2011-10-15

Carlos - Hier...Ajourd'hui

Carlos är en luden, bredmagad fransman som här sitter i badet och dricker päronsoda med is. Det är inte här man vill hitta honom, en mer påklädd variant hade varit mer skonsam för hjärnans syncentrum. Detta insåg dessvärre inte personerna som var ansvariga för att ordna en omslagsbild till Carlos skiva.
De valde att plåta honom i ett nedsläckt rum med en skitstark blixt, som slog ner i Carlos ansikte som ett kilo mjöl. Han ser ut som en berusad clown som klätt av sig naken, en kritvit halvblundande drinkare med helt annan hudfärg nedanför skägget. Notera även glasets säregna rehab-fattning.
Budget-badskummet började tunnas ut till ett oroväckande glest skikt under fotograferingen, och allt för mycket av Carlos tillgångar riskerade att hamna på bild. Då var det någon i teamet som fick en snilleblixt av det slag som bara kan komma av långt gånget buljongmissbruk eller en hel flaska ägglikör före frukost.
- Håll delfinen framför dasen! ropade denne briljante person, och genast tog Carlos skiva klivet från medelmåttigt omslag in i den eviga skamvrå som är Katastrofala omslags skräckkabinett.
1981.

33 kommentarer:

Annapanna sa...

Tack för ett gott skratt på födelsedagen:))

Eva sa...

Ja, usch... jag saknar ord... den där delfinen... jag kommer få mardrömmar!

Jonas sa...

Kan vi prata om att ansiktet, pga den extrema ljusstyrkan, verkar närmast påklistrat? Det ser ut som på den gamla tiden när photoshop bestod i sax, klister och kopiator.

Anonym sa...

Man får liksom intrycket av att omslaget är resultatet av ett vad som inte fallit ut till Carlos' fördel, men att han ändå vill vara en hyvens good sport och bjuder på sig själv...alldeles för mycket.

sjöström sa...

Åh. Jag såg faktiskt den här igår på Erikshjälpen i Mölndal och tänkte att det var ett ovanligt vackert omslag! Och så kommer man hit och så bah: Voff, Carlos.

Under Cover sa...

Hahaha jag dööör! Buljongmissbruk! Det här omslaget har etsat sig fast i hjärnbarken och jag kommer aldrig att komma över det.

Dungen sa...

Bästa på mycket länge.

Anonym sa...

I fapped.

lasse sa...

mamma!!

Gustav L sa...

Tittar man längst upp till vänster ser man att denna skivan går under kategorin "spam".

Wagner sa...

Är det inte Cornelius?

Fast det är klart, han drack ju aldrig päronsoda rent!

Alice aka Colliechan sa...

Min franska sambo säger att han vet vem carlos är och att de på den här skivan pasteade hans huvud på någon annans kropp. Carlos är mycket fetare egentligen

Herr Dryck sa...

Att kalla Cornelis för Cornelius är en kultursmädelse av grov kaliber. Cornelis var en nationalskald, Cornelius var en ful grön tupp på ett flingpaket.

Anonym sa...

Carlos heter egentligen Reginald Front de Boeuf (han den fete riddaren i den gamla Ivanhoe-filmen ni vet, där hjälten är sjuk i 130 minuter av 142, och i resten av tiden fäktas dåligt.) I filmen antyds att Front de Beouf dör, men han hamnade på en rehab-klinik för riddare med svåra fall av "svärdshand".

Wagner sa...

Att kalla Cornelis för Cornelius är en kultursmädelse av grov kaliber."

Och jag som googla för att det skulle bli rätt. Det första man blir blind på är ögonen säger dom och det verkar ju stämma.

Goose sa...

Frågan är vad han gör med den där "delfinen"?

Anonym sa...

När Delfinen kom i synfältet höjdes förväntan på vad du skulle skriva - och infriades med råge! Kul! Vad är det för rykten om en förestående bok?

Markus sa...

Delfinen är inte där för att dölja något, Carlos har roligt med den. Han är fetischist.

När han är klar med delfinen går han över till den ryska dockan (matrjosjkan) på badkarskanten. Då blir det verkligen avancerat (och än mer barnförbjudet).

Mascara sa...

Det är såna här omslag som driver kvinnor till lesbianism och celibat.

Ravin sa...

"rehab fattning" ha ha ha

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Namnet på plattan "Igår...Idag" säger ju vad det är frågan om.

Carlos är morgonpigg och föredrar ett morgonbad framom att duscha. Den kvinna han drog hem förra kvällen får en syn hon aldrig någonsin kommer att glömma. "Vad var det jag drog hem med mig igår kväll?!"

Jonathan Newton sa...

Det tog ett par kollar (på iPhoneskärmen, ska det medges) innan jag insåg att det verkligen var en delfin han hade vi de nedre regionerna, och inte någon egen kroppsdel som av okänd aktivitet blivit alldeles mörkröd…

kalsen sa...

Ibland undrar man om artisten har fått se omslaget innan det har gått till tryckeriet. Ibland tycker jag lite synd om artisterna.

Jonathan Newton sa...

ps! I glaset har han icke alls päronsoda utan en försvarlig portion badvatten. Det där vita på ytan som ser ut som is är egentligen skum.

Anonym sa...

Notera spegelväggen bakom den håriga ryggen.

X-pert sa...

Jag tror inte alls att Carlos menar "Igår.. Idag". Carlos är ett lingvistiskt geni som behärskar 19 språk, varav 4 utdöda. Därför vill han stila lite på omslaget och blandar tyska och franska. Tolkningen skall vara "Här... Idag" och är en inbjudan till alla delfintämjerskor i Alsace-Lorraine eller om man så vill Elsaß-Lothringen att joina honom i badet.

Makarov sa...

Många härliga citat att komma i håg här
En felriktad fotoblixt har aldrig fått en bättre beskrivning: "en skitstark blixt, som slog ner i Carlos ansikte som ett kilo mjöl."

Ulf sa...

Kan vi vara helt säkra på att det är en baddelfin?

Buster sa...

Underbar recension, Hr Dryck!

Buster sa...

Vad är det för nåt som pekar på delfinen?

Lunch på gång sa...

Uttrycket "wax the dolphin" har aldrig passat bättre.

Micaela sa...

Alltså hjälp. den där delfinen ger mig mardrömmar. Eller snarare vad som kunnat vara där om delfinen inte fanns! Helt sjuk bild. Vem vill ha ett sådant skivomslag? hahah

Anonym sa...

Kan man tala om "kraftig benstomme" i det här fallet utan att var ironisk?