2008-11-07

Zenits - Fröken vår

 
Ojojoj. Var börjar man?
Vi kan väl börja med namnet. Den verkligt uppmärksamma läsaren känner igen namnet Zenits, och mycket riktigt har de varit med förut. Inlägget hette "Hösten är här" och välkomnade er tillbaka från sommarferierna. Eller har de varit med förut? Zenits har varit med förut, men vart har alla de underbara bandmedlemmarna tagit vägen? Den enda som uppenbart är sig lik är den lite kraftigare av gullungarna, som poserade med glasögon på den gamla bilden. Men de andra? Jag är förvirrad.
Så till logotypen. Sist vi såg Zenits använde de en kantig logga som såg ut att ha ritats under en fartfull tur i radiobilarna, vilken de nu övergivit till förmån för ett helt sjukt typsnitt (som påminner om det som prydde "Markus" skiva för inte så länge sen). Det ger en obehaglig känsla som för tankarna till Barbapapa, trögflytande kroppsvätskor och Ghostbusters. Barndom helt enkelt.
Kolla in blicken på den mörke killen, den är så fantastiskt intensiv! Jämför den gärna med blicken hos mannen längst till höger, där har vi en blick som förmedlar det gutturala flåsljudet "öuhh".
Slutligen vill jag be er att titta lite extra på pojken nere till vänster, som kör den tidlösa moven där man biter sig i tungan och för in hakan mot bröstet. Ingenting i hela världen är så sexigt som det, och med andra ord finns det heller ingenting hetare än han.

18 kommentarer:

Grubblande Han sa...

Äntligen har du haft tid att släppa loss din stilistiska förmåga i mer välartikulerad text. Jag bifogar skratten som tack.

Extremt skarpsynta iakttagelser om blickar och ansiktsuttryck! Inte minst om tungan och hakan.

Anonym sa...

Härligt Hr Dryck!
Det skulle vara kul med lite exempel på titlarna på skivorna ibland. Antagligen finns "Fröken vår" med, men vad finns för andra läckerheter att fresta med?
/Buster

Anonym sa...

Jag vill skänka dig min skiva med Nya Zenits! Den är helt fantastisk och den vill ha ett nytt hem. Du behöver den skivan. Den behöver dig.
elinberg81@gmail.com

Anonym sa...

Detta fotot ser mer ut som kort på en Dag Center grupp a´la Köping än ett skivomslag.

Angående tung-bitaren så kan det vara så att han läspar kraftigt och säger sssssmile i kortögonblicket.

Anonym sa...

Och sigillet till höger kallar detta "en kvalitetsprodukt". Underbart.

Barbro Binda sa...

Typsnittet och dess färg får mig att känna smaken av majonnäs. Tur i alla fall att gossarna hade vett att knäppa skjortorna så man slapp åsynen av ludna små hängbröst med guldkedjor.

Unknown sa...

Haha! =)

Anonym sa...

Den mörke killen, tvåan från vänster upptill, synes mig vara komikern Sacha Baron Cohen (eller vad han heter).

Simon sa...

Och, värt att nämnas, syns en ung Anders Eklund till höger.

Anonym sa...

Vad spännade! Tydligen var det på bandmedlemmarna i Zenits som karaktärerna i That 70's Show grundade sig på. På bilden ser vi "orginalen" till karaktärer som Fez, Kelso, Hyde och Eric.
Även Donna finns med vilket känns fint.

Tråkigt att man i tv-serien valde att casta mindre bildsköna skådisar.

Med örat mot rälsen sa...

Underbar bild! 70-talet var verkligen sinnesbilden för uttrycket "come as you are".

Bach - Beegees sa...

Mm, jeg tror han helt til høyre er en casanova, en kvinnebedårer av rang. Det blikket er et "Come and get it"-blikk!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hahaha, det ser ut som att de har grupprunkat ut namnet på omslaget!

Anonym sa...

Göran Stangertz heter liraren längst t h., fylleplufsig efter allt festande med Brost o Ramberg.
Dom två rödhåriga är väl bröder, eller...? Han svarthåriga är ju från Creedence Clearwater Revival!
Skönt gäng!!!

Kocken sa...

Hörru gnällis ta och se över din bakgrundsfärg, det går ju knappt att läsa som det är nu. Ingen kontrast. För exempel se länk.

Anonym sa...

Killen uppe till vänster är ju Howard Moon från The Mighty Boosh. Så det var här han började innan han fastnade i jazz träsket.

Anonym sa...

Åh! Killen längst bak ser ju ut som en yngre variant av den störtsköne Jan Bergqvist, han som var programledare för det underbara barnprogrammet kroppen - RIP. *sakna*

Kroppen: http://www.youtube.com/watch?v=JFsrfhC_hLU