2012-07-14

Jard Samuelson – Nya vägar

 
Detta är en platta från tiden efter Samuelsons, där Jard brutit sig loss och startat en solokarriär med en helt ny stil. Nu är inte Jard en from söndagsskoletrallare längre; nu är han en snygg, stygg Miami Vice-hunk som anländer till tältmötena i beach buggy och ett skimmer av het fara. Elgitarr-solot har blivit ett nytt måste i låtarna och läderbrallorna har åkt på.


På baksidan finner vi honom igen, om möjligt ännu smörigare. Bara försök ta in detta! Han står iförd vit kostym, guldkedja och vit klocka, brunbränd som ett vörtbröd och lutar sig ledigt mot en röd Porsche. Detta ihop med låttitlar som ”Jesus är svaret för vår värld” blir bara för mycket.

(De blåa bokstäverna i "Jard" är kladd på mitt exemplar, de finns inte med från början. Men frisyren ser faktiskt ut så där.)

1986.

28 kommentarer:

lukaskatt sa...

The Kristet Utseende, Anno 1986.

Southern Ocean sa...

Joe Labero 2012?

Anonym sa...

Jard???
herregud.

Berra sa...

Hittade du denna platta på en Jard Sale?

/B

Historiska Tweets sa...

Detta måste vara Sveriges svar på David Hasselhoff. Fantastiskt.

Anonym sa...

Snygg kommentar där, Southern Ocean.

Ingen vidare snygg bil han lutar sig emot, men skarpt att se att det är en Porsche. Jag besitter själv inte den kunskapen. Fick du hjälp där Herr Dryck?

Goose sa...

Som omväxling är det väl designat, väl fotat och väl klätt. Katastrofen ligger på en annan nivå - väl funnet av Hr Dryck...

Anonym sa...

Han är ett collage av skönhetsdrag från olika håll: Hasselhoff, Kirk Douglas, Mojje, Niclas Wahlgren och Mel Gibson. Och så ett par king size alvöron på det. En helgjuten framgångskombo. Bilattributet lånade han från Magnum, som körde en tomatröd ferrari, men en sån saknades i fotografens rekvisitaförråd, så det är därför man inte ska se vad det är för märke på bilen.

Herr Dryck sa...

Anonym 00:22: Det står Porsche på navkapseln, man ser det när man ser på baksidan i sin helhet.

p sa...

Jard uppträder varje söndag på Löttorps camping för tillfället. Öland är gödslat med affischer och ja, han ser ut precis som förr.

Herr Dryck sa...

P: Jag vet! Jag har faktiskt varit där och fått en autograf på en av hans plattor. Och ja, han kom dit i en beach buggy.

A A N sa...

Av outgrundlig anledning har jag bara kommenterat här i de fall omslagen *inte* varit katastrofala. Så - det här omslaget är inte katastrofalt. Ja, frillan och kläderna är 80-tal men det räcker ju inte!

spamalot sa...

Ska man skratta eller gråta?

Anonym sa...

Haha, det verkar pågå en ordentlig släktfejd mellan bröderna Samuelsson:

http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/broedrastrid_gaar_vidare

Och till och med campingen som på grund av deras bråk drevs i konkurs är det bråk om, nu med Siewert Öholm inblandad:

http://na.se/nyheter/orebro/1.867173-storbrak-pa-lottorps-camping

Anonym sa...

"av Jard är du kommen,Jard skall du åter Jarda"

Anonym sa...

A A N: Jo, det räcker, för 80-talet var katastrofalt.

nada sa...

Tänk vad kul det hade varit om gamle goe Jard hade varit bilföräljare. Huh? Bil... Jard. Gahh... I'm hilarious!

Bilen är för övrigt en Porsche 944. Modellen för de som ville köra börsmoppe, men inte drog in börsklippar-pengar (utan kanske mer säljare-av-canon-kopiatorer-pengar).

Allt för att kunna ragga småflickor på hippaste krogen i Västerås 1986.

NickeK sa...

Och nu verkar det som om campingen riskerar att få profana inslag iom att den säljs:
http://www.dagen.se/nyheter/lottorps-camping-saljs-men-kristna-inslaget-blir-kvar/
Och broder Kjell är kritisk, vad Jard tycker framgår inte.

Anonym sa...

Finns fler kandidater för herr Dryck ur hans digra skivkatalog:

http://www.jardsamuelson.se/Katalog.html

/leif

Herr Dryck sa...

Jo då, jag har flera. Men denna är värst/bäst.

Anonym sa...

Han måste ju vara gravt synskadad eftersom han uppenbarligen klivit in i en damfrisering och lagt håret. Med tanke på hans tillbehör så verkar det komma in en hel del pengar i kollekten i alla fall.

Anonym sa...

Är inte Porschen sällsynt dåligt lackad? ...typisk apelsinskalslack tycker jag det ser ut som.

Anonym sa...

Jard var min musiklärare i Hallonbergsskolan i slutet av 70-talet. Undervisningen inskränkte sig till att han vände lp-skivor då och då. Kanske lika bra det...

Patsy sa...

Richard Ohlsson, är det du?!

Dessie Munksgaard sa...

Eftersom jag jobbar på ett äldreboende där Jard med jämna mellanrum hedrar tanterna med att sjunga sin otroligt svängiga bitar kan jag meddela att mannen ifråga fortfarande har kvar sin heta hockeyfrilla och gulaktiga solariebränna. Han har även kvar sin bländade tandrad men om det är hans egna eller om de är betalda kan jag inte intyga...

Marie sa...

Okej. Humhum. Jag ska erkänna att jag var käääär i Jard när jag gick i söndagsskolan under 80-talet, något jag tidigare förträngt.

bw sa...

Min fru kallar dylika halsprydnader för"knullkedjor"

Stekt mat sa...

På denna platta finns också Jard's sanslösa cover på partyhiten "I'm so excited", där han bytt ut originaltexten på engelska mot sin egenhändigt skrivna text på svenska med kristet budskap som syftar till att sälja Gud till folk. Låten heter "Du har allt att vinna" och finns på Spotify: https://open.spotify.com/track/51heFiNdsXSoqGNDUyt7ns