2009-04-14

Kennys - På festplatsen


 

- Hur hade ni det i fredags då? Blev det något röj?
- Äh, det blev inget vidare. Arrangören hade valt att hålla festen på en liten hög med grus och och i ett hus med en kvadratmeters golvyta.
- Aj fan.
- Jo då så atte...

1973. (Mycket märkligt är att de inte klämt in en apostrof i bandnamnet, ett misstag bland dansband som nästan är vanligare än icke matchande skor.)

38 kommentarer:

Anonym sa...

Men va i helvete. Han med burret ser ut som en blandning av Stefan Borsch och Joey Ramone (RIP)

och är det en han eller hon som stirrar i skrevet på Borsch/Ramone?

Anonym sa...

Säg att Mr Macho i rosa skjortan har en gurka i fickan för är han väl inte upphetsad? Vi talar seriöst välhängd om den är så stor i slakt tillstånd!

Mikael sa...

Är det inte en ung Steve Martin där längst bak som skojar till det med en banan i fickan och ett äggskal på huvudet?

Daniel sa...

Killen som sitter ner (nej inte han som "råkar" ha knäppt upp för många knappar, den andra) har polisonger som på ett kusligt jämnt sätt övergår i hans inlockade page-frisyr. Spooky.

under cover sa...

Tjo vad det var livat i holken i lördags?

GöP sa...

Det enda positiva man kan säga om omslaget är att medlemarna i bandet åtminstone har haft den goda smaken att klä sig någerlunda normalt, och inte i de annars för dansband så typiska identisk lika specialsydda klädesplagg.

Seriestrip sa...

Hahaha. Festplatsen? Trodde det var ett utedass.. :-D

Anonym sa...

Satan i gatan vilken utrustning på mr Pink.

Danne sa...

Det där är väl biljettluckan kanske? Men om de verkligen befinner sig på insidan av staketet (dvs. "på festplatsen") är svårt att avgöra.

Kung Erik sa...

Sluta larva dig, herr Dryck! Jag( JAAAAG!) var på den festen. Jävlar vad det svinades och röjdes; jag drack tre Elefantöl, en Gröna Hissen och rökte en pipa torkade bananskal. Fan va larmad jag ble, höddu... Det sades efteråt att nå´n slogs... Rövtarma-Glenns halvbrorsa satte fjutt på på en papperskorg och hela folkparken tog fjutt; allt utom tombolaskjulet.... Bilden är tagen dagen efter just utanför skjulet. Ja, det var allt som blev kvar. Grabbarna på bilden var inte med på själva kalaset, utan kom morgonen efter, mest för att förfasas. Böglarehultskorrespondensens pryo-team var där och intervjuade Glenn, men det kom inte med i tidningen.
En annorlunda och crazy natt att minnas när man blir senildement, ljuger för småbarn och tuggar tandkött. Jodåsatt...eeee...

Rimbloggen sa...

De två översta ser ut som Östen Warnerbring (RIP) och skådisen Jon Voight.

Kung Erik sa...

Herr Dryck! Tjosan!
Som gammal språkpolis kan jag bara säga, att ditt svenska språk är vackert och roligt; lite som en modern Frans G. Bengtsson på Statt, eller en glad och populär dansbands-Piraten; sådär lite lagom i hatten. Hur gammal är go herr´n? Finns det annat material av dig på datamaskinsnätet? Du borde ge dig på skönlitteratur, eller kanske ful-litteratur... Varför inte en liten försiktig novell?
Nåväl, lycka till med allt.
MVG+
Kung Erik
gubbafan@live.se

Anonym sa...

Höger nere: Ronny Pettersson med rallyräserhjälm! Jag lovar.

joel sa...

Killen i jeans-skjorta har antagligen imaginärt BMI.

Med örat mot rälsen sa...

Festplats? Nää, mer ett slagfält.

Anonym sa...

Nu kommer snart hannapanna och säger något i stil med "men vadårå, apostrof ska det ju vara ju, det är väl korrekt, eller?"

...och så kan vi alla skratta åt vilken idiot hon är - utom Janne, som måste veckla in sig i byxmyndiga förklaringar om hur det egentligen ligger till.

Anonym sa...

Anonym #2: Så det var det första du lade märke till? Jaha, då vet vi det om dig...

De befinner sig ju utanför en sliten gammal dansbana/folkpark, och det gröna är uppenbarligen en biljettkur.

Den spinkiga mannen (?) i krullet är bara för mycket...

Töntslemmot i uppknäppt skjorta, vad säger man?

Sen sitter det visst en kvinna på huk där bakom polisongmannen också? VIlken jävla frisyr på honom, för övrigt. Den är inte att leka med.

Anonym sa...

Kenny - han med bananen, skulle starta ett band: "Vi måste ha En Snygg, En Tjej å så nåra som kan spela... Leffe spelade väl innan han började knarka (de benen kan man bara punda sig till - och stilen är lite...daterad jämfört med de andras) och så kan jag fråga pappas polare med polisongerna....Så får jag ligga!"

Anders sa...

I det norske språket brukes ikke apostrof faktisk, og f.eks skrive Jacob's band er feil, men ville vært riktig i f.eks USA. Men vet ikke helt hvordan det er med det svenske språket. Uansett, (ufrivillig) morsomt omslag!

Sir Elof sa...

Dasset är det enda rätta för deras skitmusik ;)

Blablabla sa...

Hmm, jag måste rösta på att det är en tjej som stirrar så intensivt på någonting i närheten av den sjukligt taniga killens skrev. Ingen borde egentligen ha en sådan blus/tröja, men definitivt ingen kille.

Sen tycker jag om frisyren på killen nere till höger. Den är grymt imponerande och väldigt glansig. Inte riktigt lika blänkande som på killen i rosa, men det är inget någon borde önska sig heller. För övrigt skulle jag vilja öppna hans byxor för att se om han fyllt ut med en gurka som någon påpekade, eller om han är så välutrustad.

Anonym sa...

Nåja, de ser ju rätt avslappnade ut iallafall.

Men varför valde de att ta omslagsfotot vid ett utedass?

Anonym sa...

Det var iaf fint väder när de tog bilden och inte det sedvanliga grådasket. Alltid något.

Anna sa...

Haha, är det ett utedass?

Sandra sa...

Hahaha, hysteriskt roligt! :)
Vart hittar du alla omslag? Hur kom du på idén?
Tack, det för gyller dagen lite extra..

Nancy sa...

this actually looks like it could be good. any chance you might upload a few tracks? thanks

lin sa...

kul blogg :D dock skriver man inte kenny's på svenska, bara på engelska. så namnet är korrekt

Anonym sa...

Nancy, are you sure anyone of them can play or sing when showing so bad a taste they actually appear on those pictures without a gun held to their heads?

Neurotica sa...

Det verkar ha varit lättare att roa sig på den tiden.Det gick tydligen utmärkt att parta på en grusplätt och få hade högre krav än så.
Månne det räckte med fyra killar och kanske några tjejer utanför ett dass i ett grustag till och med.
Även om jag både är cynisk och ironisk själv så är det inte utan att jag avundas dem som levde på den tiden något lite trots det urusla modet.Och fick de sedan gonorré bakom utedasset på midsommarnatten så var det också ungefär det värsta de behövde oroa sig för:-D

Computress sa...

"Kennys - På festplatsen"

Dagen efter, då eller?

Mindrocker sa...

Hahaha...den välhängda herrn var studierektor under min högstadietid och sångerskan var min barnvakt under perioden 5-10 år. Som ni förstår blev min uppväxt rena växthuset för trubbel. Nu vid 37 års ålder har jag som först kunnat få lite perspektiv på tillvaron och försöker leva ett "normalt" liv. Det går sådär. PS. Borsch/Ramone dog ca tre år efter detta omslagsfotot togs efter en flera år lång diet på knäckebröd & apelsinjuice. DS.

tjjaf ! kbong sa...

Hmmmm....
Tyckte faktiskt som ny medlem i kapellet att denna bild var lite risig. Nu är jag inte med utan kontaminerade andra senare alster.

Det finns både tönt wild varning på denna upplaga av Kennys orkester! Joey Ramone med krullet var mer Joey Ramone än den samlade rockwannabeeklungan i landet på den tiden. En ganska häftig person som spelade urbra bas. Spelade dock endast en spelning med nonom. (provspelningen i Vetlanda folkets park)
Kennys hade en lite annorlunda framtoning än de flesta banden på den tiden. En aning seriositet fryntades bakom notbladen. Allas vår J Ramone hade den vilda syregivande rollen i ensemblespelet.
Något jag fick axla sedan med mitt ganska explosiva trumspel.
Alltså, det fanns en medvetenhet om nyttan med olika roller och karaktärer i scenarbetet. Ganska professionellt.

Se där lite verklighet bakom töntifierandet. Hatade verkligen dansbandsmusik när jag började lira med detta kapell. Gör det alltjämt men är mycket tacksam över en livets lektion i ensemblespel. Något dom lyckades inpränta åt mig till slut.

Upplevde några av mina lyckligaste musikerstunder med dom. Musiker publik i ett förtätat ett. Magi kan uppstå var som helst.

Denna bilden var den j--aste de gjorde. Dock har dom ett dansbandskort taget Göteborg där de ser så härligt bedagade och tunga ut att självaste IB skulle bli grön av avund.

Sanningen var att det var extremt deprimerat i bandet då fick jag veta. Detta lyser igenom på ett otroligt icke dansbandsmässigt vis.

Oproffsigt som dansband sett. Ganska underbart rent allmänt.

Pelle Jonasson trummis i haute cotoure bandet Kennys under tiden 75-77

RANA sa...

Ni är ju inte kloka på landet.

Elin Damberg sa...

Varför har de inte tajtare brallor?

linafina sa...

Det kliar i mig när jag läser kommentarerna här ovan som inte förstår Herr Drycks kommentar angående apostroferna. Han menar ju att "misstaget" är de som sätter ut apostrof. Han är glatt förvånad över att Kennys inte gjort så. Adios, nu kan jag andas igen.

Anonym sa...

Nån stång lutar framför den där bärbara lilla stugan i fickformat. Och den stången är målad precis som stugan. Vit och grön.

Hur F har det gått till?
Faktiskt är hönsnätsstängslet och nån vajer som hänger också målade på samma färgkonsekventa sätt. De har uppenbarligen just bara sprutat med sina färgburkar för att skapa denna scen på "festplatsen".

Anonym sa...

Jag har identifierat "festplatsen" som ett f.d. koncentrationsläger i Sibirien.

Anonym sa...

Till saken hör att de inte ens verkar ha kommit in på festplatsen i fråga. Den är ju helt tydligt belägen på andra sidan staketet medan det omotiverat glada gänget håller till utanför, på grusbanken bakom dasset.