2008-12-29

BEPERS! - Blandat för Dej

 
Låt oss börja uppifrån, med titeln med andra ord. Om man på gammalmodigt och hövligt sätt skriver "Du" med inledande versal borde man väl lämpligen skriva "Dig" istället för "Dej"? Men det är en mild liten kritik, det som stör mig hejdundrande mycket är att de inte fyllt i bokstäverna ordentligt! Det vet väl alla som någon gång suttit i skolbänken och under fasansfull tristess fyllt i bokstäverna på sitt spiralblock eller av skattemedel bekostade skolböcker som skulle återlämnas i nyskick vid terminens slut, att man utan undantag skall fylla i bokstävernas "hålrum" med bakgrundsfärgen? Se på a, n, d, a, m och d, och sedan värst av allt, mellanrummet mellan R och S! Irritationen är så stor att jag instinktivt ser mig om efter en blå penna för att åtgärda de oförlåtliga felen i färgläggningen.

Titeln är kantad av gula davidsstjärnor av godkända mått, färdiga att klippas ut och fästas väl synligt på era vardagliga ytterplagg.
Så till själva bandet. De sitter/ligger härligt avspända i gröngräset iförda underbara glänsande skjortor. Typen till vänster har medeltidslugg och en aning korta ärmar, och kisar lyckligt i solljuset.

Näste huksittare heter Jan Rippe och är känd från Galenskaparna, han har trevlig skepparkrans och medaljong, och kisar lyckligt i solljuset.
Den liggande pysen har ett hår som inhyser respekt i vem som helst. Det föreligger år av träning för att behärska ett sådant fluff, och inte minst så krävs det idag licens för att få bära en frisyr med sådan volym på allmän plats. Trots råcoola pilotbrillor kisar han lyckligt i solljuset.
Den siste mannen placerades utanför solljuset. Han sitter och fryser i skuggan och den rosigt friska tonen vi sett i de övrigas hy har här bytts ut mot en gråton som man vanligen finner bland pestsjuka människor i medeltidsfilmer samt hos vargkusinerna.
Skorna matchar givetvis inte, det gör de nästan aldrig trots i övrigt unison klädsel.

1979.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Ett ovanligt dåligt namn. Man vill liksom instinktivt säga "Beepers" men ska istället krysta fram ett enkelt e i första stavelsen. Kanske är det en sammandragning av "Beppe Wolgers", fast då hade det väl blivit "Beppers" vilket faktiskt hade varit lättare att säga. Hur som helst, tack Herr Dryck för en enastående websida och ett fantastiskt katastrofalt år! GNÅ!

Anonym sa...

Jaha, jag visste det. Även dessa gossar har ett kriminellt förflutet. Om ni tittar riktigt noga på mannen längst till vänster ser ni att det faktiskt är Clark Olofsson. I den undre världen är det allmänt känt att Clark då och då gästspelade i olika dansband.

Oskar sa...

Håller med förrföregående talare. Mycket mycket dåligt namn. Hur har de egentligen tänkt sig uttalet? Utropstecknet förbättrar inte heller det hela men verkar ha varit en genomtänkt och konsekvent linje:

http://www.svenskadansband.se/img1607.htm

Anonym sa...

Låter konstigt att utala namnet, krystat .
När e:na ska utalas långa .
Som om det skulle sitta en astrof över ena , som i Franskan .
Bépérs...

När man utalar det högt låter det som om man sitter å trycker ,hård i magen på dass .

Anonym sa...

Gott nytt år, Herr Dryck, och tack för alla de gånger då jag skrattat så jag trillat av stolen...

Vilket jävla band döper sig till "Bepers", anyway?!

Anonym sa...

Är det inte två galenskapare med till och med? Den halvliggande mannen nedtill måste ju åtminstone vara kusin med Per Fritzell om det inte är herr Fritzell himself med extravagant frisyr?

Anonym sa...

Det vilar en tung slöjdlärar-varning över de tre övre herrarna.
Bandets Don Juan, som verkar trivas bäst liggande, väntar fortfarande på en signal från Bert så att han kan gå solo.

Anonym sa...

Den liggande typen med håret utstrålar våldsamma nordkoreansk diktator-vibbar. Så där skulle Sveriges överhuvud se ut om landet var en kommunistisk diktatur.

Patrik Stigsson sa...

Vill bara instämma i alla superlativer. Herr Drycks arbete är vackert, nödvändigt och värt allt beröm. / Patrik

Anonym sa...

Även efter att ha sett de gula judestjärnorna (seriöst, vem tyckte att det var en bra idé?) och det dumtöntiga bandnamnet i lika dumtöntigt typsnitt (mitt IQ sjönk med 10 bara efter att ha uttalat det för mig själv i mitt huvud) trodde jag i min enfald att jag skulle kunna hålla tillbaka nyårsaftonens middag, men den överläppsfjuniga munken i skitställning och den könsförvirrade playboyen i pilotbrillor blev bara för mycket! Nu vill jag spy!

Anonym sa...

Var bakgrundsfärgen till första albumet måhända gul?

Anonym sa...

är det inte så att även mannen i skuggan kisar. jag tycker nog det... han kanske tror att det är snyggt o coolt att kisa även om man inte har nån anledning. han kanske har snöat in på gamla western-rullar med clintan o lee van cleef som i brist på repliker kisade hela filmer rakt igenom för att i alla fall göra nånting för sina gager. om man lirar i ett band som heter bepers kommer man dock inte undan det faktum att man är riktigt rejält ocool. ingen som helst ide att kisa med andra ord.

Anonym sa...

Bepers---kan det vara det fulaste dansbands-namnet nånsin? Om det ändå hade varit Bo-Pers så hade det åtminstone funnits någon dans-bandslogik i det hela. Men Bepers........

Hans Svensson sa...

Det ovanligt fula typsnittet (som bandet faktiskt skapade själva) blev faktiskt deras stora lycka då de sålde rättigheterna att använda det gemena "e" till spelföretaget Namco 1979. 1980 använde Namco bokstaven som den lilla punktätande figuren i spelet PacMan. Tack vare de sålda rättigheterna användes typsnittet aldrig mer av Bepers.

Anonym sa...

Hans: Eftersom det inte är sant var det inte roligt.

Anonym sa...

Du anonym som dissade sign "Hans".
Med all respekt, allt som är roligt måste väl inte vara sant. Tvärtom är det väl så att det mesta och det bästa som skrivits i genren humor/satir, från Voltaires "Candide" fram till våra dagars Stå-uppare, är osant, till-spetsat, överdrivet och rent lögnaktigt och just därför så kul.
Jag ser "Hans" inlägg som satir. Och i satir får man gärna fara med osanning och till och med misslyckas. Du har naturligtvis din fulla rätt att tycka att skämtet var trist och dåligt, men det har alltså inget att göra med om det var sant eller osant. God fortsättning på det nya året, allesamman!!!

Anonym sa...

Du anonym som svarade anonym som dissade sign "Hans": Sug kuk.

Sir Elof sa...

Det finns grader i helvetet!
Bepers ligger "pyrt" till.

Kan namnet kanke vara en blandning mellan Bennys o Pers?
Terrible ändå...

Anonym sa...

Texten i stjärnorna får mig att tänka på frågan "Tar hon den i 2:an". En riktig skitskiva m.a.o.

För övrigt hatar jag alla anonyma inlägg.

Kung Erik sa...

Först funderade jag en vecka på vad fan en "beper" kunde vara för något... SAOL teg, National-encyklopedien teg och naturläran teg. När den plågsamma tanken inte ville lämna mig så tog jag och zoomade in omslaget och detaljstuderade skiten. Svaret fanns hela tiden där; figuren nere i mitten är en beper.

Anonym sa...

Klart fan att de är perverts hela bunten, varför skulle man annars kalla en skiva för anushål?! (2:an)