2008-11-08

Kalorijakten

 
Plötsligt blev det roligt att motionera! Vem kan klaga på vatten-och-damm-dieter och höfthävningar när man ackompanjeras av detta underbara gäng karlar? Fyra män i strumplästen skall göra ditt kropp till ett tempel och din kondition till en aldrig sinande flod av ork och potens.

Den förste av männen står på ett sätt som aldrig någonsin är att rekommendera. Jag syftar naturligtvis på dragspelaren till vänster. Knäna böj, häcken ut, magen fram med imponerande svank, axlar bak och bröstet fram. Att som lekman ge sig på en sådan ställning utan handledning av proffs kan leda till en otäck skelettlåsning som man aldrig kommer ur. "Gör inte sådana miner, du kan fastna sådär" har vi alla hört i vår barndom, och mycket riktigt finns det kroppsövningar som kan leda till en livslång stelhet. Dragspelaren uppges ha fått åka stående i Flumeride förra sommaren efter en lång diskussion med säkerhetspersonalen och uppvisande av invaliditetsintyg.

Näste karl är gul, och var lyckligare än någonsin tidigare i sitt liv i ögonblicket då bilden togs. Han uppmanar den manliga publiken till alternativa motionsformer genom en subtil gest med högernäven.

Näste man knäfaller och har ett ansikte som uttrycker just en mild fromhet. Detta är mannen som kan antas leda avslappningövningarna med sin trygga mullrande stämma och noppiga sockor.

Den siste mannen sitter på golvet med sin kära fela, och är bara god och mysig. Inget ont kan någonsin sägas om den mannen, och han är inte på något vis anledningen till att omslaget blev katastrofalt. Jo just det, de propra rutiga herrstrumporna ihop med den randiga Adidasdräkten. En dräkt som förresten säkert skulle kosta en och annan spänn om den lades ut på eBay idag.

1978.

26 kommentarer:

Anonym sa...

"Subtil gest" - mannen i gult försöker spänna en helt obefintlig biceps muskel, en övning som lätt blir löjeväckande då överarmen snarare är konkav...

Anonym sa...

LYSANDE bild! Du har överträffat dig själv denna gången!

Anonym sa...

Visst är det väl två svarta, en gul och en blå dräkt? Ska det vara så svårt att antingen köra samma färg över hela linjen eller ge alla en egen färg? Vi har ju sett detta så många gånger förut på den här sidan... sedan undrar jag om Adidas har varit med och sponsrat skivan. Sorgligt.

Lage R Blad sa...

Kanotmjölk drickes av valter
man i gult spelar flöjt
alla dansar de runt

Är de bröder de två
heta de samma
ja, varför inte
kanot

Vardagen i Smygehuk
är den sig lik
en gång vann jag på lotteri

Fler dikter:

http://www.lagerbladpoesi.blogspot.com/

Välkommen.

Anonym sa...

Jag känner igen dragspelaren från kastratcombon BeeGees, nog fan heter han Gibb i efternamn...

Anonym sa...

En annan skrämmande grej är att skivan faktiskt ser rätt vältummad ut. Är det alltså nån som faktiskt har gympat till det här?

Anonym sa...

Ursäkta, men jag kan inte undvika att reagera på de svarta overallerna med vita ränder. Jag har en precis likadan som jag använder vid fysiskt krävande aktiviteter, som att cykla till jobbet. Skulle den redan ha blivit antik?

Anonym sa...

Vill här tipsa om Dick Zetterströms:

http://www.dansbandskort.net/galleri/displayimage.php?album=4&pos=83

Fast det allra bästa omslaget med dem är till albumet "Välj, men välj det rätta"

Anonym sa...

Trillade precis in här, och har haft så vansinnigt roligt - helt underbart!
Kommer definitivt att hänga här en hel del. Nu ska jag börja läsa ikapp lite.

Anonym sa...

Sexy pose av killen med Dragspel. :]

Jag saknar verkligen 70-talet. :|

Anonym sa...

Jag är lite rädd nu.

Anonym sa...

Jag har för mig att Bröderna Lindquist spelade på 70-talet i tv-programmet "Nygammalt" eller vad det hette med Bosse Larsson som programledare. Programmet stämplades som trivselfascism av känsliga personer.
/Buster

Anonym sa...

dragspelarn är en stjärtis.

Anonym sa...

glömde en sak. de lirar, dansar,
motionerar och bränner kalorier.
men framförallt; de luktar fotsvett. svår gubbsvett.

Anonym sa...

Kan det betyda något att skivan gör reklam för ogräsbekämpningsmedlet Round up? T.ex. "motionera gärna i din trädgård i bara strumplästen - du går säker för ogräs eller rentav gräs i varje form"

Anonym sa...

kan inte nån lönnmörda den där lagerbladspoeten

Anonym sa...

Dragspelarposen tar jag till när man släpper en rökare.

Andrea sa...

*dör*

Anonym sa...

Inte visste jag att Julian McMahon

(se http://www.exposay.com/celebrity-photos/julian-mcmahon-the-55th-annual-primetime-creative-arts-emmy-awards-arrivals-prF2w8.jpg)

innan han blev hunkig plastikkirurg i "Nip/Tuck" hade haft en karriär som gul medlem i ett gäng med mysfarbröder.

Anonym sa...

Skönt namn på bandet! Före sin tid?

Mattias sa...

Att du låter violinisten så totalt komma undan är verkligen en oväntad effekt. Som i nån stumfilmsrulle där huvudpersonen bara SKA in i huset och ge sig fan på det... Han rusar rakt in, och nån därinne i sista stund rycker upp dörren, som går inåt... och det finns en dörr till på andra sidan, som han rasar ut igenom igen. Åtminstone var jag tvungen att läsa två gånger: "lät han han faktiskt fiolfarbrorn komma undan?" Ja, tydligen, och du ser, inspirerad av dig kan inte heller jag hitta på något värre att säga om honom än farbror, och det lär han ju tåla, om han skulle råka vara i livet.
Där visar du prov på extremt god balans, Herr Dryck, men vi andra drattade mangrant på ända. Åtminstone jag.

Joakim sa...

"Dragspelaren uppges ha fått åka stående i Flumeride förra sommaren efter en lång diskussion med säkerhetspersonalen och uppvisande av invaliditetsintyg."

Kanske de roligaste rader som någonsin skrivits.

Anonym sa...

Tack snälla herr Dryck. Det var länge sedan jag skrattade så gott åt något jag läst.

Chrille the King sa...

Och så här låter det när gubben med dragspelet lirar live

http://www.youtube.com/watch?v=FFyHukBkmFY

Anonym sa...

Är det bara jag som ser att han har utslitna lågbudjet sockiplast? Ni vet, dom som var med små plastpluppar i stället för heltäckande plastdel? :-D

Anonym sa...

Gubben som utmattad sitter på marken och inte ens orkar lyfta sin stråke, har sitt armbandsur på höger arm. Varför då???