2008-12-07

Lill-Nickes - Liljor

Säger man inte att man petar upp en pinne i brasan?
Här har vi ännu en kille, ute på vänsterflanken, som har satsat på att raka fram en anti-Hitler! Mannen i mitten ser väldigt liten ut jämfört med de andra och trollet till höger om honom har en klassisk charterlook, efter allt för många timmar i solen och gratisdrinkar vid informationsträffen.
Idag blev det underbart och kort, men nästa inlägg... Då ni!
(Någon som kan gissa vad som väntar då?)

37 kommentarer:

Anonym sa...

Kommentar nummer 1. Varsågoda att fortsätta nedan.

Anonym sa...

Hmm, ser jag ett stavfel månne, eller är det jag som inte fattar? Jag syftar på låten "Seeman". Är det den engelska glosan för sjömän dvs seamen de menar eller ihopskrivning av see men!?!?

Oskar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Dra mig baklänges. Även dessa gossar i Lill-Nickes är ökända inom den kriminella världen. Den mörkbuskige mannen i mitten kallade för Svarte-Stefan innan han halkade in i dansbandsvängen. Till höger om honom sitter en känd kassaskåpssprängare. Och mannen längst ute till vänster är ingen mindre en Jan-Erik Olsson ifrån Norrmalmstorgdramat.

Nja, Lill-Nickes är allt annat en sjönsjungande duvungar...

Anonym sa...

Lill-Nicke borde ju av storleken att döma vara han i mitten. Ja, han ser faktiskt lätt kriminell ut. Dessutom verkar han liksom vilja gömma sig. Kan det ha varit han som oljade in sig och smet ut genom ventilationen, typ 12x12 cm ,på 70-talet?..

Med örat mot rälsen sa...

Om de är kriminella måste de ha stulit liljorna för några sådana ser inte jag på bilden.

Anonym sa...

Herr Dryck förvarnar om sitt nästa omslag, något som verkligen inte kommer att vara "underbart och kort". Det motsatta innebär något som är "vidrigt och långt"...
Vad kan det vara...???

Anonym sa...

Nej, det rör sig inte alls om ett stavfel, Fredrik! Lill-Nickes gör en cover på Lolitas 60-talshit Seemann, laß das Träumen.

Kanske är det därför de är avbildade med havet som bakgrund på omslaget?

Anonym sa...

Man kan lita på Fristads. De gör alltid slitstarka kläder.
I låten petas pinnen in i brasan, åtminstone sjöng Mats Rådberg så i originalet. Oklart vilken brasa, dock.

Anonym sa...

Hahahaha natt sa fruktanvart.

Anonym sa...

Det blir ju stavfel ändå. Antingen seaman eller seemann, inte mitt emellan. Finns ju engelska "semen" också, som kunde ha något med pinnen i brasan att göra...

Anonym sa...

Haha. Den skule jag vilja ha på väggen i en sån där tavelram som jag såg på PetSounds.
www.frame33.com

Anonym sa...

Kan det vara nåt med Ludgo-Pelles på gång kanske? Eller har du hittat nåt helt nytt slags styggelse i nån back?

Anonym sa...

Så spännande! Är det nåt jubileum på g tro?

Anonym sa...

Nr 2 från höger sitter verkligen som att han har en lång tjock pinne rakt igenom kroppen. Det kanske var därifrån de fick titeln?

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att han längst ute till höger ser ut som den där pajsaren schulman? Han som är känd, fast ingen vet riktigt för vad.
Och inte att glömma att gubben bredvid honom har något väldigt skånskt över sina ansiktsdrag.

Veronic@ sa...

Hahahaha! Detta var en riktigt kul sida! La dig som favoritblogg, hoppas det är ok.

Tack frö en kul stund, hoppas det kommer fler.

//Veronic@

Anonym sa...

LillNickes som sedemera bytte namn till Nickers (elller något liknande lika fånigt, hade stor fanklubb och sålde träningsoveraller med bandloggan på) är från Halmstad och jag ärganska säker på att fotografiet är taget vid Tripsängen brevid stranden i Haverdal. Själva "LillNicke" som inte alls heterNicke/Niklas (hans far var Nicke med halva dansbands/folkmusiker-Sverige) bodde där ute. Kapellmästaren drev för övrigt även en dragspelsverkstad i hemmet.

Killen som sitter som tvåa från vänster är min mors kusin och han jobbar numera som musiklärare i stan, bandet är upplöst sedan ett antal år och LillNicke spelar istället med i "änglakören".

Sök gärna upp deras första skivor, då de fortfarande hade KNÄTOFS!!! och det trakterades dragspel samt fiol på skivorna.

Sofie sa...

Ha ha, skön sida! Har suttit här för mig själv och fnissat och frustat!!

Anonym sa...

Låten Seemann skrevs av Werner Scharfenberger, som var tysk, så seaman kan vi glömma direkt. Ibland ser man låten stavas Seeman, men det korrekta (och klart vanligaste)bör vara Seemann. Jag vet inte när första versionen spelades in, men t.ex. Towa Carson gjorde den på svenska redan 1960. Den svenska texten skrevs av Åke Gerhard, eller "Ben Hur" som var hans textskrivaralias. Nu blev det musikhistorielektion IGEN, men ni får helt enkelt stå ut...

Kai sa...

Är det bara jag som tycker att den milda blå tonen på overallerna bör kommenteras? Fluorescerande kornblå.

Anonym sa...

Herr Dryck, jag hoppas och tror att det till jul kommer en dansbands- (eller möjligen hardrocks-)version med härlig, smakfull (nåja) julrekvisita...

Janne: Det är kul att du bidrar med musikhistoria!
(Var det förresten inte Peter Alexander som sjöng in den tyska, sliskiga versionen?(Alla versioner är f.ö. sliskiga) Eller var det "Junge, komm bald wieder"? Viktiga frågor som söker sina svar... :-) )

Anonym sa...

Just "Peta in en pinne i brasan", är en låt som ligger mig kallt om hjärtat. Väldigt kallt. Med risk att låta som en hurtig feminist, så är den de facto rent kvinnofientlig. Antingen så har jag rätt (läs texten och avgör själva) eller så var det bara för att jag fick den presenterad för mig när en halvfinsk fyllgubbe sjöng den på vikingline cinderella på ett mycket aggressivt och ondskefullt sätt. Jag var tvungen att hämnas hans mans-gris-het genom att springa opp och dra en blondie-låt utav bara helvete. Så det gjorde jag, och vann hela jävla karaoke-tävlingen.

Anonym sa...

Om jag inte minns fel är det amerikanska originalet "another log on the fire" eller nåt ditåt en dundrande ironi MOT mansgriseriet. Eller?

Anonym sa...

Den kryssningen skulle man varit med på!!! Bara tanken på den där alkoholiserade, aggressive sångaren får mig att gå igång!
Denne halv-finske man (vad var den andra halvan?) framför alltså denna harmlösa gamla country-dansbandslåt på ett sånt "ondskefullt" sätt att bara en poplåt av middle-of-the-road-gruppen Blondie kan återställa ordningen! Ja - Jösses , jag skulle ge vadsomhelst för att få varit med...

Anonym sa...

Skorna! Det har sagts förut men det tål att sägas igen; Varför inte synka skorna när man har lagt ner så mycket(?) jobb på resten. I detta fallet har dessutom nr 2 och nr 3 riktigt läbbiga skodon. Skitiga, alltför väl använda, säkert illaluktande och helt i otakt med den gulblå dressen (f ö officiell fritidsdress
för våra olympier Munchen-72).

Anonym sa...

Lill-Nickes är mina favoriter och jag har gjort en sida
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lill-Nickes
Jag har alla deras inspelningar, men önskar Lillsjösvänger och Nyanser-1(med sentimetal yourney) på kassett så att jag kan ta med mig musiken ut.
Eventuella köpare kan kontakta mig via min blogg
http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
mvh
biskoppen

Anonym sa...

LP:n Liljor, som för övrigt är mycket bra, är den enda inspelning som Lill-Nickes gjorde i Halland, närmare bestämt i Studio 38 i Getinge.
Trevligt att Lill-Nickes uppmärksammas även om det hos herr dryck är negativt.
Alla orkestermedlemmarna är skötsamma människor.
mvh biskoppen

Anonym sa...

Hallå hela världen!!! Kolla ovan!
Signaturen "Biskoppen" saknar tydligen en kassett med Lill- Nickes. Det är deras Doom-platta
"Senti-Metal Yourney", ni vet den med Candlemass-covers. Har ni en kassett över så skicka den.

Anonym sa...

p.s. alla orkestermedlemmar har gått ur svenska kyrkan.

Anonym sa...

Ursprungsmedlemmen Sven-Arne Olofsson är med i Svenska kyrkan då det är hans arbetsplats.
Två andra ur ursprungsuppsättningen lirar numera ovan där.
Den fjärde som är den enda kvinnan har slutat med sin senaste orkester.
Dessa TVÅ mk saknar jag;
LILLSJÖSVÄNGEN
NYANSER(med sentimental yourney)
Däremot har deras största fans utgått ur Svenska kyrkan, dessutom två gånger, gör om det den som kan.
Dessutom har han utträtt ur Baptistförsamlingen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lill-Nickes

Anonym sa...

En sex nidrader om Lill-Nickes av herr dryck tyder på att han eller hon tycker konvolutet är bra.
Annars brukar dryck kommentera med många mer rader.

Anonym sa...

Otroligt osmaklig blogg. En av de personerna på bilden är faktiskt min Pappa som gick bort för några år sedan. Att bara sitta och skriva sån skit visar bara på en otrolig brist på respekt. Är det inte bättre om du lägger ut en bild på dig själv som du kan kommentera. Men att skriva om helt okända personer (för dig) är helt sjukt, du vet ju aldrig vem som läser det. Jag med många andra tar riktigt illa vid oss!

Per sa...

"Seeman" är givetvis en originallåt skriven av Nicke själv. Långt senare gjorde Rammstein en cover på denna låt, den finns på deras album Herzeleid, men då med den korrekta tyska stavningen "Seemann"! Rammstein har på detta album också en låt som heter "Wollt Ihr das Bett in Flammen Sehen", en uppföljare till "Peta in en pinne i brasan" och som återger vad som hände när pinnen trillade ur brasan och hamnade i sängen. Se där, en föga känd koppling mellan svensk dansbandsmusik och tysk hårdrock!

Stefan sa...

Egentligen var dom väl ICA handlare hela bunten som gick direkt från butiken upp på scenen utan att byta kläder......

Anonym sa...

Underbara Lill-Nickes som vi dansat till så många gånger på Havsbrus i Skummeslöv bl a. Mycket tråkigt att läsa att Dan gick bort 2007. Om någon ur bandet läser detta, så skickar jag en hälsning till er alla. Hoppas att ni sållar bort allt skit som f ö skrivits här ovan. Måste vara någon som varit väldigt avundsjuk på er. "Nyanser" tillhör klart mina favoriter, men det finns många fler godbitar.

Anonym sa...

Det här katastrofala omslaget var orättvist behandlat. Det här kan man doktorera i!

Snubben längst till vänster i bild har alltså sitt digitalur på höger arm. Åsså det där med skorna, som vanligt, fast värre här än vanligt. #2 från höger är allvarligt barnprogramledare eller nåt lik.

Och det är inte ens början, ni får köpa boken.