2012-07-11

Källströms – Liljor


Denna uppställning är mycket absurd. HUR i hela Värmland tänkte fotografen? Kanske så här:

 - Du i blått! Nej, du med brillorna! Titta in i kameran. Ge mig en cool och säker blick. Så ja.
 - Du i blått! Nej, detta håller inte. Du där bak! Ja, du. Titta inte in i kameran. Titta på något ute i köket och ge mig ett ansiktsuttryck som om du just råkat svälja en insekt. Så ja! Och så luta dig lite åt höger, utan att flytta på fötterna. Mer. Mer. Just så, stå kvar där.
 - Du med tågrånar-muschen! Du kan bara titta på dörrkarmen där borta och se belåten ut. Det kvittar hur du står med kroppen, jag kommer dimma bort det mesta av dig med svart gas sen ändå.
Vänta lite, har ni satt fast pyttesmå hänglås i bältesöglorna? Nåja, låt dem hänga kvar.
 - Du den lille spetsige! Ställ dig helt i profil med kroppen, titta på min benjaminfikus som står där borta och se ut som om det vore det sjukaste du sett i hela ditt liv. Perfekt! Eller vänta, raka bort mittpartiet på din mustasch också.

Så dääär ja! Nu börjar det se ut som en jäkligt billig skiva, detta kör vi på. Jag knäpper en bild nu så får ni se resultatet när ALLT är klart och skivan redan kommit ut i handeln.

1983.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Så ver det det där med fick-pingisen också... Inte så charmigt, precis!

Anonym sa...

Upptällningen, med folk i underliga ställningar tittande åt alla möjliga håll, skiljer sig inte nämnvärt från vad som verkar vara normen för gruppfoto av musikgrupper numera.

Anonym sa...

Det är ju inga hänglås! Det är små metallhängen med byxtillverkarens logga på. Oerhört snajdigt och high fashion på 70-talet och däromkring, tro mig!

Anonym sa...

Hur han till vänster lyckades få med Arne Hegerfors innan han började tappa håret (längst fram), en Ronnie Hellström med dubbelhaka (längst bak) och Josh Brolin med sin No Country for Old Men-mustasch (längst till höger) är kanske den största gåtan.

Anonym sa...

De två mittersta är Asterix och Obelix. (Asterix är den lille.)

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Tydligen har grabbarna inhandlat kläderna enkom för omslagsbilden, men att budgeten inte ens räckte till bälten är ju tragiskt. Man kan därför utgå från att de också valde billigaste möjliga fotograf och det blev som det blev...

Anonym sa...

Undrar just vem av de fyra som fick ligga mest?

Anonym sa...

Man ska inte sparka på de som redan ligger.

NickeK sa...

Asterix har ju halva underarmen nere i byxfickan

alarik36 sa...

Palomaz skiva från slutet av 70-talet är obetalbar. De står i ljusblåa gabardinbyxor i en skogsglänta och tittar ut i luften på någonting. Bilden är inte så väl synkad med titeln som heter, "Ut över vida hav". Jaha..? Sedan att trummisen har en väldigt stor bula i byxan, gör bara mysteriet större..

Rosa sa...

alarik36 Den skivan finns på tradera.

http://www.tradera.com/palomaz-2-ut-over-vida-hav-lp-fran-1980--auktion_340517_158113333

Herr Dryck sa...

Alarik: Jag har åtminstone sju eller åtta av Palomaz skivor, men nummer två har jag inte stött på ännu.

Anonym sa...

http://img.tradera.com/mega/958/145762958_1.jpg

skogsnymfen sa...

Sedan den där jävla bruna gasen.

Wagner sa...

Han nere till höger är "33-åringen" i Palmemordet.

Annie sa...

Kul blogg du har!