2012-07-07

Olle Erixons - Sväng om


Ännu en bajspärla från Roldex, denna gång från 1981. Här satsade de ännu en gång på att sammanföra brunt och rött, detta eviga vansinnesprojekt. Det blir aldrig någonsin snyggt och i många fall, som i texten på denna platta, blev det direkt obehagligt för ögonen att se på.

Konceptet att låta sammetsgubbarna sitta på golvet var väl inte heller briljant, men utförandet blev fem sorger värre. De två främsta männen sitter i en märklig ställning med benen tätt ihop, särskilt i det högra fallet ser det inte det minsta bekvämt ut. De två i mitten har placerats snäppet högre, för att ge en skön triangelform i bilden. Även där var problemet att det inte gick att få till det på något naturligt sätt, särskilt inte i det vänstra fallet. Han ser ut att hålla en farlig snok pressad mot marken eller kanske har han råkat limma fast handflatan mot heltäckningsmattan. Överst finner vi en man som fick direktivet att luta sig så mycket framåt som möjligt, med resultatet att han ser ut att ha ett mycket större huvud än de övriga.

Sväng om, Erixons. Helt om och försök igen.

12 kommentarer:

Petter sa...

Herre min je.
Visst är färgerna och sittställningarna värda sin avhandling, men att du kan recensera detta omslag utan att nämna 'unibrow', 'lastbilschaffis' eller 'tecknad fransk skurk-look' förtjänar antingen en eloge eller en banna. Jag kan inte bestämma mig för vilket.

Herr Dryck sa...

Lyteskomik är en svår balansgång.

Anonym sa...

Oh, vilken JÄTTE till man där längst bak! De vita byxknäna gör honom till 3 meter lång! Trygghet!

Erik sa...

Magnus Härenstam i "Tuppen" längst fram till höger.

Anonym sa...

Jag ser att Herr Dryck numera sätter hårt emot hårt, när det kommer till kontraster.

Erik sa...

Lite som den här
http://www.youtube.com/watch?v=ynvgb81ITEc

Wagner sa...

Han längst fram till höger ser ut som han bär mask. Uppblåsta kinder och jättesnok. Man tänkte direkt på Björn Granath i Snowroller-filmen.

A sa...

Josef Fares till höger och kollegan Torkel Petersson till vänster.

Anonym sa...

Kunde inte den mustaschlöse ha haft en lösmustasch - förstör ju hela symetrin i bilden...

Anonym sa...

Jösses vilken praktvattenskalle han längst bak lider av!
Tur att de placerade honom i bakgrunden annars hade bara han synts.

Anonym sa...

'Tecknad fransk skurk-look' är en av de mest träffsäkra kommentarerna någonsin på denna blogg. Skulle ev ha varit belgisk look. Men, men...

Anonym sa...

Herr Dryck! Tack för att du finns. Jag har skrattat så mycket åt dina sköna analyser att jag nu fått magknip:-)