2008-12-29

Orfeo Digital-special

Dagens saga handlar om det Münchenbaserade skivbolaget Orfeo som 1983 släppte en serie digitala inspelningar med klassisk musik av ett antal kompositörer, dirigerade av Josef Bulva.
Ansvaret för skivomslagen lämnade de i händerna på fotografen Gunter Sach, vilket de aldrig skulle ha gjort.
Resultatet blev en hel kavalkad konstfotografier passande i salonger hos kultiverade människor med god klassisk smak. Ovanstående beskrivning är förstås en rumsren omskrivning av idén. Sanningen är naturligvis att det inte är någonting annat än ful smygporr, maskerad genom placering på skivomslag. De nakna kvinnorna har förstås ingenting alls med varken kompositörerna eller musiken att göra, utan är där för ge medelålders män en ursäkt att köpa hem runkbilder på schyssta pattar utan att frugan misstycker allt för mycket. "Nej då, Ragnar tycker ju så mycket om piano och sånt, alla de där skivorna köpte han ju bara för att det var nya digitala inspelningar!"
Vi skall titta närmare på tre av dem.

På det första omslaget får vi nöjet att se en ung kvinna pluta med läpparna mot ett snäckskal, och lite längre bort ser vi samma brud igen (varför pröjsa två tjejer för att visa bröna) klängande på en dirigentpinne av jumbomodell som om det vore en stripp-stång.

På Beethoven-plattan ser vi en dam med olika stora näsborrar som nog var lite dyrare att fotografera i naket tillstånd. Hon ses i förgrunden iförd svart sparkdräkt, och lite längre bort i vit dito smekandes sin tvilling på insidan av låret. Även här finner vi den rejäla dirigentpinnen. För ekonomins skull klippte de ännu en gång in tjejen från förra nakenfotograferingen krälande ute till vänster.

På Lisztskivan står en blond tjej i vit kroppsstrumpa och poserar i en massa rök, och banne mig om det inte är samma bröstmodell igen som sitter och håller om hennes lår.
Osmakligt är bara förnamnet.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vi börjar närma oss en liten kulturgärning. Detta inlägg kändes verkligen avslöjande. Har helt missat denna klassiska mjukporr. Vita kroppsstrumpan var bäst. Om hon varit ensam.

Anonym sa...

Nr 2!!! Halv seger...

Oskar sa...

Stackars herr Vulva. Inte roligt att ha sitt namn i fet stil på de här plattorna.

Magnus sa...

Fast rätt ska vara rätt: Bulva är pianist, inte dirigent. Han har t.o.m en fan-site: http://www.josefbulvasociety.com

Detta ursäktar naturligtvis inte de katastrofala omslagen. Jag hoppas du har en outtömlig källa av dylika skivor. Vi vill ha mer! :-)

Anonym sa...

Man blir direkt livrädd av en del skivomslag. Hade nästan vant mig vid hemska dansdansmusiker, tänk Er en skräckfilm med sådana snubbar. Huh, och nu dessa klassisk musik, Brrr...

Jag vänta på ett inlägg med Heino. Kolla in håret o brillorna. Nästan dracula-aktigt...

http://www.youtube.com/watch?v=QVxisj-rol0

Anonym sa...

Det är ju samma smörja som när man i både Svenska såsom utländska tidskrifter marknadsför bilar, parfymer, resor, kläder mm mm. Speciellt utrikes kör man ju stenhårt med unga tjejer, tuttar o stjärtar. Det obehagliga är att det säljer. Och att det blir större för varje år. Personer som "blondinbella" förstärker de sjuka idealen (bimbon o horan) och blir hyllade som modeikoner när de egentligen borde få gängstryk och ta jobb på Mcdonalds för att lära sig veta hut. Stackars unga flickor som växer upp idag...

Anonym sa...

Tja, säga vad man vill, men riktigt lika katastrofalt som det den svenska dansbandsvärlden producerat genom åren är det uppenbarligen svårt för något annat att vara.

Mattias sa...

Vi är många som knarkar din ordekvilibristik, käre M. Potable. Hur många lär du själv bäst ha reda på. Frågan måtte ha infunnit hos dig: går det ideala att förbättra ytterligare? Du har en plats, du har publik, du kommer ut med ditt budskap... och får likväl gå oantastad fram - FÖRMODAR jag - på gatorna, oberörd av kändisskapets baksidor.
Undertecknad lägger likväl in en intresseanmälan att höra dig i lämpliga radiosammanhang, av typen På Minuten, Spanarna och Sommarpratarna. Såvida du inte hämmas av en obegriplig dialekt? Såvida inte du räds hämndaktioner för de av dig avklädda illa klädda offren för sin egen fåfänga som din blogg kryllar av (cameltoesnoddas tror jag dock inte har någon kraft kvar att hämnas, om han skulle råka finnas i livet). Skulle en dylik karriär gå att förena med anonymitet? Skulle ett avläggande av anonymiteten nagga din katastrofala sidas karisma i kanten? (Ja, jag misstänker det, 25 % av charmen består trots allt i frågan: "Och vem i helvete är Herr Dryck??")
Nå, fundera på saken... Ett anonymt CV till SR skulle kunna sätta fart på saker och ting. Eller en petition från låt säga 50 eller 100 hängivna fulbloggare.
När du börjar närmar dig botten på backen behöver du bara säga till, då lanserar vi dig i nya medier.
För du har väl inte lagt av??? Det har gått oroväckande många dagar sen du drog fram Herr Bulvas bravader i ljuset.

Herr Dryck sa...

Haha, jag får tacka! Jag har inte lagt av på långa vägar, nästa inlägg är skrivet och klar, jag bara väntar lite med att publicera det då långt färre läsare än vanligt har besökt sidan just dessa dagar. Naturliga förklaringen är förstås att många smygläser på jobbet, och då de är lediga smiter de inte in lika frekvent. Siffran ligger ändå kring tusentalet unika besökare om dagen så jag oroar mig inte. Jag har fått ett gäng förslag om att synas i olika sammanhang. Det som fått mig att tacka nej har varit att det antingen inte skulle gå att göra anonymt, eller att det har varit i reklamsammanhang. Jag är alltid öppen för förslag, med dessa undantag. Angående attacker från de omskrivna så får jag ideligen gnällmail från olika håll, men vanligen är det inte från de som faktiskt poserat på omslagen (även om det händer) utan från deras gamla fans, släktingar och folk som känner att hela deras liv ifrågasatts av mina texter.

Tobias sa...

Lite off-topic måste jag få vädra en fundering jag haft länge: Vad i hela friden är poängen med att spela in något digitalt om man ändå skall överföra det på ett analogt medium?

Jag inbillar mig dessutom att man, om man tittar på en sålunda producerad LP i mycket stor förstoring, kan se de små rätvinkliga hack som dylik diskretisering (digital inspelning alltså) ger upphov till. Någon som undersökt detta?

Mattias sa...

Med tanke på den myckna maten och brännvinet därtill så får man förstå om många väljer att ta ledigt från otäcka färgkombination och feta frillor för en tid. Jag är inte den som vill försöka styra ditt bloggande, men har du tänkt på att en mjukstart på det nya året kanske vore humanast? Visst är julskinkan i medicinskt-tekniks mening redan smält, men emotionellt vete fan om särskilt många kommit över julen så tidigt på åren...
Gå ut lite lugnt nu, OK?

Mattias sa...

En annan förklaring till att folk uteblir från din blogg under julhelgen skulle kunna vara att de har ett liv, och det är ju egentligen en ganska trösterik tanke. Om det inte vore för dess tvilling: de kommer nu tillbaka till jobb som suger och som de gör allt för att smita ifrån, de drar sig inte ens från att minnas Curt Haagers orkester, bara de slipper ifrån sina enahanda arbetsuppgifter.
Du (vi säger väl du?), de där gnällmejlen från purkna barnbarn, de vore ju väldigt skojigt att få ta del av... Vad säger de egentligen: "VARFÖR låter du inte min fina farfar vila ifred, VEM har inte någon gång begått ett klavertramp?" Eller FÖRSVARAR de klädvalet? De kan rimligen inte vara så konspirationsteoretiska att de anklagar DIG för att ha haft något med detsamma att göra?? Du kanske tog många av dess bilder på 70-talet för att vi skulle ha något att skratta åt på 2000-talet; tror de det?

Anonym sa...

Den där fotografen Günther Sachs är ju en megasuperkändis.. men av nån händelse var inte de där bilderna med på den synnerligen stora Sachsutställningen som jag såg i Leipzig i juni 2008. Den som vill veta mer om Günther kan kolla: http://www.gunter-sachs.de/
Han har plåtade världens alla fotomodeller, vann os medalj i BOB, och var gift med Birgitte Bardot...

Anonym sa...

Boken om utställningen:
http://www.gunter-sachs.de/bilder/leipzig/buch-leipzig-2008.jpg

Anonym sa...

Ett bildspel från en tysk tidning: http://www.stern.de/unterhaltung/fotografie/:Retrospektive-Gunter-Sachs-Playboy-Ausl%F6ser/652905.html?cp=1

Neurotica sa...

Den här sortens smaksnedtrippar finner man ofta hemma hos människor som gillar den värsta sortens Rodney Matthews-konst.Rosa enhörningar,reflekterande glober som svävar över hav och sådant.
Karlns namn var ju bara obetalbart,jag behöver förstås inte upprepa vad det låter som.