2009-02-17

Blackfoot - Siogo

Idag blir det otäck hårdrock, vi välkomnar Blackfoot in i denna hall of shame. Men hur står typen i mitten? Han ser ut som en Slitzmodell med sina putande läppar och uppspärrade näsborrar, för att inte tala om den häftigt framskjutna bålen.
Till vänster står en man som gett sig fan på visa att han är en riktig indian. Detta genom att ikläda sig en mängd attribut som vanligen tillskrivs just nordamerikanska indianer; läderväst, bältesspänne av garn, svarta jeans och hemgjorda hals- och öronsmycken tillverkade av ett dussin o.b. Fleur. Han ser lite ovan ut vid att ha armarna i kors, lite som när man försöker korsa armarna på motsatt vis från det man är brukar. (Med fel hand nerkörd i armvecket alltså, prova får ni se. Alla har sin föredragna variant, likaså när man knäpper händerna. Prova att ha fel pekfinger överst! Har det att göra med huruvida man är höger- eller vänsterhänt tro? Själv är jag högerhänt och har vänsterhanden i armvecket och höger tumme överst när jag knäpper händerna. Nu lämnar vi denna skitgrejen.)
Näste man från vänster är en man som förgäves försöker motverka ålderstecken som begynnande flint (för att uttrycka sig milt) genom ett vildsint ansiktsuttryck, pilotbrillor och en slips knuten kring huvudet på festande gubbars vis.
Till höger om fröken läppglans står en man som hade varit mycket mer övertygande som indian än den nyss nämnda. Nu är det säkert så att även den förste faktiskt har förfäder i Amerikas urbefolkning, men då den högra karln har anletsdrag som mycket mer för tankarna till svartfötter kände han nog att han kunde slippa ha tamponger kring halsen och bara dra på sig ett par glamorösa snickarbyxor istället.
Till höger om honom står Ron Wood som senare hade en hyfsad karriär i The Rolling Stones där han sällan kommenterade sitt indianska arv.
1983.

32 kommentarer:

Anonym sa...

FÖÖÖÖÖRRRST!!!!

Alla andra kan suga!!!

Anonym sa...

(Speciellt Totto)

Anonym sa...

Mannen längst till höger tror jag faktiskt är Ken Hensley. Låtskrivare, keyboardist o gitarrist i Uriah Heep under deras storhetsperiod på 70-talet.

Anonym sa...

Omslagsbilden blir ju inte direkt bättre av att få veta att SIOGO är en akronym för "Suck It, Or Get Out"...

http://www.siogo.com/blackfoot_history/1983.htm

Anonym sa...

Slitzmodellen ser exakt ut som en ung Loa Falkman medan indianen till vänster om honom påminner en aning om Paolo Roberto.

Sofia sa...

åh fy, vilken katastrofal ljussättning slitsmannen får i ansiktet. kolla hakan liksom. som en pingisboll.

Anonym sa...

det är väl magdalena graaf i mitten?

Johan Lindell sa...

Jag vågar nästan slå vad om att det inte finns tillstymmelse till indianblod i någon av bandmedlemmarna. Vilket kan var något av en lättnad för indianerna...

Anonym sa...

(H)ärlig analys som vanligt med en brasklapp att jag tycker inte att Blackfoot INTE räknas som Hårdrock/metal!

Blackfoot räknas i genren "Sydstatsrock" i samma anda som Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band, Marshall Tucker mfl.

Tack för kaffet!

Anonym sa...

Jag är vänsterhänt och har vänster hand nerkörd i armvecket samt vänster tumme överst när jag knäpper händerna. Knäppa är även gubbarna i Blackfoot.

Anonym sa...

Jag är kanske lite dum, men vad är det som är så bra med att vara FÖÖÖÖRST om man nu inte har något annat att säga?
Jag försöker alltså inte vara ironisk, nu, utan är uppriktigt undrande. Vad har jag missat?

Anonym sa...

Blackfoot är ett band med rötterna i indianstammar!!!

Rickey Medlocke i mitten återfinns i dag i Lynyrd Skynyrd.

Ken Hensley längst till höger var Uriah Heeps viktigaste kompositör och organist mellan 70-80

Trummisen Jackson Spires (tvåa från höger) gick tragiskt bort för några årsedan.

Dom övriga två turnérar fortfarande som Blackfoot och spelade i Sverige så sent som i November förra året

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Mannen i mitten har på sig en ärketantig kavaj. Ni vet såna där som Maud Olofsson brukar ha på sig.

Anonym sa...

Anonym: Det som är bra är att det irriterar folk som du som sedan känner att de måste kommentera det och ge eftertraktad respons. Om ingen kommenterar beteendet så tröttnar man nog snart på att vara "först".

Anonym sa...

16:e!!!

Anonym sa...

Ingen bryr sig om att du är 16:e, anonym!!!! Buuuuuhuhuuu-huhuuh!! *gråter inombords*

Anonym sa...

Alltså fy fan. Du skriver ju förbannat rolligt. Du uttrycker dig i ord på sätt som jag aldrig läst förut. Med inlevelse och humor utan dess like. Mycket underhållande. Väldigt kul. Tack för att du skriver så jag kan garva läpppen av mig. Ha en fin dag. Mvh Kickboxarn

Anonym sa...

Kan även tipsa om att detta band kommer att spela på årets upplaga av Sweden Rock Festival

Peli sa...

Filuren längst till vänster MÅSTE ju vara Dustin Hoffman i Little big man sminkning...

Anonym sa...

Ah, Sweden Rock Festival ja... Jag befann mig av en händelse där en gång, och jag har aldrig sett så mycket skräp på en och samma plats - och då talar jag alltså om besökarna.

Anonym sa...

22a!!!
(Totto ditt arma beläte!)

3am i had this idea sa...

Vilken arm man har nedkörd i armvecket och vilket finger man har närmast sig är faktiskt genetiskt betingat!

Andra skojiga genetikskillnader kan man se om man jämför örsnibbar - fria eller fast i sidan av huvudet. Om man har hår på fingrarnas mellanfalanger eler inte, och så vidare!
/Biologen

Anonym sa...

ill Anonym på SWR

Då måste du vara den största idioten som åker dit utan att gilla hårdrockare. Stoppa upp ditt Howard Jones C-60 kassettband i röven och håll käften!

Anonym sa...

Haha Conny, oväntat att du skulle ha ett y-namn. Det var nämligen just den socialgrupp du i och med det med största sannolikhet tillhör som var överrepresenterade på stället. Du och alla andra dräggiga hårdrockare är pack, så enkelt är det.

Anonym sa...

1983. Ja, man kunde ju ge sig fan på att det var något från 80-talet.

Anonym sa...

Facktiskt så är Greg T Walker( längst till vänster) ricktig indian och spenderar sin fritid i norra florida med sina stamfäder.De indian atteralljerna han bär är facktist hand gjorda av sig själv och de e inget fel med att villja hedra sitt ursprung. Rickey Medlocke( mitten) är facktist en av de grymmaste frontmännen genom tiderna och spelar numera i Lynyrd Skynyrd. Charlie Hagret(mellan Greg och Rickey) är en av de grymmaste gitarristerna inom sydstatsrocken någonsin och är inte alls flintis.
Din fete fule fan

Anonym sa...

Men han i mitten var ju riktigt snygg!

Anonym sa...

Ja, tre av medlemmarna var blackfoot-indianer. Ken Hensley, längst till höger, är dock engelsman och varför han dök upp i Blackfoot efter att han lämnat Uriah Heep, det är mig en gåta.

Trummisen Jackson T Spires avled av en hjärnblödning för några år sedan.

Charles Hargrett var visst flintis, det var han i alla fall på bilderna från 70-talet.

Blackfoot var ett riktigt bra southern rock-band, en slags elakare variant av Molly Hatchett och Lynyrd Skynyrd. Tyvärr så föll bandet sönder både musikaliskt och medlemsmässigt under 80-talet, så det fula skivomslaget känns klockrent.

Plattorna "No reservations", "Marauder" och "Tomcattin'" är bra. Märkligt nog minns jag inte hur omslagen till dessa ser ut.

Anonym sa...

Mycket bra musik.
Lyssna på live albumet Highway song:-))

A sa...

Det är helt okej att göra sig lustig över gamla skivomslag. Om man vet vad man gör! Du verkar inte ha en aning om vad du gör dig lustig över. Det är grymt fånigt. Har du någonsin hört Blackfoot? Ron Wood - kom igen; bättre kan du. Jag försvarar inte plattan - den är inte bra, men det är så förbannat irriterande att läsa texter av tomtar som gör sig lustiga på andras bekostnad när de inte är på samma sida. En regel: såga omslaget men nämn i så fall något om innehållet. Om du inte vet något om innehåller - ge fan i det. Det är nämligen inte kul att läsa förlöjligande texter skrivna av någon som inte satt sig in i ämnet.

Clabbe sa...

Den här skivan innehåller faktiskt en grymt bra låt som heter "Send Me An Angel". Kolla upp den!