2009-02-27

Jermaine Stewart - Is it really love?

Denna raringen känner ni väl igen? Han har varit med tidigare med höjdaren "Get Lucky".

Den absolut mest uppenbara skräckfaktorn i detta omslag är givetvis kavajen. En röd/svart/brun/gul kavaj är aldrig en bra idé. En sådan kavaj, med krage och ärmar inspirerade av jackorna som de snyggaste och råaste sporthunksen har i collegefilmerna, är en ännu sämre idé. Att göra den dubbelknäppt så att tankarna förs till två rader små svarta spenar på Jermaines mage är en urdålig idé, att kombinera åbäket med den mest patetiska lilla slips som dokumenterats i modern tid (med en slipsknut stor som en hasselnöt) är en enormt dålig idé, men den absolut sämsta idén i sammanhanget kom från Jermaine själv då han lyfte armarna i fotoögonblicket.

De överväldigande axelklaffarna pressades ihop, tyget i armhålorna räckte inte till på långa vägar och fick kavajen att strama ända ner i midjan. Resultatet blev att Jermaine, förutom att se oerhört dum ut i det makabra klädseln, såg ut att ha en väldigt smal midja kombinerat med en kroppsbyggares överkropp (med ett par Latissimus Dorsi som skulle få vilken Belgian Blue som helst att rodna (nötkreatur kan rodna, de får en gredelin ton över buken)) fast med väldigt korta, bruna små armar. Det ser minst sagt oproportionerligt ut och det är uppenbart att skräddaren inte menat att man skulle röra sig i plagget.
Som ni ser så är även luggen duktigt åt helvete. Den hänger ner över ögat som en gardin och påminner mest om en hästman. (Tänk vilken inredningshit det kunde bli med gardiner i hästtagel förresten! Hårgardiner.) Diademet är givetvis på plats ännu en gång.
Nere i högerhörnet ser vi en man till, i likadana kläder som Jermaine, fast denna gång är det förmodligen hans väldigt mycket yngre bror som gör "ring-mig-på-båda-mina-telefoner-samtidigt-tecknet".
Färgtemat är förstås förskräckligt, och på Jermaines omslag demonstreras de tre somriga varianterna "Kemikaliespäckat glassöverdrag", "Padd-smoothie" och "Vulva".
1989.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha, vilket sliskigt plagg. Jag skulle inte ens vilja torka bort en trampad hundbajs med den.

Jag undrar vad det är för Skol-KM medalj han har på bröstet?

Sir Elof sa...

Hotellpojke med utväxt hitlerfrilla vill jag tillägga...

Anonym sa...

Ah, det här är ett av de där rasistiska omslagen du talade om som framställer negrer i dålig dager, eller? Det måste vara det.

Unknown sa...

Men visst är det George Michaels i brun-utan-sol och peruk?

Anonym sa...

Give the guy a break. Han är ju faktiskt död...

Anonym sa...

Vad är grejen med att man måste vara varsam med döda människor?! De tar ju om möjligt ännu mindre illa upp då. Curt Kobain och Ted Gärdestad var överskattade men man måste gilla dem nu eftersom de är döda.

Anonym sa...

Så så... han har ju faktiskt kommit ihåg näsduken. Det måste vi ge honom credit för.

Anonym sa...

Var det inte han som sjöng: "we don't have to take our clothes off..."
Stackars partner om han behöll de här hemska kläderna på...

Anonym sa...

Helt underbart!!

Anonym sa...

Är han död? Får jag gissa att han dog av AIDS? Jag kan inte sätta fingret på det, men man får liksom de vibbarna...

Ozjeppe sa...

"No it ain't!" vill jag bara spontant skriksvara på skivtitelns fråga... och just vad är poängen med att ha den där minikopian av sig själv nere till höger?

Och Anonym, det är bara att Wikipedia (ha, ett nytt verb?) sig fram till killens levnadshistoria:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jermaine_Stewart

Anonym sa...

Och vad gör killen på skivan egentligen? Insidan alltså - utsidan vet vi redan tyvärr - sjunger, steppar, berättar sagor för pojkar över 15?

Anonym sa...

Jahaja, ja det var ju ganska uppenbart efter en blick på det omslaget att han var homo...

Anonym sa...

...och där dog kommentarerna ut också!

Lora sa...

Ey, den där ser ju ut att passa perfekt till vårens trendiga haremsbyxor!

Neurotica sa...

Axelvaddarna eskalerade uppenbarligen rejält under åttiotalets sista år och något år eller två in på nittiotalet.Så måste det ha varit.Deras dödssuck liksom.Måtte det liket aldrig vakna igen.

Hata Disco sa...

Undrar vilket dårhus den mannen rymde från.

Anonym sa...

Is it really your shoulders?