2008-11-05

Bibellandet med Lennart Swahn

Jag var bara tvungen att leta upp denna gamla pärla då en läsare påpekade den mittersta av Juni-71-karlarnas likhet med Lennart Swahn. Inte främst för att omslaget är illa kladdigt målat utan för att det känns som en så märklig idé från början. Lennart Swahn av alla människor läser ur bibeln för barn, en sådan skiva kan man bara inte låta bli att köpa när man hittar den. Nu kommer säkerligen en del läsare av den bittrare typen klaga på att omslaget inte är fult nog, men det skiter jag faktiskt i från djupet av min stjärt. Nästan 200 omslag på denna sida är fula som stryk, och jag tycker denna platta är hur kul som helst.
1982.

26 kommentarer:

Isidor sa...

De bittra har tvärfel. Det här var precis helt fruktansvärt gräsligt, och till skillnad från alla dansbandsplattor som BARA är fula, är det här vidrigt på många plan, framförallt eftersom det handlar om vidrig indoktrinering av små barn.

Bara på dem!

Anonym sa...

Varför har dom tuttat på en julgran? Var i bibeln står det? Brinnande buskar har jag hört talas om, buskar som brinner, men inte bränns av en magisk eld (som är Gud, ju). Men en julgran i högan låga?

Katastrof.

Anonym sa...

Lägg även märke till dromedarerna och zebrorna som promenerar tätt efter en flod av bajs.

Anonym sa...

Hur rätt har du inte, Isidor, uschligheter på många plan! Målningen ser ut som om den var gjord av någon som fullgjort NÄSTAN hela korrespondenskursen i teckning; fula människor och djur, fula perspektiv, fult motiv samt felstavningen uppe till vänster. Julgranen till höger ser ut att vara klädd med en sort brandgula korvar, eller möjligen bananer.
/Buster
Länge leve fuldomen!

Petter sa...

Lejonet är skitfult. Vad är det där för något till vänster om dromedarerna? En ren? Finns det några såna i gamla testamentet? Proportionerna mellan filurerna som bygger på Babels torn och djuren där bredvid förtjänar också lite uppmärksamhet.

Det otäckaste på omslaget är ändå, naturligtvis, de ord som förklarar för oss vad som finns på skivan. Det skrämmer.

Barbro Binda sa...

Sanslöst i hela sin fulhet! Ministreckgubbarna på trappan är verkligen effektfulla. På tal om det, efekter...vad är det?

Anonym sa...

Stöd tältmissionen genom att köpa denna LP-skiva.

Anonym sa...

Är det möjligen det lutande tornet i -- Babel...?

Anonym sa...

Apropå ingenting igen: tänk, Jan-Inges hittades på apbloggen häromdagen (med mördande kommentarer som endast överträffas av Herr D.). Grabbarna är på god väg att bli stora i Amerika.

Med örat mot rälsen sa...

Ser ut som streckgubbarna på andra nivån av det där lutande tornet har börjat bråka sinsemellan.

Sen undrar jag över fåglarna som flyger in i bilden från vänster; är det gamar eller papegojor?

Anonym sa...

Gött!
Jag vill höra dessa "efekter"!

Tobias sa...

Hehe, jag upptäckte inte ens stavfelet, ety jag stirrade mig blind på den gräsliga typsnittskombinationen i titeln!


Snowroller: Jag kan ha fel, men jag tror att människorna i berättelsen om Babels torn började just bråka med varandra, eftersom de inte förstod varandra.

Anonym sa...

Mitt ex hade boken, hennes föräldrar var (liberala) frimicklare. Det fanns små pyssel efter varje kapitel, t ex: Bygg en grav i din trädgård som du öppnar så att Jesus har återuppstått.

silverbeak sa...

Precis! Det är klart den passar in. Den är dunderful! Kör hårt Hr D!

Anonym sa...

Ibland blir det lite fel när man blandar detaljer från en massa olika berättelser i en och samma bild, särskilt om man inte bryr sig om skalenligheten. Babylonierna är ju små som grådvärgar i jämförelse med djuren, för att inte tala om kung Salomo eller Josef eller vem det nu är till höger.

Anonym sa...

Angående Babelstorn, så bestraffade Gud människorna med att ge dom olika språk (vilken kass bortförklaring av Kristendomen)för att de byggde torn upp till himlen utan bygglov från Herren..

Anonym sa...

ja, det är bättre å avskaffa LAS. HD dom om outsourcing är ju i den andan. Sen EU reglerna likaså. Människor har också rätt (i grundlagen med tillhörighetsförbud i organisatio jfr dop etc). Grupptalan. Jfr alla sossar som så empatiskt hävdar välfärdssamhället - men det är ju ingen brist på människor som engagerar sig för det (då blir det ju resultat beroende på metod att organisera). Högern har ju sina blinda fläckar= tänker på sig själva och inte längre än nästan räcker (huvudproblemet)

Anonym sa...

Jag tror att bygglovet blev avslaget pga att rätt handlingar inte inkommit, i original med försättsblad, i tid till herran... (Hmm... Kanske är det dom handlingarna som Dan-Jakob sitter och trycker på?) Hursomhelst, babylonierna håller just på att luska ut vem som är ansvarig för denna fadäs...

Anonym sa...

Isidor; "Indoktrinering av små barn"? Knappast. Vad jag kan se av omslaget så läser Swahn ur Bibeln, inte predikar att barnen ska bli goda judar eller kristna. Så det handlar väl snarare om folkbildning, historierna i GT är ju en allmänbildlig grundbult, vad man än tycker om dem.
Jag tror förresten att jag känner igen "konstnären". Mer av den sorten hittas på förlaget Tomsings grejer. Gräsligt.

Anonym sa...

Idén är fullständigt kokobombom vidrig. Hur många ungar har efter den här sedan blivit gått med i nån frikyrklig barnverksamhet, för att den vägen bli hjärntvättade till att bli äkta fundamentalister med rätt att hata alla som inte är som dem. Tvi Fan! Var detta möjligtvis inträdesbiljetten för att få både Lennart och J. Blund att komma in i himlen?

Anonym sa...

Isidor, det ligger något i ditt resonemang. Jag antar att det var ganska utvalda delar av GT som Swahn hade högläsning ur...

Kung Erik sa...

Man kan ju tycka att den gode Lennarth, med sitt inflytande i media, hade kunnat hitta en duktig illustratör istället för att stoppa färgkritan i brunögat...

Bajs-Lasse sa...

Luktar Jehovas Vittnen och Fans moster över hela skivan. Religiösa fanatiker som förbjuder en att äta lussekatter och titta på Kalle Anka, bara för att deras homofil till Gud har i samband med något våldsamt Tics fått för sig att det kommer från Djävulen. Jag tycker att Herren Sebaot kan ta och uppsöka en bra psykolog för sina psykiska besvär. Jag känner en bra som finns i Linköping.

Anonym sa...

UNDRAR JUST VILKA BIBELHISTORIER DE SMÅ TELNINGARNA KOMMER ATT FÅ TA DEL AV? KAN UPPENBARELSEBOKEN VARA NÅGOT?

Yawnee sa...

Nu vänder sig ju denna skivan till en liten kategori av barn, och de förstår ändå inte innehållet, de som lider av den hemska sjukdomen LS, Lennart Swahn. Står klart och tydligt att det är för barn med Lennart Swahn. Stackare...

Berra sa...

Väldigt frestande att kladda dit ett d i felstavningen. Musik & defekter.