2008-10-11

The perfect background music for your home movies

Detta är en skön platta som släpptes innan de egenhändigt inspelade, och av alla middagsgäster så innerligt fruktade, semesterfilmerna ackompanjerades av ett ljudspår. Istället för att sitta och somna till de stumma bilderna av moster Fränhild som stoppar broskkorv i 45 minuter kunde man nu lägga denna skiva på familjens grammofon och plötsligt njuta av en fantastiskt gripande film.
Det låter bra tycker ni? Nej, det är perfekt meddelar titeln. Så snart du köpt denna feta platta är du all set, du behöver aldrig mer oroa dig. Den innehåller nämligen ljudspår för alla tänkbara heminspelningar, med klassiska spår som "Family and friends", "Party time" och "Christmas".
På bilden ser vi den ändlöst lyckliga familjen Ulk som samlats för att tillsammans avnjuta en fartfylld inspelning av ett ganska så rått samlag mellan pappa Bruno och mamma Salmonella. Pappas glödande cigarett vilar i hans hand spännanade nära dotterns panna, och den dödande röken dansar hemtrevligt i projektorns sken.
Att de ser så innerligt lyckliga ut allihop beror på två saker:
  1. Att familjen är från Amerikas Förenta Stater
  2. Att de känslomässigt upprivande bilderna spelas upp tillsammans med spåret "Moments To Remember".
Tyvärr saknas årtal.

35 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahaha!!! Å faan va illa den heltäckningsmattan ska lukta! Det gjorde dom. Allihop!

Med örat mot rälsen sa...

Pappan liknar PG Gyllenhammar. Var det så här han vilade upp sej från slitet som VD för Volvo på den tiden Volvo verkligen betydde jag rullar?

Anonym sa...

Det var väl inget direkt katastrofalt med detta...? Typ, jaha, liksom.

Anonym sa...

Strålande, Herr Dryck!!
Och inte försvann kvalstren ur mattorna heller, trots att de borde haft lungcancer flera gånger om...
Ett skivomslag är nog tänkt att vara frestande och locka till köp, annars kan det nog anses misslyckat. ;-)
Trots att detta omslag lockar med läckerheter som "Metro Strings" -som med största sannolikhet är ett hopplock av musiker ur olika sammanhang- når inte köplusten rikigt den önskade nivån. Jag har själv ingen svårighet att behärska mig...

Anonym sa...

Hahahaha *skrattar så jag får andnöd*

Anonym sa...

Det fanns ju faktiskt Super 8 med ljudspår så att man kunde överföra musiken till filmen. Inte var väl någon så primitiv att de spelade skivan som sidekick till filmen...

Herr Dryck sa...

Jo, det är faktiskt precis det de uppmanar till på skivans baksida! Notera skivspelaren i bakgrunden.

Anonym sa...

Känns lite totalitärt, som en propagandafilm från DDR. Gissar på 1968. Även om familjens mentala årtal torde vara 1955.

ShawnPierre sa...

va är det där för sjukt.. låter festligt:D

Anonym sa...

rimbloggen: där slog du allt huvudet på spiken. DDR verkar faktiskt realistiskt med tanke på att det föreslås att skivan ska spelas på sidan av filmen.

Lägg märke till de spartanska hemgjorda hyllorna i bakgrunden - fruktansvärt oamerikanskt. Ser mer ut som en typisk finsk 60-tals lägenhet i betonghöghus. Håller dock med om att själva familjen faktiskt ser 50-tals amerikansk ut...

Anonym sa...

Mors klänning och frisyr samt möblemanget - pinnigt, bakåtlutat och i brunt - pekar bestämt mot mitten av 60-talet. Notera Fars käcka byxmönster och att slipsen sitter intill kroppen, trots att han lutar sig fram och ingen slipshållare är heller inom synhåll.
Sådant väcker frågor!

Anonym sa...

Oamerikanskt? Verkligen inte! Familjen, möblemanget inklusive hyllorna, ser mycket ut som USA på 60-talet. Hade det varit från DDR hade de förmodligen skrivit på tyska också!

Anonym sa...

Ungefär så här ser f.d. DDR ut idag! Jag vet, jag bor nämligen där (sic)...

Anonym sa...

DDR finns inte idag!

Anonym sa...

Östra Tyskland idag kan inte jämföras med DDR. Det bor folk med IKEA-möbler, lika väl som det finns dem med finare möbler. Skivan på bilden är heller inte från 2000-talet.

Anonym sa...

Nej, alldeles riktigt, Anonym, DDR finns inte idag, det försvann för snart 20 år sedan! Men f.d. DDR är dock fortfarande mycket präglat av 40 år DDR-tradition! Muren existerar än idag, fast mentalt, och det finns fortfarande stor misstro mellan öst- och västtyskar.
Även om Ikea också börjat sälja på några ställen i östra Tyskland (Berlin, Leipzig, Erfurt), så har östtysklarna fortfarande gamla möbler kvar i mycket stor utsträckning och f.ö. är möbler inte så viktiga för prestigen som kanske i Sverige...

Anonym sa...

Det ser ju riktigt genuint och mysigt ut. Eller så. Nästan så man blir sugen på att skaka fram lite gamla diabilder och bjuda hem folk.

Anonym sa...

hahahaha *skrattar och skrattar och skrattar*

Anonym sa...

Det finns just nu ett INPLASTAT ex till salu på amerikanska E-bay för $ 4.25 (plus frakt). Bara att slå till...

Anonym sa...

Av allt att döma är fotot nog från USA. Den heltäckande mattan är bevis nog. Hyllorna är däremot allt annat än typiska för amerikanskt whatever-tal. I amerikanska ögon är detdär LAGERHYLLOR som man på sin höjd sätter i sitt garage. (Men vanligtvis tycker amerikanen nog att bilen förtjänar en bättre omgivning).
Typen av hyllor kan däremot naturligt förekomma i garderober och lagringsutrymmen på amerikanska kontor. Här i USA är det faktiskt helt vanligt med supersketen heltäckande matta i olika kontorsmiljöer, så jag kan gott tänka mig att detta är ett budjetfoto i något bakrum som normalt används som uppbevaringsplats för materiel. (Härmed förklaras också användningen av lagerhyllor).

Grubblande Han sa...

Bilden av patriarkalt förtryck.

Anonym sa...

Till ANONYM.
Vadå inte katastrofalt? Tycker du på fullaste allvar att detta är ett snyggt skivomslag?? Bloggen handlar om fula omslag och detta passar utmärkt här!

Herr Dryck. Din sida kanske får en riktig uppsving nu när Dansbandsjakten dragit igång på SVT..

Anonym sa...

Är denna skiva till salu Herr Dryck? Jag måste få höra på den. Hålla den i min hand. Spela den till mina Super 8-filmer!

silverbeak sa...

Det är intressant att dottern är den enda som har hittat ett normalt sätt att sitta på. Detta trots att hon verkar ha två meter ben och endast 30 cm överkropp. Lillkillen har hittat en ovanligt krystad liggställning, modern tror att hon ligger i en divan och fadern sitter sådär läskigt framåtlutad som man gör när man ska släppa en riktig brakare.
Underbart att läsa dina beskrivningar Herr Dryck! Keep it up!

Anonym sa...

Men ojdå, nu var det någon som hetsade upp sig. Nej, lille FREDRIK, omslaget är inte katastrofalt. Om du sedan likställer "inte katastrofalt" med "påfullaste allvar snyggt" så visar det ju mest på en viss mental störning hos dig, FREDRIK lille.

Anonym sa...

Snillen spekulerar?
Istället för att skriva ett ark om vart bilden är tagen så kan ni ju ta en titt på skivan där det står att den är tryckt i USA av MGM. Med största sannolikhet är bilden då tagen i USA?

Anonym sa...

Mycket riktigt - jag la direkt märke till denna detalj, men valde att ignorera den. Varför ta död på en diskussion så direkt och brutalt istället för att filosofera kring bilden? :)

Anonym sa...

60-talsmannen!
Det finns många i USA, då som nu, som har den här typen av hyllor i sina vardagsrum. Att det inte ses som dagens mode är en helt annan sak. På 60-talet var dock denna typ av hylla inte alls omodern.

Anonym sa...

Hade en polare i plugget som hade den här plattan... Vi tyckte den var sunkig redan då mitten av 70-talet. Ja jädrar. Om ni tycker att omslaget är kasst så vänta bara tills ni får höra musiken.

DiscoDuck sa...

Jag chansar (efter lite Googlande) på 1964.

Anonym sa...

sextitalsmannen - jag håller förvisso med dig. Men eftersom att det här var en diskussion om något jag vet lite om valde jag att avsluta den.

Må vara kallblodigt, men den får du ta :)

Anonym sa...

F-n den här plattan vann jag på Gröna Lund typ 78

Neurotica sa...

Det här omslaget skulle pryda vilken kritikerrosad indieplatta som helst som smäck.Det är en hårfin skillnad mellan hipp och hopplös ibland,se bara på den nyironiska generationens nypåfunna intresse för dansband!(Rolandz med Robert Gustafsson inte minst)

Riffboy sa...

Jag har faktiskt denna skiva. Musiken är extremt banal men samtidigt professionellt utförd. Stråkorkester. Det låter som bakgrundsmusik till någon banal hollywoodfilm från sextiotalet...

Skivan är från 1964

Blogger sa...

VaporFi is the best electronic cigarettes supplier on the market.