nada sa...

Måste bara tillägga att jag är tveksam till om Eric verkligen borde heta "Eric". Med tanke på hans fysik och ansiktsdrag ligger "Erica" närmare till hands. Vilket gör hela bakomfumlar-grejen ännu mer vrickad.

Mattilene sa...

Att omslaget är katastrofalt ur alla synvinklar har väl ingen missat men det jag funderar på är vem som var först med den fluffiga frisyren, Eric eller Elisabet Höglund?

Hildur sa...

Han ser mest ut som om han inte har en jävla aning om vad den här posen ska vara bra för. Regniga dagar händer det fortfarande att han tar fram det här skivomslaget och försöker förstå fotografens avsikt.

"Skulle vi bilda bokstaven K? Men Carmen stavas ju med C? Näe, jag begriper det bara inte!"

X-pert sa...

Det är stackars Eric som är offret. Hon har honom i ett stadigt tag om vänster lillfinger. Nu skall hon göra en variant på Ippon Seoinage eller någon annan Te-wasa teknik. Vad som skall hända sedan vet vi inte annat än att hon inte tänker släppa taget på hela kvällen. Stackars, stackars Eric. Han försöker psyka henne genom att hänvisa till sitt svarta bälte.

Anonym sa...

Anonym som svarade "Mia":
Jag hoppas verkligen du inte har vare sig pojkvän eller flickvän. Du verkar nämligen lite...eljest.

Fru Sylt

Anonym sa...

Du sa inget om bootsen som skar sig färgmässigt.
Förövrigt blir jag full av skratt av dina exempel och kommentarer.

Anonym sa...

Omslaget med tredimensionell bakgrund och div. geometriska figurer får mig att tänka på omslagen till matteböcker från den här tiden (~1980). Just så såg de ut, i miniräknarnas begynnelse.