2008-10-11

Ratt - You're in love

Här kommer fler hemskt förföriska rockare från åttiotalet!
Den vänstraste killen är den som anstränger sig allra mest för att se sexig ut, och kanske är det han som misslyckas värst också. Han ser ut som en alldeles förvuxen trettonårig tjej, illa sminkad och lite småfet. Jättestor är han också, och det är något obehagligt med väldiga personer i makeup och scarves.
Bredvid honom har vi en kille som jobbar på den där looken som Birk Borkason fick efter en vinters svält, han suger in kinderna och fetar på med rougen.
Bredvid honom står Peter Andre och visar upp en välfylld liten säck med kön i sina byxor, nedstänkta med ketchup. Resten av hans kropp är klädd i ett material som man annars tillverkar saftsilar av.
Till höger om honom står en skräckinjagande ful man i vita tights och ringbrynja som låtsas skjuta åskådarna. Han ser ut att vara minst femton år äldre än han ser sig själv, håret sitter som en stor vintermössa med öronlappar på hans huvud och blicken avslöjar att hur många som än skulle bedyra att hans dragningskraft ligger på en minimal nivå så skulle han fortfarande vara fullständigt övertygad om sin oslagbara sexappeal. Han håller om en liten luden sak som fick vara med för att han hade en bil.
1985.

33 kommentarer:

Anonym sa...

Haha!
Fruktansvärt bra låt dock! Oj oj oj.

Anna sa...

Haha, killen näst längst till vänster ser ju inte ut som någon man vill stöta på en gränd mitt i natten..

Nemo sa...

Ang. Peter André - Megatena, Älgtryne eller nåt

Vad som... Kameltå räcker inte längre till

Anonym sa...

Y&T "Summertime Girls"

Tycker det är på tiden att även Herr Dryck får de belöningar som jag tycker att hans sida ger mig:

Brukar med jämna mellanrum titta på den här videon anno 1985. Det är samma era och stuk på tuffa killar som i gruppen RATT, men aningen mer med glimten i ögat. Det är ändå svårt att kalla det självdistans.

Lägg speciellt märke till
1) Det fantasifulla introt då bland annat en av bandmedlemmarna hittas i sanden.
2) Sångaren Dave Menikettis val att produktplacera vattenpolomärket TURBO över den håriga bringan.
3) Samme Menikettis skärning på shorts.
4) det barocka inslaget efter 2:00 då en dam i en märklig kreation får utstå spe.
5) exakt efter 3:08 in i vidjon händer nåt spektakulärt
6) efter 3:30 händer något som bara är besynnerligt. Hur de tänkte är en fröjd att fundera på.

http://www.youtube.com/watch?v=vhigmNrfEsU

Ett mysterium med den är att anslagstavlan i början har en reklamskylt för en firma som hyr ut "bikes and skates" med riktnummer 650 till San Mateo County i höjd med San Fransisco, vilket också var Y&T's hemstad. Samma anslagstavla ger också informationen "Venice Beach". Är nån intresserad av en förklaring?

//Dr M aka06kro@student.ki.se

Petter sa...

Ett par iakttagelser ang. de vänstra filurerna:

Hakorna

Den vänstrastes vänsterhand.

Anonym sa...

tyvärr herr dryck... du kan hitta tusentals 80-tals-plattor som är lika hemska/tidstypiska. Inget speciellt alls. men det är klart, fortsätter du att botanisera bland alla pudelband från 80-talet så kan du uppdatera sidan varje dag de närmaste 30 åren...

Fabian Segelström sa...

Vågar man sig på att bidra med ett katastrofalt omslag månne? Köpte en gång i forntiden Ginzas fyndlåda med 10 okända skivor för en femtilapp med tanken att en bra skiva skulle göra det värt det. Jag köpte aldrig lådan igen, men fick iaf ett av de värsta omslagen jag sett på köpet (och cd-konvolutet är ännu värre).

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:wcfwxqu5ldae

Anonym sa...

Ett gäng fulla fjortisar med fulla moster Eulullia - som måste stödja sig på Kevin- en stund innan de blev omhändertagna och fick hämtas ut från polisstationen av respektive målsman.
/Buster

Anonym sa...

Det var mig en tragisk samling kommentatörer! En som försöker göra en egen analys i herr drycks ordalag fast av något helt annat och inte roligt, en som bara klagar skitbittert som en missnöjd kund! Love it or leave it för faen!

Anonym sa...

"och det är något obehagligt med väldiga personer i makeup och scarves." Skinnskräddaren/massmördaren i 'Silence of the Lambs' typ.
Molly

Anonym sa...

hahahahahaaa vilken ljuvlig blogg du har!
(jag råkade länka till dig häromdagen förresten, man ska visst tala om sånt...)

tack för många skratt!

Anonym sa...

Jag tror nästan alla besökare skrattar sig harmynta och slår sig på sina knän av lycka/hån/förundran/skräck osv när vi ser de hemska 70-tals omslagen. Kanske extra mycket för att de flesta av oss antagligen inte köpte skivor på 70- talet.
Men när vi sedan kommer till Metal omslagen från 80-talet känner vi igen oss helt plötsligt(och har kanske Ratt i samlingen) då säger vi "Jo men det var helt OK att se ut så då"

Säkert vill även The Gayes och grabbarna försvara sin tidsera.

Men skit samma, gräv djupare i arkiven och fortsätt publicera skivor. Snart är vi på 90-tal och CD omslag och då kommer många nog att känna igen skivorna. Fast då hade de flesta skivbolagen insett värdet av snygga omslag

Herr Dryck sa...

Jag är övertygad om att de som nu är gnälligt blasé och menar att det inte ligger något katastrofalt i dessa omslagen försöker försvara sig själva, medvetna om att de själva spökade ut sig på liknande vis eller åtminstone tyckte att sådant var skithäftigt. Nu blev det jobbigt för dem, för med objektiva ögon ser de ju att männen och omslagen är katastrofalt skitfula på alla vis. Det är lättare att garva åt dansbandarna som de inte har någon personlig koppling till.

Buster sa...

Mitt i prick igen, Hr Dryck, hehe!

Anonym sa...

Jag blir så j-a lycklig när Hr Dryck klampar in och pissnödigt försöker försvara sig.. Ha Ha Ha
Länge leve provokatörerna. Dom har dessutom nästan alltid rätt! Kör hårt som faan!!!

Anonym sa...

Stilla undran: Så herr Dryck är inte provokativ...?
"Provokatörerna" försvarar istället den bestående ordningen, den som Herr Dryck driver med...Heja!

Anonym sa...

Anonym, är det flera olika personer? Jag tycker att du ska respektera Herr Drycks blogg, och inte klampa in och vara stöddig. Det här är ju jättekul, har du ingen humor? Du är väl bara avundsjuk för att du inte kan formulera dig like skojigt och elegant. Heja Herr Dryck! Jättekul!
/Martin

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

DET HÄR VAR FANIMEJ BLAND DE ROLIGATSE BLOGGAR JAG LÄST!

Vilket jobb du lägger ner på att samla ihop alla dessa helgalna omslag!

Kudos till dig för det!

Imponerande.

Kolla in min blogg på:

http://www.tyskungen.se

/Klaus

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Här kommer ett förslag på omslag som skulle passa bra på din blogg:

http://imgs.sthlmsfinest.com/blogEntryImages/76645.jpg

/Klaus

http://www.tyskungen.se

Buster sa...

Herr Dryck ska absolut fortsätta presentera fula skivomslag - i synnerhet sådana som speglar de fånigaste modetrenderna (som han nu gör) - även om en del känner sig trampade på tårna. Dålig smak blir aldrig omodernt! Det kommer ständigt ny!

Anonym sa...

Min spontana kommentar när jag ser "människor" som de på detta omslag: "Skjut dem!". Verkligen en katastrofal bild på katastrofalt sinnesslöa personer. Att de (och andra som också spökade ut sig likadant) fortfarande finns mitt ibland oss gör mig förbannad. De borde ha piskats till döds redan då för sina estetiska brott.

Anonym sa...

Jag tycker mannen näst längst till höger påminner starkt om Alex i A clockwork Orange.

juropp sa...

klockrent som vanligt, men oj oj OJ vad Ratt är bra!
just detta omslag var väl en miss, kan jag erkänna, men annars är sminkade killar i långt hår det bästa som satt sina klackar på denna jord.

Anonym sa...

FAN VAD SNYGGA DESSA KILLAR ÄR !!!!

DESSA KILLAR LEVER DET PERFEKTA LIVET SOM ROCK STJÄRNOR; KNULLAR BRUDAR OCH LEVER LIVET.

SEX DRUGS and RATT N' ROLL

Nu har vi bara aids crack och techno

alla som snackar skit om dessa kan ta sig i röven och dra åt helvete

nui skulle alrdig kunna stå för den ni är och våga gå emot samhället och sitcka ut. jävla fitt svenssons ingen kommer komma igår er efter er död ni är bara statistik medans dessa killar är legender !!!

Robin Crosby R.I.P

Anonym sa...

Och ändå var det väl just svensson-ungar som köpte den här skivan. De häftiga behövde inte det, dom var ju redan häftiga...

Anonym sa...

Det blir ännu roligare om man vet att människorna på bilden sedermera blev fruktansvärt osams och stämde varandra, startade band bakom ryggen på varandra med samma namn (Ratt) och fortfarande ser likadana ut. DeMartini var dock onekligen en skicklig gitarrist, OCH hade en bil...

Den jättelika mannen till vänster hette Robbin Crosby och är död, f.ö.

Kung Erik sa...

Fasansväckande, på min ära! Så såg förvisso även jag ut på 80-talet men som tur var så fick mitt band vi inget skivkontrakt, hehehe...
Kolla orkestern Spellbound här, go herr Dryck
m fl... (Min fästemö spydde rakt ut genom näsan!) Han till vänster har gjort en käck skinnväst av mammas horväska!

http://www.tradera.com/SPELLBOUND_Rockin_Reckless-auktion-74945283#pic

Anonym sa...

Fan, orka göra en blogg på att bara klaga.

Anonym sa...

Fast den ludna grabben med bil var ju rätt het ändå. Även om både lädertajtsen och luggen kanske var lite väl vågade.

Anonym sa...

Blir så jävla förbannad på alla er töntar som skriver skit om RATT! Dem är musikaliska genin och ser jävligt bra ut! Sminkade killar i tighta kläder och långt hår - Det är det som gäller!

Ni Korthåriga (antagligen) fula svensson som lyssnar på dagens skit Rnb o techno, rap o allt skit som finns tycker dem är fula, men vad fan e ni själva? Ni har inte enns en stil, loosers!

R.I.P Robbin "the king" Crosby
Hair metal for life.
//Metalhead

Anonym sa...

Kung Erik här!
Anonym! Jag är en gammal heavy metallare, 45 år och fortfarande långhårig och skitig; därtill ska jag och min kåta läder-fästmö som vanligt på Sweden Rock i juni och headbanga, supa och röka feting. När du är 45 år så sitter du i ett jävla radhus i Säffle med tre fula ungar och en fet hagga och funderar på hur du ska ta livet av dig, och är sedan länge snaggad. Loser! Ratt är ett gay-band, så jävla illa är det. Hur fan kan man döpa ett band till att? Det är ju värre än "Tröjan"! De hette Trojan men ville tuffa till det med prickar över O:et. Det blev ju coolt, hehehe!

Peace, unge man!

Anonym sa...

Kul för en mossbelupen headbanger att se något omslag från sin ungdoms dagar.

F.ö. tycker jag att han somliknades vid Birk Borkason och killen i mitten och hans längst till vänster är ganska snygga.Men det beror väl på att jag alltid har haft litet suspekt smak.

Anonym sa...

Very nice article. I definitely love this website.
Thanks!