2009-03-12

Eldorados - Sån't som alla tycker om

 
Jösses vad jag längtat efter att få tag på den här pärlan! Äntligen är den min, och givetvis delar jag med mig av fasorna till er alla.
Eldorados bedyrar att detta är sådant som ALLA tycker om. Uppriktigt sagt kan jag faktiskt tänka mig en hel del människor som inte tycker om att serveras fem portioner kuk när de plockar fram en skiva. Många heterosexuella män kan tycka att det är obehagligt, icke heterosexuella kvinnor, barn, djur, folk med orm-/ penis-/ korv-/ pungfobier, listan kan göras lång. Hur som helst får man faktiskt säga att det är en ganska spektakulär syn.
Det skulle kunna vara så att de är iklädda byxor tightare än självaste huden, och sedan hiskeliga skjortor i samma färg som de stoppat ner i byxorna. Jag hoppas dock att det inte är så, jag hoppas att detta är dräkter i ett enda stycke med ett högt midjeband. Det vore så fantastiskt bedrövligt om det var så att man fick kliva i dessa korvskinn uppifrån, som när man tar på sig en overall!

Härmed kan jag även meddela att det omöjliga kan ha hänt; skorna kan tänkas matcha. Men innan ni sätter frukostköttet i halsen får jag tillägga att det mycket väl kan vara så att den mittersta av de långhåriga gubbarna dök upp i fel skor, som sig bör. Det kan vara därför han står på andra sidan taknocken. Varför skulle han annars göra det, om inte för att dölja sina bruna loafers? Hade han stått som de andra med en fot på varje sida av krönet hade deras huvuden och axlar bildat en jämn linje över bilden, men nu bryter han istället mönstret genom att stå längre bak än de andra. Så måste det vara. I övrigt är skorna minst sagt kickass; rejält höga platåpjucks egenhändigt sprayade med guldglitter, ett av de sämsta valen av skodon om man skall upp och klättra på ett tak och vill slippa bäckenfrakturer. (Den officiella listan lyder 1. Styltor 2. Rullskridskor 3. Eldorados platåskor 4. Comeonandfuckme-stövlar 5. Såna där små trätofflor som geishorna har)

Ännu en platta släppt på det omtalade bolaget "Roldex", år 1975 efter Kristus.

63 kommentarer:

Anonym sa...

Åhujedamäj vilken höftkontur på den s-formade mannen till vänster. Den posen förtjänar nästan att döpas efter mannen ifråga, ungefär som Roland-posen.

Anonym sa...

Undrar om det kombinationen cameltoes och fotografering ur grodperspektiv är ett medvetet val. Borde vara brottsligt, även på det liberala 70-talet.

Anonym sa...

Och självklart ett klassiskt "vilda västern-typsnitt" i loggan.
Det luktar kaktus och saloon lång väg.

Anonym sa...

Det är ju en evighet sedan man sett /hört någon använda ordet "hujedamig" :-) tack Daniel... Ett annat liknande är "Uschiamej". De båda orättvist bortglömda uttrycken beskriver dock mycket tydligt denna pärla. Verkligen ett mycket katastrofalt omslag, också ur ett finskt perspektiv (inte bara grodperspektiv).

Med örat mot rälsen sa...

Vilka lila helveten! Stå med platåträtofflor på ett plåttak iklädda dessa trånga lila fanskap till kläder och flina som de värsta skyhöga hippies, det är inte lätt det, men Eldorados lyckas.

Sån't som alla tycker om.

Anonym sa...

Jag tror att mannen i mitten var tvungen att stå på andra sidan taknocken för att ge plats åt det fina r-et (fast han har garanterat fel skor på sig också).

Anonym sa...

Har grabbarna i bandet någon avkomma? Byxorna ser väldigt fertilitetshämmande ut.

Marcus sa...

Det här är inga artister. Bilden är fejkad. Till och med det mest otränade öga kan se att det är en grupp kåkfarare.

Dräkterna har dom själva tillverkat till tonerna av 2 kr/timme,

Anonym sa...

det ÄR dräkter. no way att mannen till höger skulle kunna stoppat ner skjortan i byxorna och ändå fått det så slätt!

Anonym sa...

Så jag som heterosexuell kvinna och fri från nämnda fobier antas alltså tycka om 5 portioner kuk på bilden? Ack så fel du har, herr Dryck!

Anonym sa...

Haha jag VISSTE att det skulle bli ett könspolitiskt slagfält här bland kommentarerna fastän jag försökte att varken utelämna eller peka ut någon!

Anonym sa...

jag håller med; det ÄR dräkter. tveklöst.

Anonym sa...

Rökning förbjuden! Brandfara! 110% syntet i de fina dräkterna är inte att leka med!

Anonym sa...

Visst är både dräkterna och könspaketen värda all uppmärksamhet, men glöm för den delen inte frisyrerna! Alla fem kalufserna löses ju upp i ett tunt, på sina håll rosaskimrande, fluff i sin övergång till den azurblå luften. Det är nästan så att man överväger att det är denna effekt fotografen varit mest intresserad av i hela upplägget. Sen är ju de lätt otvättade, spretiga nacklockarna ett genomgående, charmigt tema.

Är det för övrigt inte dags för en avhandling om det där hemska typsnittet Balloon (som vanligtvis används i skivans titel) och dess oförklarliga popularitet bland svenska dansband? Skivbolagstandard eller smaktrend?

Anonym sa...

Eventuellt har citattecknen i titeln placerats fel. Sånt som "alla" tycker om? Sånt som alla "tycker om"? F*n vet, men det hade nog varit mindre obehagligt att se dem alla nakna. Tja, eller kanske inte.

John Eje Thelin sa...

Det fina är ju den bisarra apostrofen i "sån't". Vilka bokstäver anser Eldorados att de har tagit bort mellan n:et och t:et?

Anonym sa...

Det sägs att dansbanden hade många groupies. Undrar hur Eldorados´ såg ut? Eller gör jag det?

Anonym sa...

lessen, men det ÄR både byxor och skjortor, alltså inga overaller.

Anonym sa...

& fulast tycker jag är handledstyget som stramar åt så förbannat. särskilt på den vänstre mannen där klockan är illa dold.

Anonym sa...

John Eje, ”sån't” har de faktiskt lyckats med (verkar för övrigt vara det enda) – det står ju för ”sådant”...

Unknown sa...

Jag tror att han i mitten står längre bak för att man ska få plats med schvungen i bokstaven i bandnamnet. *fliiiin*

Anonym sa...

hannapanna: då borde det stått "så'nt" väl?

Bevis (?) för att det är dräkter står att finna i det olika antalet knappar mellan cowboy-axlarna och byxlinningarna, att mittenmannens gylf och delning mellan skjortans vänster/högersida inte är linjerade (han är dock den enda som har denna miss) samt knappen som nästan tryckts ned i byxan på balle #1.

Anonym sa...

hannapanna, du gör skäl för ditt imbecilla namn, ser jag.

Vad jag undrar när jag ser gamla omslag av den här typen är hur de inblandade personerna kan leva med sig själva idag. De måste ju skämma skiten ur sig om de inte redan tagit självmord. Det vore roligt om någon kunde spåra upp och försöka intervjua några av de här pajasarna.

Sir Elof sa...

De verkar minsann stöpta i samma form. Bara mustascherna som skiljer dem åt. Western-film? Nää Star trek ligger väldigt nära...

Fittan Fes sa...

Brazilian wax eller afroburre??
Kolla på www.fittanfes.com

Anonym sa...

Mannen med de sannolikt avvikande dojjorna döljer detta bakom takåsen. Nocken är änden längst ut på takåsen.

Anonym sa...

Ska vi leka ordpoliser så kanske den "anonym" som raljerar över "hannapanna" ska ta och kamma sej lite. Uttrycket "ta självmord" är inte ett uttryck som existerar i svenska språket! Man BEGÅR självmord, eller TAR livet av sej. Man kan INTE "ta självmord" lika lite som man kan "begå livet av sej". Båda varianterna låter lika skitpuckade. Kan Herr dryck förresten berätta om denna LP möjligen innehåller låten "Sidovagnsmotorcykel" med en betoning på nämnda ord som inte kan beskrivas. Den måste höras.

Herr Dryck sa...

Nej, dessvärre inte!

Anonym sa...

Oj Janne, väldigt vad bitter du var då. Känns det bättre nu? Fick ditt liv större mening när du fick gnälla lite i ett av nätets alla random kommentarsfält? Tror du att någon annan i hela världen brydde sig om ditt svamlande? Torka bort rinnet från gubbsnuvan på överläppen och kliv ut i verkligheten och gör något vettigt istället, va?

Anonym sa...

Denna Janne är väl, om jag inte missminner mig, den där nollan som hade jobbat i förskingringen på något Svenskt skivbolag, och därför trodde att han visste allt om allehanda skivpressningar.

Naturligtvis bör man veta vad man snackar om innan man öppnar käften. Det gör sällan Janne, och inte heller i denna fråga, VSB:

Det är i modern svenska fullt möjligt att använda "ta" som förstaaktantsverb istället för "begå". Många "begå"-kollokationer kan även ersättas med "göra"; man kan alltså även säga "göra sjävmord", även om det är mindre vanligt. Kollokationen "begå" har förlorat i betydelse det senaste seklet. Förr kunde det heta "begå svek", "begå ett mottagande" eller "begå samlag", men vem begagnar sig av dessa uttryck idag?

"Begå" har ingen annan användning än som abstrakt förstaaktantsverb, och för därför en tynande tillvaro idag. Språket utvecklas hela tiden, och svaren på vad som är rätt eller fel står idag inte att finna i de dammiga grammatikböcker från 1940-talet som Janne fick läsa i småskolan.

Har du inget vettigare att komma med tycker jag att du själv bör fundera på att TA självmord, Janne.

Anonym sa...

Kloningen av Fåret Dolly kan inte ha varit den första lyckade kloningen i världen,. Den stod Eldoradoros för, om än inte så lyckad.

Anonym sa...

SJÄLV-MORD.
[jfr t. selbst mord]

om handlingen att avsiktligt beröva sig själv livet; äv. dels om handling som innebär en säker död för den handlande, utan att han (direkt l. i första hand) åsyftar att beröva sig livet, dels i hyperbolisk anv., om handling som innebär utom­ordentligt stor risk för den handlandes eget liv;
jfr -dråp, -spillan. Begå, i Finl. äv. göra självmord.

Ovanstående är hämtat från Svenska Akademins Ordlista på nätet. Såvitt jag kan se är den enda godkända varianten "begå". Att "ta" självmord är och (förhoppningsvis) förblir ett uttryck som inte är gångbart i vare sej talad eller (minst av allt) skriven svenska. Uttrycket finns givetvis inte i några grammatikböcker alls och låter ju dessutom så imbecillt så hälften kunde räcka!
Att mina kunskaper om skivpressningar vida överstiger den lallande fånens som försökte göra sej lustig över mej nån gång i fjol är ingenting som jag ens orkar försöka bevisa en gång till. Jag vet vad jag kan.
Nu tycker jag att vi ägnar oss åt Herr Drycks skivomslag istället.

Anonym sa...

Hahah, du skrev "sej"! Såvida du inte menar fisken så ska du nog inte uttala dig om vad som är gångbart i skriven svenska, Janne lille.

För övrigt är du medveten om att kunskaper om skivpressningar inte är något eftersträvansvärt eller till gagn för samhället, va? Det får dig bara att framstå som än mer nördig.

Om du vill ägna dig åt Herr Drycks skivomslag, varför började du då gnälla om grammatik överhuvudtaget? Du kanske skulle lära dig att hålla käften ibland då? Och du får väl helt enkelt vänta med att begagna dig av begreppet "ta självmord" tills dess att SAOL i framtida versioner tar upp det som alternativ - vilket kommer att ske. På återhörande då, din pajas!

Anonym sa...

SIG © Svenska Akademien, uppdaterad:2008-09-24

högtidl. (t. ex. i högstämt tal l. vid uppläsning av poesi l. högprosa) ~si4g, eljest ~säj4, vard. äv.
SEJ

"Sej" är som alla kan läsa en i vardagliga sammanhang fullt godtagbar variant av "sig". Dessutom kan man enkelt konstatera att det inte var JAG som började tjafsa om grammatik, det var pellejönsen som helt oprovoverat hånade "hannapanna". Jag undrar bara vad som egentligen är problemet? För mycket fjortishormoner i kroppen som måste komma ut nånstans och eftersom alternativet att skaffa en tjej att fokusera på känns helt orealistiskt så surfar man runt och letar på nätet efter nån att vara elak mot eller? Hannapanna kanske hade fel i sitt inlägg, men det motiverar inte den spydiga kommentaren. Det jag gör nu är att ta debatten mot trollen som uppenbarligen inte kan ta en debatt utan att fantisera ihop personangrepp om en person som dom aldrig har mött.
Sen var det ju lite kul att anonym så snabbt hittade en annan låtsasdetalj att försöka hacka på när det första slaget visade sej vara förlorat. Synd bara att det var fel den här gången också.

Anonym sa...

Janne äger er så jäkla stort! :)
/Hompen

Anonym sa...

Tyvärr Janne, "sej" är inte gångbart i skriven svenska för någon som anser att man inte kan säga "ta självmord". Dessa två uttryck är på samma nivå - i vardagligt tal korrekta. Du beter dig dessutom som en 5-åring med ditt "det var inte jag som började". Du kan verkligen inte släppa detta, trots att du sagt att du skulle göra det.

Ta självmord är ett korrekt uttryck, vilket ovan förklarats. Gå och stoppa näsan i dina skivpressningar nu va, din tönt.

Anonym sa...

Visst är "ta självmord" ett korrekt uttryck - i hela Rinkeby.

Tack Hompen.

Ha en trevlig helg allihopa.

/Janne

Anonym sa...

Eftersom man inte i korrekt svenska kan säga "ta mord" kan man heller inte säga "ta självmord". Det är det andra ordet i sammansatta ord som styr! Man kan begå mord, och därmed begår man även självmord. Detta är så enkelt för de flesta, och troligen något herrar "Anonym" nu förstått men vägrar erkänna, att det inte behöver diskuteras vidare. Torka istället näsan och tacka Janne för språklektionen!
/Sixten Myrberg

Anonym sa...

Ska du på Berns ikväll, Janne?

Anonym sa...

Se, det där ovan fattar jag inte. Man klickar ju anonym för att man är för lat att fylla i namnfältet. Men varför klickar man anonym om man ändå tänker avsluta med att skriva namnet?? Det tyder på en viss förståndshandikappning.

Anonym sa...

Anonym ovan har ju rätt - det går bra att säga "ta självmord", och acceptansen för det kommer bara att öka. Janne är bara en förstockad stofil som tiden har sprungit ifrån. Här är två exempel där den eminente språkprofessorn Lars-Gunnar Andersson kommenterar detta:

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=411&artikel=558579

"En svensklärare citerar en ordbok som skriver ”Självmord; begå självmord, även ta självmord ellr göra självmord” och konstaterar att han tvingas acceptera formen ”ta självmord”.
-En tröst kan då vara, säger L-G Andersson, att ordbokens ”även” signalerar ett visst ogillande, och att den ”säkra” formen, den som inte upprör, fortfarande är ”begå självmord”."

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=411&artikel=546198

"-Är uttrycket ”ta självmord” i st f ”begå självmord” numera accepterat, undrar en lyssnare. –Nej, det anses fortfarande som ett ungdomsspråkligt uttryck, men ungdomar blir äldre och ökad acceptans kan man säkert vänta. Det är intressant med en jämförelse med uttrycket ”ta beslut”. Tidigare hette det ”fatta beslut”, men vi får inga brev som klagar på uttrycket ”ta beslut”! Förklaringen till de nya uttrycken är att ”ta” fått en ökad användning som funktionsverb (verb som står där utan egen betydelse, som i vidta åtgärder, fatta beslut, etc i st f åtgärda, besluta, etc), och det mest intressanta är kanske acceptansen för ”ta beslut” hos alla dem som i sina tidigare liv säkert sa ”fatta beslut”!"

Att ökad acceptans är att vänta kan vi ju vara helt på det klara med. Är det något Fredrik Lindström lärt oss är det ju att språket blir vad man gör det till, och säger tillräckligt många personer på ett visst sätt så blir det korrekt till slut. Janne framstår bara som överdrivet skitnödig och gnällig, men han är ju inte den förste. Språkfascister har det alltid funnits gott om.

Däremot var han den förste som på allvar började gnälla i den här tråden och fick den att fullkomligt spåra ur.

Om 50 år kommer begå att vara ett i princip utdött ord, det kan jag nog slå vad om. Och med det tackar jag för mig.

Anonym sa...

Till senaste "Anonym": bra inlägg, som dock stärker Jannes och mina argument. Att acceptansen för förändringar i språket på sikt kommer att öka är helt riktigt. Det innebär dock inte att den gjort det i alla lägen ännu. Språkregler ändras undan för undan, men i nuläget gäller att man kan säga "sej" och "ta beslut" men ännu inte "ta självmord". Återigen grundar det sig på att självmord är ett sammansatt ord med avslutet mord, vilket man inte kan "ta".

Ska man argumentera emot alla språkregler med utgångspunkt att det är fascistiskt och att språket är i ständig förändring, kan man ju prata och skriva lite hursomhelst. Väldigt bra om man vill få människor att förstå vad man menar (obs ironi)!

Var istället tacksamma för alla de regler som gör att man, när man väl behärskar språket, kan precisera sig så väl att folk förstår utan att behöva fundera på undermeningar (vilket tex kan innebära att man behöver förtydliga att man använder sig av ironi!).

Anonym sa...

Till den "Anonym" som tror att människor är förståndshandikappade för att de fyller i anonymfältet och sedan skriver under med namn, kan jag meddela att inte alla vet vad URL betyder och att det går att påtala det på ett vänligare sätt (såvida du inte på fullt allvar tror att människor som inte känner till URL är förståndshandikappade, men i det fallet törs jag knappt tänka på vilka handikapp du själv har).

Anonym sa...

Varför behöver du veta vad URL betyder? Det som står FÖRE snedstrecket är ju det aktuella i det här fallet, och det vet du väl vad det betyder? Det där var ju bara en dålig bortförklaring från din sida för att du var för dum för att hitta namnfältet. Ge upp.

Verkar som Janne försvunnit i alla fall. Kanske *TOG* han också beslutet att ge upp, vilket i så fall var det enda av värde han tillförde denna tråd.

Anonym sa...

...och Hannapanna hade rätt. Apostrofen betecknar de icke uttalade bokstäverna i ordet. Här: "da" i Sådant => Så´nt.
Vilka bokstäver vill ni språkpoliser ha in i Sån´t ?

Anonym sa...

Till A.Nonym:
Det kan ju även vara så att det finns människor som tror att Namn/URL innebär att man måste vara medlem eller något liknande. Det tänkte du visst inte på. Sixten och Janne äger er varje dag, hela livet! :)

Anonym sa...

Anonym 23:30: Haha, är du dum i huvudet? hannapanna hade ju FEL. Du kanske ska läsa hennes inlägg igen?

Anonym sa...

Jag ser att jag är saknad... ;o)
De senaste dygnen har jag haft lite annat fokus, nämligen Viking Lines Cinderella och 106.7 Rockklassikers Ålandskryssning. (Jag skriver detta mot bättre vetande eftersom det i trollens värld naturligvis kommer att vara nå't fel på det också, precis som allt annat jag skrivit på denna sida.)

Om vi en gång för alla kan slå fast att man i dessa fall använder apostrofer för att markera att man dragit ihop orden och tagit bort en eller flera bokstäver samt att apostrofen ska sitta i "hålet" där dom borttagna bokstäverna var innan. Det korrekta borde alltså vara "så'nt" och inte "sån't" vilket ger svaret att Hannapanna faktiskt hade fel.
En snabb Googlekoll ger det deprimerande svaret att man på "sån't" får 40400 träffar och på "så'nt" bara 18200. Samtidigt får man på "sånt", helt utan apostrof, 6990000 träffar...
(Ja ja, jag vet. Jag ska skaffa mej ett liv och allt det där. Ni slipper skriva det.)

Gällande frågan om ett besök på Berns häromveckan: skulle väl inte tro det! Bob Dylan är en fantastisk låtskrivare och det finns otaliga coverversioner av hans låtar. Det majoriteten av dess covers har gemensamt är att dom på ett eller annat sätt är bättre än originalen.. Bob Dylan kan, för att sammafatta det, varken sjunga eller spela. Minst av allt munspel. Att höra Bob Dylan spela munspel för osökt tankarna till "F-dur Bengtsson" i Magnus & Brasses sketch "Kirurgerna".
Nu får det förresten fanimej vara slutsvamlat om apostrofer. Vad ska vi bråka om härnäst tycker ni? Fildelning eller?

Anonym sa...

Men... att hannapanna hade fel fastslogs ju på en gång, det är ingenting man som normal människa behöver ta upp igen två veckor efteråt. Du kan dock inte hålla dig från att ordbajsa, verkar det som. Saknad? Nej.

aNoNyMoUs sa...

Jodå, Janne är alltid saknad. Det är däremot inte du "Anonym" som inte kan låta bli att få påpeka meningslösheter. Du tillför ju inget!

Anonym sa...

Men du däremot tillförde enormt mycket med det där inlägget! Jag faller på knä inför allt det tillförda!

Olle sa...

Det är så underbart att läsa era diskussioner och jag ser framför mig hur var och en går i taket varje gång de ska till att läsa det senaste inlägget. Språk är vekrligen ett ämne som kan engagera folk lika mycket som t.ex. politik. Det är ju nästan viktigare! Det finns ju till och med dom som önskar livet ur folk som tänker annorlunda om det svenska språket! Det är lustigt tycker jag. Keep up the good work, Janne och Anonymgänget. Jag älskar er alla!

Kung Erik sa...

Nu blev det spännande...
Denna platta drogs på bandets egen begäran in, och detta är det legendariska enda exemplaret som som slank ut i offentligheten, och troligen har dess långa väg till herr Drycks samling kantats av smutsiga pengar, utpressning och ond bråd död. Titeln är inte tryckt i rödfärg; den är ditkluddad med kriminellt MC-blod! Vad är de bakomliggande orsakerna till detta? Ledtrådar finns legio å omslaget:
Den näst högraste mannen sticker ut med ett diskret nitarmband, illa maskerat till ett ur.
Samtliga grabbar, utom Björn Afzelius i mitten, kör med stolpastövlar; redan här känner vi vibbarna från KISS och liknande hårdrocksgäng från 70-talet.
Den högraste mannen leder tankarna till en tidig Lemmy Kilmister (det är därför han har så stor kuk), innan han lessnade på dansbandsåtervändsgränden och tjackade vårtor.
1977 döpte Eldorado, efter lite omorganisation och personalbyten, om sig till Motörhead, och resten är - som det brukar heta - historia.
Får man fråga vad du tvingades att ställa upp på för att få äga denna dyrgrip?

Anonym sa...

"Sån´t som alla tycker om"?

Säker på att NÅGON tycker om detta?

Varför gör folk saker?

Anonym sa...

Tvärt om mot var Herr Dryck påstår är dessa skodon alldeles ypperliga att beträda tak med, i alla fall plåttak, enär varje sula består av en 0.5-Teslas permanentmagnet. Efter fotograferingen var man dock tvungna att lämna skorna på taket eftersom de inte gick att få loss igen. Boende i huset klagade därefter på att knivar, gafflar, osthyvlar, rivjärn och decilitermått ofta flög upp i taket om man inte höll i dem ordentligt.

Helena sa...

"Hade han stått som de andra med en fot på varje sida av krönet hade deras huvuden och axlar bildat en jämn linje över bilden, men nu bryter han istället mönstret genom att stå längre bak än de andra."
Han måste ju stå längre ner för att göra plats åt den gula svängen i "R-et". :)

Neurotica sa...

Har de falukorv i byxorna inför fotograferingen så alla riktigt kan se att de här grabbarna har något att bjuda på?
Sjuttiotalet var verkligen de illasittande skrevens årtionde.Och för män blev resultatet förstås sju resor värre än kvinnor.

Anonym sa...

Men har de bara en sko pa sig var? eller ser jag fel?! det ser ju ut som bakre foten ar utan sko. :)

Per sa...

Lägg märke till att tre av pajaserna har lite käckt knäppt upp en knapp extra på skjortan (overallen?) för att visa sin håriga bringa. Som om de inte trodde det räckte med kukexponeringen? Nej, vi måste se ÄNNU sexigare ut!

Lovisa sa...

Är det bara jag som tycker att kille nr 2 från vänster ser ut som Fredrik Reinfelt?

Billey Shamrock sa...

Visst fan är det Fredrik Reinfeldt. Och peruken har ingen vidare passform heller. S'ånt tycker jag illa om. Men inte så illa att jag tar tillvara på tillfället att ha självmord.

Göran sa...

Bli självmördad heter det väl...?

Anonym sa...

Oavsett vem som må vara gammal stofil eller inte, så är det helt lågpannat att använda uttrycket "ta självmord". Det hör man bara från mindre skolade barn och/eller landsbygdsorienterade unibrows.

Nästan lika illa är att sär skriva ord. Totalintrycket blir - rökrutan istället för lektionssalen.


/helt anonym blir man aldrig