2011-07-08

Allan Sherman - My son, the celebrity

Här vill de göra en liten kul grej av att mamman presenterar sin son, och därför får vi se familjen bakom honom. Men vad är det för familj han har egentligen? Det är en fantastiskt snobbig familj ska ni veta.
Två ynglingar står ute till vänster, det är Allans två barn. Längst till vänster står hans dotter i fancy ridutstyrsel med hjälm och piska, slips och filtkavaj. Killen bredvid är klädd för hästpolo. (Spelar någon det på riktigt? Är inte det bara en image konstruerad för att antyda att man inte kan finna en tillräckligt dyr hobby?)
Kvinnan bredvid honom borde vara Allans morsa. I själva verket är det hans fru, Allans mor finns inte med på bilden vilket gör titeln helt ologisk. Damen är iförd ankellång päls trots t-shirtväder och en fucking tiara på huvudet. Decimeterbrett med diamanthalsband, vita handskar och en tjock beagle i koppel.
Sen blir det ännu värre. Bredvid modern står deras svarta hus-slav och serverar ägg av rent guld från ett fat. Hon bär den klassiska svartvita hemhjälpsdräkten, precis som tanten i Tom & Jerry som man aldrig fick se ansiktet på, men sen blir det riktigt absurt. Även hemhjälpen bär nämligen päls och tiara. Familjen är alltså så förmögen att de kan betala sina passopper VD-löner.
I bakgrunden ser vi ännu en färgad anställd, denna gång är det deras chaufför som svängt upp deras flådiga bil för uppvisning. Då detta var Amerika 1963 så råder det ingen tvekan om att detta faktiskt var anställd arbetarklass, vars hudfärg bestämde klasstillhörigheten.
Längst fram står Allan och skrålar, men det kan ju kvitta.
1963.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser nästan ut som om beaglen lägger en korv.

Anonym sa...

Bilen är lite konstig. Det är ju nämligen aningen trångt att sitta sex stycken i den.

Allan ser ju mest ut som om han gäspar.

Markus sa...

Allan ser helt galen ut, tycker jag.

Men det som gör mig fundersam är mannen i bilen. Av någon anledning får jag för mig att han utgör ett hot. Har han tröttnat på Allan och hans skrålande? Har han tröttnat på Allans frånvarande mor? Är det en avsågad hagelbössa som döljer sig bakom bildörren?

Anonym sa...

Det enda man man invända mot Dr Drycks beskrivning är att Alan Sherman är en komiker och omslaget alltså inte är allvarligt menat. Mest känd är Alan Sherman för att ha skrivit originalet till Cornelis' Brevet från kolonin.

Anonym sa...

Men titeln behöver ju inte betyda att Allan själv är "the son", kanske betyder hans son som finns med på bilden?

Herr Dryck sa...

Anonym: Allan Sherman's mother proudly presents. Är hon dessutom mor till Allans barn är det riktigt fucked up. Men ok, hon skulle kunna presentera sin son, som i sin tur presenterar sin. Men varför?

Smygen sa...

I min bok skulle inte detta omslag klassas som katastrofalt eftersom att uppsåtet förmodligen var just det.

SWE-X sa...

Att bilen inte skulle rymma sex personer är ren villfarelse. Fordonet ifråga är nämligen en Lincoln årsmodell 1961-1962 med längden 540cm och en bredd på 200 cm. I en något längre bepansrad modell utan tak blev J.F.K skjuten samma år som den här skivan gavs ut. Det måste varit ödets ironi som gjorde att han blev skjuten i en bil uppkallad efter en annan skjuten president...

Kenneth sa...

Hunden ser ut att vilja strypa sig själv till döds. Fullt förståeligt.

Anonym sa...

Flera decennier före No Limit-omslagen. Rätt coolt med ett sextiotalsomslag där det flashas lika mycket med rikemansattribut som det gör inom en del hip hop-genrer och TV-program som Cribs.

Anonym sa...

Jag var tvungen att kolla igen, nära, och det där är faktiskt ett av de coolaste omslag jag någonsin sett.

X-pert sa...

Den gode Allen är ivrig läsare av både Variety och Billbord. Det står säkert massor om honom själv där hela tiden. Celebrity och allt.
Barnen bjuds på turkiskt kaffe verkar det som att döma av storleken på kopparna och formen på kaffekannan. Hus-slaven kommer med sockret. Själv drack jag inte kaffe förrän jag var 16 år.
Men det bästa av allt är självmordsdörrarna bak på bilen. Om vi tänker oss att tjänstefolket sitter fram, och skönsången blir alltför oskön, så tvingas de ju till ett oblitt öde värre än döden : nämligen att stoiskt sitta kvar. Familjen i bak kan ta, så att säga, ”the easy way out” och helt enkelt ta in skylten. Allt tack vare att Allen har varit så omtänksam i valet av bakdörrar. Fast jag tvivlar på att den sortens dörrar underlättar självmord. Det borde ju tvärt om bli svårare att stiga av i farten. Man kanske fastnar med kragen i dörrhandtaget och bara släpas med i stället för att plattas till och mosas till döds av efterkommande bilar. Men det kanske är meningen att man skall sikta in sig på den mötande trafiken. Det funkar inte så bra om man kör på en motorväg. Då får man kanske satsa på en bropelare eller nå’t om man kör under en viadukt. Detta måste man koordinera det med chauffören, och han ser ju tjänstevillig ut. Närmast sammanväxt med bilen.
Svampen från ”Du svarte zigenare” gör förnyad entré.

SWE-X sa...

"Självmordsdörrarna" brukar även kallas för kidnappardörrar, vilket ju faktiskt är ett mer logiskt namn.
För att återknyta till bilden, så kan jag bara säga att det är fint att även personer med en extra kromosom ges möjlighet att spela in musik.

Anonym sa...

Herr Dryck, du är det bästa som har hänt på länge. Jag kissar på mig av skratt och gråt allt som oftast när jag går in i bloggen och läser.(= mycket bra och rosande kritik alltså ;-))
En fråga; är det kaffe i guldkaraffen nere till vänster, eller rödvin månne? Högen på höger sida, något man tänkt skulle ha någon mening i samband med omslaget, eller något de råkade ha liggandes där?

A A N sa...

Jag blir lite nyfiken på vad Alan Shermans mamma presenterade förra gången?

Anonym sa...

Vill bara poängtera att Originalet till "Brevet från kolonin" skrevs av pinchelli från operan "La Gioconda"...musiken alltså.

Anonym sa...

AAN: Förra gången presenterade hon honom som folksångare.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Det är lite halv-fail att försöka göra narr av omslag som redan från början gör narr av sig själva. Allan Sherman var en komiker, för de som råkat missa det.

Floatpooper sa...

Lite väl elakt att kalla Shermans dotter för yngling. Hon har väl lidit tillräckligt ändå?

aliciasivert.se sa...

Bästa sen kvistkramar-Hildur från mörka skogen.

Anonym sa...

Alice: Eh, nej... Inte på långa vägar. Hildur-omslaget var oavsiktligt; detta är avsiktligt. Förstår du verkligen inte skillnaden?

Emily sa...

Galen skit.

Anonym sa...

Är det bara "Smygen" som fattat grejen med omslaget...? JAG har dock det sämsta/fulaste LP omslag som gjorts eller åtminstone ett som platsar "på pallen". tyvärr är endast egna omslag tillåtna här, men mitt är väl värt ett undantag. (Little Jimmy Dickens omslag på en columbia LP, klippt/klistrat och målat huuuu) Janne

Anonym sa...

Man får väl hoppas att mannen i bilen kommer från Djurens Befrielsefront och hämtar beaglen som verkar ha kollapsat.