2009-02-22

Bengt Hedin - Lättblandat 4

Detta gäng har varit med förut, men då hette de Hedins! Något förfärligt måste ha hänt för att de övriga medlemmarna skulle gå med på att försummas så fullständigt.

Grundupplägget är enkelt. Fyra till synes mycket milda män står respektive sitter i en gloria av brungrå gas (en nyans som så ofta glöms bort om det inte vore för denna sida), och som så många före dem har de trängt in ett litet bord med knypplad duk och en fet ormbunke i bilden.

Så till kläderna. Det är verkligen inte okej att bära hemskt smala, extremt löst knutna slipsar tillsammans med ljusblå landstingskläder. Skjortorna är otäckt tunna och det förvånar mig mycket att man inte kan ana mörka vårtgårdar i större utsträckning. Byxorna är höga, och i den sittande mannens fall även duktigt strama. Hoben uppe i mitten har samma frisyr som min mor hade kring 1990, ett misstag som sällan upprepas utanför vissa frikyrkliga kretsar samt bland vissa förpubertala pojkar som varken vill klippa sig eller använda någon sorts stylingprodukter.

På tal om den manliga pubertetens inträde anar vi en härligt tunn blond mustasch hos pojken till vänster som står med ett stadigt nyp om penis. Men skenet bedrar! Under skjortärmen anar vi en tatuering, vilket som ni säkert förstår gör honom mycket frän. Kanske föreställer den en snok eller en skridsko.

Bengt Hedin förmodar jag är den ende man som fått en sittplats. Han svettas ymnigt kring munnen, eller möjligen är det en glänsande rand av saliv som löper ner över hakan.

Påhittig titel, tyvärr saknas årtal.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Är det Herr drycks brorsa som skriver igen? Bra kvalitet annars på de senaste efter Panda-specialen.

ctail sa...

Jag efterlyser en analys av namnbytet från ”Bengt Hedins” till ”Bengt Hedin”.

Unknown sa...

Jag tror mig veta...

Efter de tveksamma försäljningssiffrorna för Lättblandat 3 inledde Christer ett myteri med visst stöd från Ebbe och Kjell-Åke. Christer hävdade att "vi måste modernisera oss" och föreslog ett namnbyte till "Chriz's".

Som den handlingskraftige man Bengt är kväste han naturligtvis myterit i sin linda och Christer och Ebbe fick gå från replokalen samma eftermiddag - utan att ens få med sig västarna.
Att Kjell-Åke fick stanna beror mest på att det var hans fru's elorgel som Bengt spelade på.

Men Bengt passade ändå på att byta namn på bandet - så att inga missförstånd skulle uppstå om vem som bestämde.

Anonym sa...

Det finns så många användbara adjektiv för att beskriva någon. Du väljer att använda "frän". Det är sånt som höjer dig över mängden.

Herr Dryck for President!

Anonym sa...

Jag hade väntat mig en liten analys av den Simpsonsaktigt gula huden som skymtar i halstrakten på både den tatuerade killen och han som sitter. Är det en sjukdom? Är det ett lite klantigt retuscheringsarbete med anledning av någon hudåkomma?

Anonym sa...

@anonym

Kan det vara ett järnkors/swastika/pentagram i ett halsband månne som inte bör visas? Hals-tattoo var ju inte riktigt inne på den tiden!

Anonym sa...

Haha, ja helvete, nu har du hittat ett riktigt avgrundsdjupt gräsligt omslag igen. De svenska dansbanden går helt enkelt inte att slå på detta område. Duken, gasen, de menlösa ansiktsuttrycken, kläderna, ja ALLT är verkligen så illa som det kan bli. Man kan inte annat är förakta de som ställde upp på något sådant här, och kanske till och med tyckte att det var ett riktigt "hett" omslag!

Unknown sa...

Jag tycker nog att den där duken ser mer virkad ut än knypplad. Men det är ju en mindre detalj, ful är den i alla fall.
Tack annars för en underbar sida!

Oskar sa...

Är det inte så att man ser bandet genom en gevärspipa riktad mot dem? Förståeligt i så fall.

Tobias sa...

Jag får lov att hålla med "pincett" till fullo! Många är de gånger då jag förundrats och hänförts av Herr Drycks fantastiska formuleringsförmåga! (O Fan, vilken förskräcklig allitteration! Jag lovar, det var oavsiktligt!) Det lyfter liksom ironin till enormt mycket högre nivåer. Häckla andra är lätt, men konsten att göra det med den finess och stil som Herr Dryck gör är en gåva förunnad få.

Anonym sa...

För lite egen kreativitet i omslagsvärlden, testa den här idén:
http://theplanninglab.typepad.com/theplanninglab/2009/02/become-your-own-artist.html

De flesta skulle lätt platsa här också!

Anonym sa...

Helt säker på att tatueringen är en skridsko. Haha!

Så förbannat rolig blogg.

Anonym sa...

Vad är lättblandat? Är det bara lite försiktigt blandat eller är det lättsmält och blandat eller...

Anonym sa...

Angående namnet: kan det inte helt enkelt vara så att s:et föll bort nånstans i trycket? Sen när de fick omslagen i händerna och lade märke till det tänkte de att hur f-n ska det här gå? Men så insåg de vad det skulle kosta att trycka nya omslag, alternativt vilken tid det skulle ta att klistra på lösa "s" på alla omslagen och bestämde sig för att köra på. jag menar, vem bryr sig om en sån "bagatell", egentligen?

Anonym sa...

En bekant i skatteförvaltningen har anmärkt att dansbandens hemska utstyrslar nog delvis var skattemyndigheternas fel - musikerna måste för avdragsrätt kunna göra sannolikt att kläderna inte kunde användas privat. Och, ja, man kan ju alltid hoppas att de inte gjorde det... /Max

Anonym sa...

Hagamannen han uppe i mitten?!?!? som ung?!?!

Anonym sa...

Han som sitter ner liknar en killle i min närhet som jag verkligen avskyr!

Söderberg sa...

Hobfrillan är garanterat son till Hedin. Kolla bara!

Computress sa...

Vad är det som är så "lättblandat"?
Muzaken?
Spriten man behöver för att stå ut?

Och varför håller de så krampaktigt om sina "glockenspiel"?

Anonym sa...

Fotot verkar vara tagen genom en sån där papprör som blir över när all toalettpapper är slut :D