2011-07-29

Bei uns dahoam


Här kommer en höjdare! En österrikisk skiva som är skitful.

Bara för att börja någonstans, fotografiet i sig är helt värdelöst. Blixten slår ner som en bomb och gör allt mjölkigt och dassigt. Mjölkkannan, väggen och allt annat ljust blir helt utfrätt, och dessutom stod blixten till vänster om kameran och kastar svarta skuggor bakom våra vackra karaktärer.

Så, vidare till dem. Det är två extremt bruna människor som sitter och äter lingongrova och fett kött. Kvinnan undrar vad det är hon dricker, och mannen kiknar av skratt/försöker fisa/har kraftiga smärtor i ljumske och bukhåla, eller kanske alltihop samtidigt.

Är det någon slags avancerad pipa han håller i? Någon slags snidad trä-bong? Och vem är kvinnan på högerkanten som ville vara med men inte fick? Spets-ärmen antyder att hon är ännu en sån där brun barbrud. Jag vet inte vad som inräknades i deras arbetsuppgifter, men man får anta att de fick betalt för att klänga på den skäggige mannen. Man riktigt ser vilken intensiv mogen lukt han utsöndrar.

1973.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hon har troligtvis inte smakat på innehållet i muggen ännu, tänderna är jungfruligt vita. /Jonas

Med örat mot rälsen sa...

Helt plötsligt fick jag bilder i huvudet av Klasse Möllberg som sjunger "Bei uns in Tirol" i Sällskapsresan 2, på den där samlingen för alla som åkte ner.

Wagner sa...

Den riktigt dammar i käften när man tittar på "måltiden" som är framdukad. Fast det flytande i glasen kanske kompenserar till viss del och gubbfan lär inte märka om han tar en tugga av den lortbruna kavajen i stället för brödet.

Anonym sa...

Friläggningen av den ljusblå väggen är mycket snyggt och annorlunda utförd. Undrar vad som fanns där "på riktigt"? Jag undrar också om kvinnan verkligen är en kvinna och om "hon" har en kräftillustration på bröstet.

Anonym sa...

HUJEDAMEJ!!! En virkelig höjdare, ett av de aller mest katastrofale omslag som er presentert på denne bloggen. Og hvorfor er brødet og kjøttet blitt flatt på bildet? Har de ikke tredimensjonal mat i Østerrike?

Markus sa...

Absolut en träbong! Snubben är stenad bortom vett och sans.

Anonym sa...

Där fick du till det, Herr Dryck! Det här är precis så katastrofalt som ett omslag ska vara!

Anonym sa...

Är det inte Margareta Krook?

Tonks sa...

Jag tycker det ser ut som om kvinnan gör allt för att slippa ha ögonkontakt med mannen. Jag menar, så spännande kan inte en mugg vara, oavsett innehåll!

Anonym sa...

Klart gubben är sur, han får ju inget smör på sin macka

Goose sa...

Jag tror att det är en lantlig, snidad hörapparat som han försöker föra mot örat. Damen? till höger hindrar detta med ett österrikiskt brottargrepp.
F.ö. är det inte säkert att det är en dam till vänster. Kan vara en herre med nylonperuk.

Unknown sa...

Kommer osökt att tänka på en massai i Lederhosen. Detta har du aldrig sett, jag lovar!

http://www.youtube.com/watch?v=IwPj0QN0sQM&feature=related

Anonym sa...

Det ser ut som om köttet är rått. Skall de verkligen äta det?

Anonym sa...

Typsnittet ser dessutom ut att vara hämtat direkt från valfri tysk 30-/40-talsaffisch.

Anonym sa...

Jag som är i Österrike stora delar av året tycker varken att innehållet i bilden eller själva skivomslaget i sig är särskilt anmärkningsvärda:
http://www.ivedia.com/index.php?k=1288&mf1=6

J sa...

Det är ju Maria Borelius och dvärgen Gimli från Sagan om ringen!