2011-10-05

Lennart Swahn och John Blund

Dags för läsartävling!
Nu har jag hittat en till. John Blund har nu fått ett rymdskepp som dockat med Lennart via en slang in i huvudet. Möjligen mjölkar han Lennart på en näringsrik vätska, eller så rör det sig om någon slags befruktning.
Titeln är något bättre än sist, men det är fortfarande inte helt logiskt att Lennart talar med sig själv.
Allt det ovan nämnda kan kvitta, det märkligaste är förstås handen. Han gör fortfarande samma gest, vad är det han demonstrerar? Den som kommer med det bästa förslaget belönas med ett Katastrofalt omslag hem i brevlådan!

51 kommentarer:

Trollet sa...

John blund pumpar in sömnpulver rakt i synapserna och Lennart håller därför i en inbillad falukorv han vill äta som nattmat, tillsammans med lite senap och rostad lök

Anonym sa...

Det är bokstaven "S" på teckenspråk. "S" som i Swahn.
Lennart Swahn taggar helt enkelt sina omslag.

Imperial58 sa...

Han försöker givetvis se farlig ut och gör samma rörelse som ilskna tigrar gör med framtassen, följt av ett kraftfullt "Grrraoour".

David sa...

Det är inget tvivel om att han visar hur stor den kala fläcken på huvudet han har kammat över egentligen är.

Herr Dryck sa...

Det slog mig nu att Lennart även är inblandad i den här produktionen: http://katastrofalaomslag.blogspot.com/2008/11/bibellandet-med-lennart-swahn.html Möjligen identifierar sig Lennart med page-mannen på tronen? Det luktar konspiration!

wibjörn sa...

haha, den här skivan hade vi hemma när jag var liten

Fies notiser sa...

"Så stor?" Lennart ser mistroisk på fotografen, forsiktig håpefullt. Kan det virkelig være mulig? Eller kvalifiserer fotografens skryt i samme boksen som alle de skrekkelige fiskehistoriene der 4 kilo blir til 40 og armspennet er ikke nok til å demonstrere hva slags beist det er snakk om og hvis man passer seg og er stor og sterk nok så dras man ned i dypet, langt der nede i mørket, og da nytter det pokker ikke å kauke og rope på John Blund for han har fløyet av sted i romskipet!

Daenske sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Daenske sa...

Jag är rätt jävla säker på att det är någon form av gest som aktiverar programmeringen hos en person som har blivit utsatt för MKULTRA (http://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKULTRA).
Min teori är att Lennart Swahn, eller Lenny Swanson som var hans riktiga namn, rekryterades av CIA någon gång i slutet på 60-talet för att plantera sleeper agents i den Svenska ungdomen.

ubiconcordia Lars Norén sa...

Han visar helt enkelt vilken nivå som den intergalaxiska vätskan, som John pumpar in i hans huvud, har uppnått och leendet gör att man begriper att det är något morfinliknande vi talar om här!

T. sa...

jag tror att lennart är en hyfsat tidig föregångare till den "invisible sandwich"- estetik man kan skönja på diverse black metal-omslag. fast lennart håller ju en korv, det är ju tydligt.

Ms X sa...

Jag tror han visar hur han ska tafsa på fotografen efter fotograferingen.

Med örat mot rälsen sa...

Dockan John Blund var från DDR, DDR var populärt bland vissa element inom radio och TV på 1970-talet. Alla avsnitt innehöll hemliga budskap, bland annat denna gest, till hemliga agenter. Samtidigt passade man på att pumpa Lennart full med drömpulver om det socialistiska paradiset. Som vi idag vet funkade det inte.

Madame Berg sa...

Jag kan inte skriva så jag gjorde en bild istället:

http://i54.tinypic.com/jb749e.jpg

Tack!

Rampatoppas sa...

Svaret på gåtan är att det är en gåta som är svaret! Lennart var helt enkelt först med klassikern: -"Vad är detta?" (Första plattan) -"Vet inte, men här kommer en till!" (Andra plattan) Det krävs finess och tålamod för att invänta en andra plattas utgivning, innan man levererar sin punchline. Imponerande!

Elin sa...

Jo, nu ska du få höra. Lennart har (via rymdskeppet, för han ÄR som vi alla vet även John Blund himself) åkt genom ett tidshål och hamnat i framtiden. Han hamnade på den här bloggen, blev förbannad över dina inlägg om honom, och åkte tillbaka och tänkte ut en strategi. Strategin blev att som ett tyst hot visa hur han tänker lägga handen om din hals och strypa dig, om du vågar dig på att lägga ut dina förlöjligande texter om honom när framtiden väl anländer.

Summa summarum: Det funkade inte.

Anonym sa...

Antingen är det ett osynligt ölglas.

Eller svaret på: Hur stor ***** har du?

Dagens Röv sa...

Lennart säger "*SÅ HÄR* mycket bryr jag mig om den här skivans kvalitet. Ge mig pengar."

Anonym sa...

Hur mycket jag än skulle vilja ha ett Katastrofalt Omslag i brevlådan lämpar sig inte de bilder som dyker upp i min hjärna i den här bloggen. Jag är ledsen!

Markus sa...

Lennart Swahn vill vara tuff och visar upp gangsigns (gängsymboler). Han och John Blund har skapat ett farligt gäng och vill sätta sig i respekt.

Skivtiteln var ett taffligt försök till cool graffiti.

(Dock hade inte Lennart förstått att kavaj, slips och genomsnäll uppsyn inte riktig funkar i gatugängens hårda värld.)

Rev.D sa...

Lennart drabbas av en plötslig insikt om hur det här omslaget kommer att te sig och är på väg att göra det enda riktiga: strypa sig själv!

Anonym sa...

Handen bildar en perfekt passform för ett barnkranium, när en mor i nöd behöver någon att hålla i barnet och läsa Jon Blund historier är herr Lennart Swan alltid reo! Redo att undsätta, redo att smeka

Drutten sa...

Lennart satt och drack absint i ölglas medan fotografen riggade fotogrejerna. Lennart somnade innan det var klart. För att slippa boka en ny foto shoot lirkade fotografen glaset ur Lennarts hand och ställde sig bakom kameran, redo att knäppa, medan John Blund på given signal rätade upp Lennarts huvud med hjälp av ufots avgasrör. Lennart vaknade till och höjde glaset (trodde han ja!) i en rödögd skål, och KLICK så var omslaget en fullbordad katastrof. (Först i mörkrummet noterades lite salivdregel i en mungipan, varför Arnold Schwarzeneggers leende mun photoshopades dit i efterhand.)

Anonym sa...

har ingen aning om vad gesten betyder. Men varför så mycket ketchup på slipsen? Kanske att han försökte spritsa ketchup på korven han inte håller i.

Snoop Dogg sa...

Är det inget mer än jag som förstår att Lennart är medlem i det kriminella nätverket crips? På riktigt? Bara jag?

JLS sa...

En hypnotisk gest?

JLS sa...

Tvåan från höger är tecknade Mr Bean.

Anonym sa...

Det måste vara någon form av "så stor är min kuk" gest.

Caroline Åslund sa...

Nu kanske jag är lite vulgär men det är självklart att han visar hur stor kuk han har!

Fre Te sa...

Självklart visar han det bästa greppet för att öppna ett kassaskåp. Det hela är ett meddelande till den ryska maffian, och i detta kassaskåp finns uppgifter på hur mycket det egentligen kostade att konstruera Lennarts gigantiska panna. Ryssarna vill använda dessa uppgifter för att sedan släppa ut detta "Bibelland" som dväljs innanför Lennarts pannben, och låta det uppsluka hela världen. Denna teori stödjs av Wikipedia-faktumet att Herr Swahn's "John Blund" faktiskt var en DDR-produktion från början (http://sv.wikipedia.org/wiki/Lennart_Swahn), så detta är säkert sant på någe´ vis.

Jonas sa...

Omkretsen på den legendariska gurkan såklart. Myten är sann!

Anonym sa...

Är herr Swahn i farten nu igen?

Anonym sa...

Lennart hade helt enkelt sett filmen "Fäbodjäntan" och ville visa hur grov korven i den berömda falukorvscenen var.

Raggoparden sa...

Konsulterade min vän teckenspråkstolken, oxh enligt henne kan det mycket väl vara så att han säger "dricka", även om han missar munnen. Vilket kan bero på holken han har i örat..

sara sa...

Får man rösta på en vinnare? Humorn i "vad är det här? vet inte men här kommer en till!". Sanslöst roligt!

Mikael sa...

Det är längden på en fisk han fångat!

Peter Bernhardsson sa...

Svaret är uppenbart. John Blund har kört runt, runt, runt Lennarts huvud under hela fotosessionen. Lennart har till slut blivit duktigt förbannad på den lille tomten, och håller i fotoögonblicket på att lyfta handen för att greppa rymdskeppet och krossa det mot väggen.

Mikko sa...

Lennart Swahn visar klart och tydligt att han är urfadern till gängtecknen, som är så vida utspridda i dag. Vi har Westside-tecknet, MS13-tecknet, Crip-tecknet ... ja, listan kan göras lång.
"I'm gonna get your white ass, sucka!", proklamerar Lennart Swahn klart och tydligt!

Herr Dryck sa...

Fantastiskt många bra förslag har det blivit, och det har varit riktigt svårt att utse en vinnare. Såpass att det blir en delad seger mellan Imperial58 och Madame Berg! Gratulerar, skicka era adresser till herr.dryck@gmail.com!

Jorm sa...

Han vill ha färskpotatis.

Anonym sa...

Lennart är en ond häxmästare. Här fångas han på bild precis i slutskedet av en svart och ondsint förbannelse som han kastar på alla barn. Något har dock gått fel, för istället för att få horn i pannan, så växer det ut små badleksaker i plast. Några sekunder efter att bilden tagits så har det även vuxit ut en plastleksak på Lennarts vänstra pannhalva.

Lennarts adept Staffan Westerberg tog sedemera över rollen som svartsint barnförbannare. Staffan slapp problemet med plastleksaksutväxter, men drabbades istället av besvärande yllestrumpsartefakter på händerna.

Gösta

Maria sa...

Han visar förstås hur stor John Blund är i verkligheten.

Kapten Skumkrona sa...

Herr Swahn visar givetvis upp det sydgermanska enhandsgreppet som företrädesvis används vid förtäring av välkomponerade hamburgare med greppvänliga sesamfrön över hela toppbrödet.

Frida S sa...

Han visar såklart hur stor sängfösare man bör inmundiga innan man är redo att träffa herr John Blund.

Anonym sa...

"Så här glad blev jag" säger Lennart.

Lina sa...

Herr Swahn kör ju helt klart en "put your paws up!" som Lady Gaga sedan tog efter!

Hanna sa...

Gör han inte en halvmåne så att John Blund har nånstans att sitta?

Dr. Söderberg sa...

Han gör ett "EL" med handen, eftersom han gärna ville bli kallad "El Lennart" i mexikansk anda.

Benjamin T sa...

"Du kan väl inte hålla kameran i hela handen som ett jävla fruntimmer? Vi plåtar *konst* här!"

ctail sa...

Det är inte riktigt lika tydligt här som på förra John Blund-omslaget, men jag tycker fortfarande att det är uppenbart att det är Darth Vader's strypgest han gör. Han försöker "frighten us with [his] sourcerer's ways", helt enkelt.

Unknown sa...

hand-dockan har stuckit utan att han märkt det